Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ

CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ

 

La sfârșitul săptămânii trecute două eleve ale Școlii Populare de Arte din Cluj-Napoca au participat la Festivalul-concurs Internațional de muzică populară românească “În grădina cu flori multe” ce a avut loc în orașul Cernăuți din Ucraina. Alexandra Creț, elevă în anul I, secția cânt popular, în clasa expertului Ana Strîmturean a reușit să aducă la Cluj premiul I iar Lavinia Sînteonean, anul II, tot cânt popular, clasa expertului Claudiu Ciotleuș a obtinut locul II.

Totodată, la Concursul național de muzică pop-rock “Muzica inimii mele”, desfășurat la Satu Mare, elevii Școlii, Florin Ciotlăus și Claudiu Blaj au obținut premiile II și respectiv III iar formația CLUSSIUM premiul special al juriului.

Ediția a 9-a a Festivalului-concurs Internațional de muzică populară românească „În gradina cu flori multe” s-a desfășurat în perioada 21-23 noiembrie 2013 în sala de spectacole a Centrului de educație estetică „Tineretul Bucovinei” din Cernăuți, Ucraina. Acestă ediție a fost realizată pentru prima dată în luna noiembrie și a fost dedicată Zilei Naționale a României.

Organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românesti din Cernăuți, în parteneriat cu Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, concursul a reunit peste 50 de concurenți din România, Ucraina și Republica Moldova. Acompaniați de orchestra Școlii de Arte “Ion Irimescu” din Suceava, tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani au evoluat în fața juriului format din specialisti în domeniu și oameni de cultură dar și în fața publicului din Cernăuți,  iubitor de muzică populară. Competiția a avut loc vineri, 22 noiembrie, pe durata a cinci ore iar Școala Populară de Arte din Cluj-Napoca a fost reprezentată de cursantele Alexandra Creț, elevă în anul I, secția cânt popular, clasa expertului Ana Strîmturean și Lavinia Sînteonean, anul II, tot cânt popular, clasa expertului Claudiu Ciotleuș.

Acțiunea a făcut parte din cadrul maifestării „Zilele Culturii Tradiționale Române la Cernăuți”, o sărbătoare de suflet a românilor din nordul Bucovinei, care a cuprins, pe lângă concursul de muzică populară simpozioane și conferințe cu invitați din România, Ucraina și Republica Moldova. Din Ardeal au fost prezenți preoți și oameni de cultură din Bistrița și localitățile Gledin și Monor, care au avut și tineri înscrisi în concurs.

Premierea a avut loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora 10:00, unde juriul a hotărât ca premiul I, la categoria de vârstă 17-25 de ani, să-i revină Alexandrei Creț de la Școala Populară de Arte Cluj. „Este foarte important pentru mine acest premiu, este un inceput bun având în vedere că sunt doar în anul I. Premiul obținut la Cernăuți îmi dă curaj să merg mai departe pe acest drum al muzicii populare pentru că îmi place ceea ce fac. Țin să îi mulțumesc profesoarei mele, doamnei Ana Strîmturean, pentru că m-a pregătit și m-a îndemnat să particip”, a declarat Alexandra.

La aceeași categorie a obținut premiul II Lavinia Sînteonean, tot reprezentantă a Școlii Populare din Cluj-Napoca. Pentru Lavinia acesta a fost primul premiu și al doilea concurs la care a participat. Crede că pentru a obține rezultate deosebite în acest domeniu, pe lângă talent „trebuie să ai curaj, să crezi cu tărie în forțele tale și să participi la astfel de competiții, care te ajută să evoluezi”.

 CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ


CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă 23 noiembrie 2013,  la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs “Muzica inimii mele”, eveniment organizat de Consiliul Județean Satu Mare și Școala de Arte Satu Mare. La competiție au participat 28 de concurenți și șase formații din șapte județe.  Scoala Populară de Arte din Cluj-Napoca a reușit să obțină la acest concurs trei premii. Juriul a avut o misiune dificilă în a stabili câștigătorii. Astfel, la categoria soliști vocali, premiul al II-lea a fost câștigat de Florin Ciotlăuș de la Școala Populară de Arte din Cluj-Napoca iar locul III de Claudiu Blaj, tot cursant al Școlii clujene. La formații, trupa CLUSSIUM a Școlii Populare de  Arte, coodonată de Rareș Suciu a obținut un premiu special.

Pentru Florin Ciotlăuș, elev în anul 3 la  secția canto muzică ușoară, clasa expertului Lacko Tunde, a fost prima participare la un concurs. „A fost o experiență deosebită, nu mă așteptam să obțin un premiu însă această reușită mi-a dat încredere în mine și în talentul meu și îmi doresc să particip pe viitor și la alte concursuri”, a declarat Florin Ciotlăuș, după festivitatea de premiere. La rândul său, Claudiu Blaj, elev în anul I, secția canto muzică ușoară, clasa expertului Silvia Codrescu a declarat că „participarea la acest concurs este un pas înainte și o experiență frumoasă. Este al doilea concurs la care particip și primul premiu pe care îl obțin și consider că este important pentru portofoliul meu”.

CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ


CURSANȚII ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, PREMIAȚI LA DOUĂ CONCURSURI DE MUZICĂ

Formația CLUSSIUM a fost înființată în această toamnă, la începutul anului școlar. „Premiul câștigat este un impuls și o motivație pentru a continua acest proiect, nu a fost ușor însă cursanții au demonstrat că se poate și au toate calitățile”, a precizat coordonatorul trupei, Rareș Suciu.  Formația CLUSSIUM este compusă din Mircea Armean, tobe, Andrei Ghircoiaș, chitară bass, Zoltan Kadar, chitară electrică, Ananie Hădărean, clape și Lavinia Adam și Claudiu Bicșabi, voce. Acesta a fost al patrulea concurs la care au participat și până acum se mândresc cu locul III, obținut la ediția a VII-a a Concursului național „Tinerețe pe portativ” desfășurat în luna octombrie la sediul Școlii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Fabrica De Cultură Cluj pregătește în continuare cursanți care să reprezinte instituția la alte concursuri  din țară sau străinătate în speranța că rezultatele vor fi cel puțin la fel de bune.

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact