Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ


Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans la Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj. Vineri, 29 noiembrie 2013, sute de clujeni au luat parte la un spectacol folcloric susținut de cursanții școlii în sala “Șantier” a instituției de cultură, de pe str. Fabricii de Zahăr, nr. 51. Tot atunci a fost inaugurată scena sălii de spectacole, în prezența oficialităților județene  și a publicului iubitor de cultură.

 

Inaugurarea scenei Sălii “Șantier”

          Spectacolul “România 95 - Omagiu 1918-2013” a debutat la ora 18:00 în Sala “Șantier” prin intonarea Imnului de Stat al României, după care managerul instituției, domnul Vasile Corpodean, le-a mulțumit celor prezenți pentru atașamentul față de Școala Populară de Arte și a făcut o scurtă prezentare a  noii scene. “De sărbătorile Pascale am avut cadou această sală “Șantier”, iar acum, de Crăciun, avem o nouă scenă pe care sperăm să vedem cât mai mulți tineri talentați, care studiază sau vor studia la Școala Populară de Arte. Scena este formată din aproape 30 de module, care se pot amenaja în funcție de ce evenimente au loc, o putem folosi atât pentru spectacole de muzică ușoară și populară, expoziții, baluri și parade de modă. Este o investiție destul de mare, însă avem sprijinul Consiliului Județean și mulțumim conducerii acestuia”.

Evenimentul a fost onorat de cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Cluj, domnii Ioan Oleleu și Vákár István Valentin, care împreună cu Secretarul general al județului, doamna Simona Gaci,  au tăiat panglica simbolică pentru inaugurarea scenei.

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

 În cuvântul adresat cu această ocazie, vicepreședintele  Consiliului Județean Cluj, Vákár István a declarat: “Îmi pare bine să mă aflu printre dumneavoastră și vă spun că meritul acestor reușite este al acelora care dau suflet acestei săli, pentru că au muncit ca să își  vadă visul împlinit. Felicit toată conducerea școlii pentru tot ceea ce a realizat”. La rândul său, Ioan Oleleu a felicitat conducerea școlii pentru realizările deosebite de până acum: ”Este o seară importantă la Cluj, domnul manager și cu echipa de aici au făcut un cadou clujenilor, artiștilor, o investiție nouă, motiv pentru care, atât în numele meu personal, dar și al președintelui Consiliului Județean, domnul Horia Uioreanu, vă felicit pe toți. Ați preluat în urmă cu ceva timp această locație și iată, ați dat dovadă de profesionalism și nu în ultimul rând de un respect față de banul public”.

 

Hora Unirii, în sala „Șantier”

 

După discursul invitaților și tăierea panglicii, clujenii prezenți în număr mare s-au bucurat de un emoționant spectacol folcloric susținut de cursanții școlii de la secția cânt popular, acompaniați de taraful instituției de cultură, “Plaiuri someșene”, coordonat de Vasile Chiorean.

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

Primii care au urcat pe noua scenă au fost cursanții de la clasa expertului Ana Strîmturean, care au prezentat atât cântece patriotice, cât și de dragoste, de  dor și de înstrăinare. A urmat ansamblul “Popular” al Școlii de Arte “Tudor Jarda”, instructor coregraf Florin Rusu și, în final, au venit în fața publicului cursanții de la clasa expertului Claudiu Ciotleuș.

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ


La fel ca și colegii lor, au interpretat cântece patriotice, fredonate și îndelung aplaudate de cei prezenți, dar și alte cântece din folclorul românesc. Totul s-a încheiat cu o frumoasă Horă a Unirii în care s-a prins, alături de cursanți, publicul prezent, arătând cu toții că simt și trăiesc românește.

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ


ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

Seara de vineri, 29 noiembrie 2013, a fost întregită de vernisarea,  în Galeria “Chipurile Clujului”, a  expoziției “România”, ce cuprinde peste 50 de lucrări de pictură, grafică, artă fotografică, sculptură și ceramică. Cei prezenți au admirat chipuri de țărani, peisaje, fotografii de la manifestări dedicate Zilei Naționale, dar și alte imagini ce ilustrează frumusețea României. Acțiunile au  fost coordonate de experții: Ana Strîmturean, Claudiu Ciotleuș, Călina Langa, Kosent Monica, Duiliu Crișan, Fabian Arpad, Melinda Farkas, Oana Pop, Vasile Chiorean, Florin Rsu, director artistic Marius Moldovan, manager Vasile Corpodean.

ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

 

 ZIUA NAȚIONALĂ, SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

 

 

 

 

 

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact