Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Expoziția "La oglindă"

Expoziția "La oglindă"

Descriere eveniment:

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz va organiza in perioada 25 martie – 20 aprilie, Concursul International Artistic La oglinda.

Expozitia va avea loc in Galeria „Arte” a Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

Concursul se afla la a V-a editie si este organizat cu ocazia “Zilei Scolii”, fiind aprobat de MECTS si cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Nationale Nr.30. Editia din acest an se adreseaza copiilor din scoli si gradinite speciale si de masa, pe categorii de varsta: prescolari, ciclul I-IV, ciclul V-VIII, ciclul IX-XII. Pretextul plastic il reprezinta realizarea autoportretului, intr-o maniera personala.

La oglinda este un concurs international artistic cu caracter interdisciplinar, in care au fost implicati circa 200 de elevi si prescolari din scolile speciale si de masa din tara noastra si din strainatate (din cadrul retelei europene Hipen). Obiectivul general al concursului consta in valorificarea potentialului creativ al elevilor valizi si al celor cu dizabilitati, in vederea eliminarii decalajului informational si a cresterii motivatiei pentru invatare, prin activitati interdisciplinare si competitionale. S-a dorit ca elevii implicati in concurs sa manifeste o crestere a calitatii invatarii si o motivatie crescuta pentru actul invatarii, cuantificabile prin evaluarea capacitatii de transfer a cunostintelor insusite la educatie plastica, anatomie, biologie si consiliere (autocunoastere) in context nou, grafic si pictural.

Participantii sunt din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Focsani, Galati, Sibiu, Satu Mare, Laukaa (Finlanda).

Prin acest concurs s-a urmarit cresterea adaptabilitatii scolare a elevilor deficienti de auz, recuperarea deficitelor informationale, valorificarea talentelor autentice, sanse egale pentru elevii cu dizabilitati si elevii valizi.

Expozitia va fi deschisa oficial in data de 25 martie, la ora 17.00, in cadrul Galeriei „Arte” a Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

Este al III-lea an de colaborare institutionala intre cele doua institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj.

Anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor vor avea loc în cadrul vernisajului.

http://cluj.com/evenimente/expozitia-la-oglinda/

 

 

Expozitia lucrarilor Concursului International Artistic *La oglinda*,la Scoala Populara de Arte

Categorie:   Din Cluj  Autor:  POP Bianca  Data:  22.03.2013  Ora:  13:46  Citiri:  24

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca va organiza în perioada 25 martie - 20 aprilie 2013 expoziția lucrărilor Concursului Internațional Artistic “La oglindă”.

Expoziția va avea loc în Galeria „Arte” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”    Cluj – Napoca de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

Concursul se află la a V-a ediție și este organizat cu ocazia “Zilei Școlii”, fiind aprobat de MECTS și cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale Nr.30. Ediția din acest an se adresează copiilor din școli și grădinițe speciale și de masă, pe categorii de vârstă: preșcolari, ciclul I-IV, ciclul V-VIII, ciclul IX-XII. Pretextul plastic îl reprezintă realizarea autoportretului, într-o manieră personală.

„La oglind㔠este un concurs internațional artistic cu caracter interdisciplinar, în care au fost implicați circa 200 de elevi și preșcolari din școlile speciale și de masă din țara noastră și din străinătate (din cadrul rețelei europene Hipen). Obiectivul general al concursului constă în valorificarea potențialului creativ al elevilor valizi și al celor cu dizabilități, în vederea eliminării decalajului informațional și a creșterii motivației pentru învățare, prin activități interdisciplinare și competiționale. S-a dorit ca elevii implicați în concurs să manifeste o creștere a calității învățării și o motivație crescută pentru actul învățării, cuantificabile prin evaluarea capacității de transfer a cunoștințelor însușite la educație plastică, anatomie, biologie și consiliere (autocunoaștere) în context nou, grafic și pictural.

Participanții sunt din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Focșani, Galați, Sibiu, Satu Mare, Laukaa (Finlanda).

Prin acest concurs s-a urmărit creșterea adaptabilității școlare a elevilor deficienți de auz, recuperarea deficitelor informaționale, valorificarea talentelor autentice, șanse egale pentru elevii cu dizabilități și elevii valizi.

Este al III-lea an de colaborare instituțională între cele două instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor vor avea loc în cadrul vernisajului.

 

http://www.ftr.ro/expozitia-lucrarilor-concursului-international-artistic-*la-oglinda*la-scoala-populara-de-arte-65100.php


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact