Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Spectacol ”CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNÔ – Gherla, 23 mai 2013

Spectacol ”CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNÔ – Gherla, 23 mai 2013

Cîntec, joc și voie bună

25 mai 2013,2:47 am | Articol scris in CULTURA

Sub acest titlu a avut loc la Gherla un reușit spectacol folcloric organizat de Consiliul Județean Cluj și Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Un mare număr de spectatori au asistat la un reușit recital susținut de cursanții anilor I, II și III ai secției Canto din localitate, condusă de expertul Marinela Zegrean-Istici, care a avut și rolul de prezentator.

A fost o seară minunată, în care am văzut cîte talente tinere avem în orașul Gherla și de ce sînt capabili cursanții de la canto. Cei 20 de „elevi” au dat din nou dovadă de multă măiestrie artistică și instruire muzicală, corepetitorul  lor fiind nimeni altul decît dirijorul tarafului „Ardealul”, Emil Mihai, care a și acompaniat piesele interpretate. Fără exagerare, putem spune că la Gherla avem o adevărată școală de muzică, frecventată de copii și tineri, dar și de soții Liana și Gabriel Micu, aflați în mare formă și în cadrul spectacolului desfășurat joi seara. Nume ca Raluca Pal, Diana Roman, Robert Moldovan, Liana Lobonț, Crina Sav, Vlăduț Lazăr, Diana Dobocan, Mihaela Mureșan, Georgiana Oltean, Andrei Gabor sau Ioana Roman spun foarte mult în perspectiva asigurării viitorului în arta interpretativă  din municipiu, de altfel vechi centru al culturii și mișcării artistice clujene.

Fapt remarcat  în cuvîntul său și de directorul adjunct al Școlii de Arte „Tudor Jarda”, dl Marius Moldovan, prezent la reprezentația de la mijlocul acestei săptămîni. Sînt cît se poate de vizibile  munca depusă de expertul  Marinela Zegrean-Istici, eforturile organizatorice ale conducerii școlii și, nu în ultimul rînd, sprijinul părinților. La Gherla, acești tineri se află pe mîini bune, „pepiniera” muzicii populare dă rod bogat, ceea ce reprezintă cel mai important aspect în procesul de învățămînt. De asemenea, orchestra condusă de Emil Mihai i-a susținut  pe elevi, totul fiind ca la carte și din acest punct de vedere.

O culoare aparte a adus în cadrul spectacolului „Cîntec, joc și voie bun㔠programul excelent prezentat de membrii Ansamblului de dansuri populare „Cetinița” din Geaca, pregătit de Florin Suătean, ansamblu sprijinit constant de Școala de Arte „Tudor Jarda” și de primăria comunei. Jucăușii din Geaca au adus pe scenă cîteva dansuri de pe Someș, dar și  din „Codru”,  oaspeții prezentînd o formație bine închegată și cu un repertoriu de mare valoare folclorică. Atît despre tinerii interpreți, cît și despre dansatorii din Geaca vom mai auzi numai de bine de-acum încolo.

SZEKELY Csaba

http://www.ziarulfaclia.ro/cintec-joc-si-voie-buna/


 

Spectacol de folclor

 28 mai 2013,1:35 am | Articol scris in CULTURA

 Numai cuvinte elogioase la adresa conducerii Casei Municipale de Cultură Gherla, instituție inițiatoare a unor spectacole periodice de folclor (dar și a altor reprezentații  aparținînd diferitelor genuri artistice), cu mare priză la public !  Ne-am convins de acest lucru și la sfîrșitul săpămînii trecute, cînd, amatori ai cîntecului și dansului popular, veniți în număr mare, au asistat la un amplu recital susținut de Ansamblul folcloric „Ardealul” condus de peste 25 de ani de Ioan Miheștean, artizanul unor succese deosebite în domeniul artei și culturii someșene. Cu ocazia spectacolului a urcat pe scenă tot ceea ce este valoros în oraș, de la instrumentiști pînă la interpreți vocali.

 Gherla dispune de oameni minunați și de artiști valoroși, care ori de cîte ori se prezintă pe scenă atrag simpatia spectatorilor, obișnuiți deja cu programe de înalt nivel artistic, așa cum s-a întîmplat și la recentul spectacol. Am admirat frumoasele jocuri transpuse pe scenă de tinerii dansatori (din toate grupele de copii),  am savurat cîntecele populare din zona noastră și a Bistriței interpretate de vedetele formației: Marinela Zegrean-Istici, Anuța Nemeș Mînecan,Vasile Mînecan, Raul Oltean, Radu Lazăr, Diana Roman și Raluca Balint, adică tot ce are mai bun orașul de pe Someș. E un fapt recunoscut că aproape nu trece săptămînă fără o prezență gherleană la un concurs sau festival organizat în țară, incluzînd aici și copiii grupului „Zestrea” îndrumat de Constantin Istici. Iar de taraful dirijat de maestrul viorii, Emil Mihai, ce să mai zicem?! Felicitări celor opt muzicieni, aflați și cu acest prilej în formă maximă.

 După succesul extraordinar al cursanților secției canto popular a Școlii de Arte „Tudor Jarda” Cluj, iată că a urmat acest nou spectacol folcloric de referință în viața artistică a Gherlii – municipiu racordat la exigențele artei interpretative actuale. Mai mult ca sigur, și în perioada următoare vom avea parte de astfel de evenimente! Zilele Municipiului Gherla de la mijlocul lunii iunie ne vor oferi și alte surprize plăcute pe această linie.
SZ.Cs.

 http://www.ziarulfaclia.ro/spectacol-de-folclor/

 

Spectacol ”CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNÔ – Gherla, 23 mai 2013

Posted on 23/05/2013 by Tudor Av. — No Comments ↓

Joi, 23 mai 2013, începând cu ora 18, în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Gherla va avea loc un spectacol de joc și muzică populară intitulat ”CANTEC, JOC ȘI VOIE BUNґ. În cadrul acestui spectacol îi veți putea urmări pe scenă pe cursanții Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj, secțiile canto muzică populară Gherla, coordonator profesor expert Marinela Zegrean Istici, corepetitor Emil Mihaiu și secția joc popular – Geaca; ansamblul ”Cetinița” coordonați de instructor Florin Suotean.

 

http://cluj-am.ro/spectacol-cantec-joc-si-voie-buna-gherla-23-mai-2013/Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact