Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE AUDIȚII MUZICALE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » UN NOU SPAȚIU VERDE PENTRU ȘCOALA DE ARTE "TUDOR JARDA" CLUJ - NAPOCA

UN NOU SPAȚIU VERDE PENTRU ȘCOALA DE ARTE "TUDOR JARDA" CLUJ - NAPOCA

 

Voluntarii au amenajat spațiul verde din curtea Școlii de Arte

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  23.09.2013  Ora:  15:29  Citiri:  245

 

Câteva zeci de voluntari clujeni au participat astăzi la o acțiune de reamenajare a spațiului verde din curtea Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Acțiunea a fost parte a proiectului „Omul reînverzește locul” derulat de Asociația „Salvați Dunărea și Delta” în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan, Consiliul Județean Cluj și Ecopolis.

Tinerii care au participat la acțiune au pregătit terenul, respectiv au smuls buruienile și au săpat terenul, pregătindu-l pentru plantare. După câteva ore de muncă, s-a trecut la plantarea florilor, butași de trandafir și bulbi de lalele.

„Am participat cu plăcere la această acțiune, sunt obișnuit cu grădinăritul, așa că nu mi s-a părut deloc greu ceea ce am avut de făcut. Cred că, dincolo de sume și suprafețe, acest gen de proiecte este foarte nimerit pentru a încuraja și stimula activitatea de amenajare a spațiilor disponibile. Orașul este sufocat de betoane și asfalt, astfel că fiecare petic de iarbă, fiecare floare, contribuie la creșterea esteticului și, foarte important, la combaterea poluării urbane. Mulțumiri partenerilor din proiect, felicitări Școlii de Arte, instituție aflată sub autoritatea Consiliului, felicitări și tinerilor care ne-au fost astăzi alături”, a declarat la finalul acțiunii Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, care a participat la amenajarea spațiului.

Costurile proiectului, 1000 de euro, au fost acoperite de Asociația „Salvați Dunărea și Delta”, școala clujeană fiind declarată câștigătoarea unui concurs național. Concret, inițiatorii proiectului „Omul reînverzește locul” au lansat un concurs de proiecte privind reamenajarea unui spațiu verde, competiția fiind deschisă tuturor. Aplicanții trebuiau să posteze pe facebook fotografii ale spațiului propus, precum și povestea acestuia. Câștigătorul a fost desemnat după numărul de like-uri adunate de proiecte, cel al școlii clujene reușind să obțină cel mai mare număr de aprecieri.

http://www.ftr.ro/voluntarii-au-amenajat-spatiul-verde-din-curtea-scolii-de-arte-69298.php

 

 

 

Școala de Arte va avea un nou spațiu verde

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  21.09.2013  Ora:  09:36  Citiri:  267

 

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează luni, 23 septembrie 2013, începând cu ora 12.00, la sediul din municipiul Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, o acțiune de amenajare a spațiului floral din curtea școlii.

Proiectul ,,Amenajare spațiu floral - Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” din Cluj-Napoca” este implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Ecopolis,  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară  Eco-Metropolitan și Consiliul Județean Cluj.

Precizăm faptul că Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” a câștigat concursul național de reamenajare a unui spațiu verde „Omul reînverzește locul”, premiul oferit, respectiv 1 000 de euro,  urmând să fie folosit pentru “reînverzirea” și reamenajarea spațiului verde din curtea Școlii de Arte, de către o echipă de voluntari.

Concursul a fost unul deschis tuturor proiectelor destinate reamenajării de spații verzi de dimensiuni mai reduse. Proiectele înscrise trebuiau să includă pe lângă fotografii ale spațiului și povestea acestuia. Conform regulamentului, câștigătorul a fost desemnat prin votul vizitatorilor, proiectul Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” reușind să obțină cele mai multe sufragii în aplicația  

înscrisă pe facebook.

http://www.ftr.ro/scoala-de-arte-va-avea-un-nou-spatiu-verde-69256.php

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact