Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » "ÎNTÂLNIRILE DE LA CLUJ" 14 DECEMBRIE 2013

"ÎNTÂLNIRILE DE LA CLUJ" 14 DECEMBRIE 2013

          Dialog artistic între cursanții Școlilor de Arte Cluj și Timișoara

 

 

Cursanții Școlii Populare de Arte Cluj și cei ai Școlii de Artă din Timișoara, din cadrul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, se vor întâlni la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, într-un schimb de experiență culturală. Evenimentul face parte din cadrul proiectului “Întâlnirile de la Cluj” demarat acum doi ani. În cadrul acțiunii, la care este invitat și publicul clujean iubitor de cultură, cursanții celor două școli vor evolua la mai multe secțiuni, printre care muzică ușoară și populară, dans și teatru.

 

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu  Școala de Artă din Timișoara, din cadrul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, organizează sâmbătă și duminică, 14 -15 decembrie 2013, o nouă ediție a „Întâlnirilor de la Cluj”. În cadrul manifestării, sâmbătă, 14 decembrie 2013, de la ora 17:00, la sediul Școlii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, în sala „Șantier”, va avea loc un spectacol susținut de cursanți ai celor două instituții de cultură. Clujenii sunt invitați pentru a urmări evoluția acestora, într-un dialog artistic și cultural deosebit.

 

Din partea Școlii de Artă Timișoara își vor da concursul: Ana Maria David la pian, din clasa prof. Steluța Dinulescu, trupa de teatru din  clasa prof. Radu Bilavu, prof. Sebastian Cega și Daniel Scorobete vor interpreta două piese muzicale la orgă și trompetă și de la canto muzică ușoară va interpreta câteva melodii Sorin Stoica, din clasa prof. Oana Vincu. De asemenea, va urca în scenă ansamblul de dansuri al școlii timișorene, care va prezenta două dansuri, din Banatul de Câmpie și din Banatul de Munte, coregrafi Grigore și Floarea Munteanu. În fața publicului clujean vor evolua și soliștii vocali Georgian Schinteie, Anda Cristea, Marius Lupulescu, Roxana Chiriță, Daniel Scorobete, Iova Iasmina, cursanți de la clasa profesorilor Carmen Popovici Dumbravă și Ana Pacatiuș. Alături de ei va fi Cosmin Imbrea  din clasa prof. Adrian Safta, care va interpreta câteva melodii la saxofon.

 

Din partea Școlii de Arte Cluj va evolua la pian Ionela Chimingică, de  la clasa expertului Olga Bordas, trupa de teatru, clasa expertului Petre Băcioiu iar la muzică ușoară cursantul Florin Sucală, intructor Rareș Suciu. Alături de ei, în scenă vor fi prezenți soliștii vocali Alexandra Creț și Andrei Jakab de la secția cânt popular, clasa expert Ana Strîmtuream și Alexandra Balica și Valentin Bota, clasa expertului Claudiu Ciotleuș. De asemenea, cei prezenți se vor putea bucura de jocuri tradiționale cu Ansamblul folcloric „Popular” al instituției clujene de cultură, intructor coregraf Florin Rusu, care vor prezenta „Jocul sucitoarelor” și “Joc din Câmpia Transilvaniei”. Soliștii și dansatorii clujeni vor fi acompaniați de taraful „Plaiuri Someșene” al Școlii de Arte, coordonat de Vasile Chiorean.

 

În holul expozițional al Sălii „Șantier”, clujenii vor  putea admira o expoziție de fotografie, pictură și artă decorativă intitulată „Timișoara”, în care expun lucrări tematice cursanții Școlii de Artă din Timișoara de la clasele cine-foto și pictură, artă decorativă, profesori Onuț Danciu și Lucia Soica.

Conducerea celor două școli de arte, Liliana Laichici – manager, prof. Adrian Scorobete, director adjunct la Școala de Artă Timișoara și Vasile Corpodean, manager la Școala de Arte Cluj, alături de  Marius Moldovan - director adjunct, invită clujenii iubitori de cultură la acest spectacol de excepție, ce va avea loc la sfârșitul săptămânii la Cluj-Napoca.

 

Proiectul“Întâlnirile de la Cluj” a demarat acum doi ani și până acum cursanții Școlii Populare de Arte Cluj au avut schimburi de experientă cu colegii lor de la școlile din orașele Pitești, Zalău, Satu-Mare, Târgu-Mureș, Reșița și Alba Iulia. Anul viitor sunt invitați la Cluj-Napoca cei de la Școlile de Artă din Oradea și Sighetu Marmației.

Potrivit managerului Școlii de Arte Cluj, Vasile Corpodean, astfel de întâlniri „sunt o oportunitate fericită de cunoaștere artistică și personală între cursanții școlii noastre și colegii lor din țară și observăm că de fiecare dată se creează o ambianță culturală de calitate, menită să aducă rezultate deosebite instituției noastre la concursuri și manifestări culturale”.

 

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact