Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » FESTIVALUL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP - ROCK

FESTIVALUL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP - ROCK

Festival-concurs de muzică ușoară și pop-rock

Categorie:   Din Cluj  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  10.04.2013  Ora:  08:30  Citiri:  57

 

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj – Napoca vă invită să participați în data de 12 aprilie 2013 începând cu ora 18 în sala „Șantier” a instituției de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, la prima ediție a Festivalului – Concurs de muzică ușoară și pop – rock „Ritmul muzicii” – ediția I.

Concursul se adresează formațiilor vocal – instrumentale cu specific pop – rock, alcătuite din cursanți ai școlilor de arte din țară și urmărește identificarea talentelor în domeniul muzicii pop – rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a tinerilor artiști, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate.

 

Participă următoarele formații:

- „SCHOLASTIC“ -  Școala Populară de Arte și Meserii Sfantu Gheorghe

 

- „MINISNAPS“  - Școala Populară de Arte și Meserii Sfantu Gheorghe

- „BLACK RIVER BLUES BAND“ - Școala de Arte Satu Mare

- „ADDICTION“ - Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu“ - Brăila

- „Vlad Vancea și Mihai Lipai“ - Școala de Arte „Francisc Hubic“ Oradea

- „THE PASS“  -  Cluj - Napoca

- „NAPOCA“ - Școala Populară de Arte „Tudor Jarda“ Cluj - Napoca

- „CLUSSIUM“ - Școala Populară de Arte „Tudor Jarda“ Cluj –Napoca

Invitați speciali: formația „Zoom – Z” formată din:

- Cătălin Marian

- Diana Culic

- Claudiu Vintilă

- Ovidiu Matei

- Ovidiu Hodrea

- Istvan Zsolt Szabo

Juriul este format din: Constantin Cămărășan – președinte, Ștefan Vannai și Aminda Nomade

Festivalul – Concursul se va desfășura în întregime live.

http://www.ftr.ro/festival-concurs-de-muzica-usoara-si-pop-rock-65621.php

 

 

Festivalul de muzica usoara si pop-rock Ritmul muzicii, editia I

Acasă » Evenimente » Concurs » Festivalul de muzica usoara si pop-rock Ritmul muzicii, editia I

 

Data: 12/04/2013

Ora: 18:00

Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”

Adresa: Str. Fabricii de Zahar nr. 51, Cluj Napoca

Descriere eveniment:

Festivalul de muzica usoara si pop-rock Ritmul muzicii, editia I – Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj – Napoca va invita sa participati in data de 12 aprilie 2013 incepand cu ora 18 in sala „Santier” a institutiei de pe strada Fabricii de Zahar, nr. 51, la prima editie a Festivalului – Concurs de muzica usoara si pop-rock „Ritmul muzicii” – editia I.

Concursul se adreseaza formatiilor vocal – instrumentale cu specific pop – rock, alcatuite din cursanti ai scolilor de arte din tara si urmareste identificarea talentelor in domeniul muzicii pop – rock, aprecierea prestatiei muzicale a artistilor amatori, precum si cunoasterea reciproca a tinerilor artisti, a realizarilor si rezultatelor deosebite ale institutiilor implicate.

Participa urmatoarele formatii:

- „SCHOLASTIC“ -  Scoala Populara de Arte si Meserii Sfantu Gheorghe

- „MINISNAPS“  – Scoala Populara de Arte si Meserii Sfantu Gheorghe

- „BLACK RIVER BLUES BAND“ – Scoala de Arte Satu Mare

- „ADDICTION“ – Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu“ – Braila

- „Vlad Vancea si Mihai Lipai“ – Scoala de Arte „Francisc Hubic“ Oradea

- „THE PASS“  -  Cluj-Napoca

- „NAPOCA“ – Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda“ Cluj-Napoca

- „CLUSSIUM“ – Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda“ Cluj-Napoca

Invitati speciali: formatia „Zoom – Z” formata din:

- Catalin Marian

- Diana Culic

- Claudiu Vintila

- Ovidiu Matei

- Ovidiu Hodrea

- Istvan Zsolt Szabo

Juriul este format din: Constantin Camarasan – presedinte, Stefan Vannai si Aminda Nomade

Festivalul – Concursul se va desfasura in intregime live.

Va asteptam la un regal muzical de cea mai buna calitate!

http://cluj.com/evenimente/festivalul-de-muzica-usoara-si-pop-rock-ritmul-muzicii-editia-i/

 

Festivalul-concurs RITMUL MUZICII

10 aprilie 2013,6:54 am | Articol scris in CULTURA

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca invită pe toți cei interesați vineri, 12 aprilie a.c., începînd cu ora 18, la prima ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară și pop-rock RITMUL MUZICII. Evenimentul va avea loc în sala „Șantier” a instituției (Str. Fabricii de Zahăr nr. 51). Concursul se adresează formațiilor vocal-instrumentale cu specific pop-rock, alcătuite din cursanți ai școlilor de arte din țară și urmărește identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a tinerilor artiști, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate. Este anunțată participarea următoarelor formații: „Scholastic” și „Minisnaps” (Școala Populară de Arte și Meserii „Sf. Gheorghe”); „Black River Blues Band” (Școala de Arte Satu Mare); „Addiction” (Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, Brăila); „Vlad Vancea și Mihai Lipai” (Școala de Arte „Francisc Hubic”, Oradea); „The Pass” (Cluj-Napoca); „Napoca” și „Clussium” (Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, Cluj-Napoca). Juriul îi are în componență pe: Constantin Cămărășan-președinte, Ștefan Vannai și Aminda Nomade. Invitați speciali: formația „Zoom-Z” alcătuită din: Cătălin Marian, Diana Culic, Claudiu Vintilă, Ovidiu Matei, Ovidiu Hodrea, Istvan Zsolt Szabo.

http://www.ziarulfaclia.ro/festivalul-concurs-ritmul-muzicii/

 

 

Locul I pentru formația „Scholastic Band” a Școlii Populare de Arte și Meserii din Sf. Gheorghe

Adaugat: aprilie - 17 – 2013 / www.mesageruldecovasna.ro

 

Formația „Scholastic Band“ a Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe a obținut premiul I la prima ediție a Festivalului – Concurs de muzică ușoară și pop-rock „Ritmul muzicii”, desfășurat vineri , 12 aprilie  la Cluj.

Festivalul- Concurs „Ritmul muzicii” , aflat la prima ediție, a fost organizat de către Consiliul Județean Cluj și Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, săptămâna trecută,  și a fost adresat formațiilor vocal-instrumentale  cu specific pop-rock alcătuite din cursanți ai Școlilor Populare de Arte. La eveniment s-au înscris opt trupe din întreaga țară, printre care și formațiile „Scholastic” și „Minisnaps” ale Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe.

Schimbare de „ultimă oră”

Fiecare trupă a interpretat live două piese. Juriul, format din Costi Cămărășan – președinte, Ștefan Vannai și Aminda Nomade a decis  ca premiul I să îi revină  trupei „Scholastic” a Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, ai cărei componenți sunt Diana-Maria Logofătu- voce, Fülöp Réka- – pian, Kertész Huba – chitară,   Előd Szabó-Sebők – chitară bass,  István Ceryak – tobe. Coordonatorul formației este domnul profesor Kertész János.

Acest rezultatul remarcabil  este cu atât mai însemnat cu cât solista, Diana Logofătu, s-a alăturat trupei cu doar câteva zile înainte de participarea la concurs: „Trupa Scholastic s-a înființat în urmă cu doi ani iar componența acesteia s-a mai schimbat între timp, deoarece unii elevi au terminat studiile (…) Inițial, noi ne-am pregătit pentru concurs cu o solistă de la Școala de Artă. Dar, aceasta nu a mai dorit să participe la concurs, din diverse motive, și ne-a anunțat că dorește să renunțe doar în cursul zilei de marți, iar vineri era concursul. Aceasta fiind situația, am căutat la Școala Populară de Artă pe altcineva, și așa am ajuns să colaborăm cu solista Diana Logofătu, elevă a Școlii Populare de Artă, care anul trecut a câștigat concursul „Vocea Transilvaniei”. Însă, până am mai discutat cu părinții fetei și  până când aceasta s-a decis, a mai trecut o zi. Miercuri după-amiază, Diana ne-a spus că s-a decis să participe și ne-a spus ce piese dorește să cânte. Am dat piesele și colegilor din trupă și am lucrat practic câteva ore la programul pentru concurs. Joi am avut o repetiție,  și vineri am câștigat locul I (…) Acest premiu ne-a dat un impuls, o motivație ca să continuăm ceea ce facem”, ne-a explicat coordonatorul trupei, domnul profesor Kertész János. Potrivit acestuia, trupa va rămâne în această formulă, în continuare: „Inițial, am vorbit cu Diana Logofătu să ne ajute să participăm la acest concurs, însă,  după rezultatul obținut ea și-a schimbat punctul de vedere și am decis că va rămâne în trupă să lucrăm în continuare”, a precizat domnul profesor Kertész János. Acesta a mai spus că, duminica viitoare, trupa va participa la o gală a formațiilor pop-rock din zonă, formații debutante, ce va avea loc la Odorhei.

Acesta nu este singurul rezultat obținut la festivalul concurs „Ritmul Muzicii” de la Cluj- Napoca, de către reprezentanți ai Școlii Populare de Artă și Meserii din Sfântu Gheoghe. Sub coordonarea domnisoarei profesoare Cserkesz Emese, trupa „Minisnaps” a obținut un premiu special.

Ana Alina Costache

 

http://www.mesageruldecovasna.ro/stiri/locul-i-pentru-formatia-scholastic-band-a-scolii-populare-de-arte-si-meserii-din-sf-gheorghe/

 

 

“The Ancestors”- premiul al III-lea la “Ritmul Muzicii”

marți, 16 aprilie 2013 | Rodica PERIANU | 1 comentarii

Trimite prin: Twitter Facebook Email

 

* formația de rock a Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a urcat pe podium la Festivalul de la Cluj-Napoca

 

Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, prin formația de rock "The Ancestors", a obținut recent premiul al III-lea la Festivalul concurs de muzică pop- rock "Ritmul Muzicii", de la Cluj- Napoca. Manifestarea, aflată la prima ediție, a fost organizată de

Consiliul Județean Cluj și Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca.

Concursul, care s-a adresat formațiilor vocal-instrumentale cu specific pop-rock, alcătuite din cursanți ai școlilor populare de arte, a reunit opt trupe de rock din țară, iar acompaniamentul s-a desfășurat în întregime live. Juriul a fost format din personalități ale vieții culturale locale și regionale. Cei cinci membri ai trupei brăilene "The Ancestors", respectiv Grigore Elena Cristina (clape și flaut), Grigore Gabriel Laurențiu (percuție), Stoian Andrei (chitară bass), Mateescu Șerban Corneliu (chitară electrică) și Mazilu Adrian (voce), au interpretat două piese compoziție proprie: "Invaders" și "The composer".

Trupa de rock "The Ancestors" s-a înființat în vara anului trecut, iar din luna martie este coordonată de managerul școlii, George Romeo Bunea, și de prof. Crin Grigore, beneficiind de cadrul necesar pentru desfășurarea orelor de repetiții, dar și de susținerea financiară pentru deplasările în țară la concursuri și festivaluri de gen. "Iată că după nici o lună de la preluarea în cadrul școlii a trupei de rock «The Ancestors», munca lor a fost răsplatită prin câștigarea binemeritatului premiu III", a declarat George Romeo Bunea.

http://www.obiectivbr.ro/%E2%80%9Cthe-ancestors%E2%80%9D-premiul-al-iiilea-la-%E2%80%9Critmul-muzicii%E2%80%9D_id78715

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact