Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

La Alba Iulia a fost vernisată joi, 12 decembrie 2013, expoziția „Clujul-orașul comoară” ce cuprinde 35 de lucrari de pictură și grafică, realizate de cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc Galeriile Consiliului Județean Alba – Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în prezența autorităților județene din Alba și Cluj. După vernisaj, publicul iubitor de cultură a urmărit un deosebit moment artistic, susținut de cursanții Centrului de Cultură „Augustin Bena” din oraș.

 

Vernisajul expoziției „Clujul-orașul comoară” a debutat la ora 14:00 cu un cuvânt de bun venit adresat invitaților de gazda manifestării, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Daniela Floroian. „Le mulțumim clujenilor că au bătut atâta drum dar și reprezentanților autorităților județene Alba și sunt bucuroasă că parteneriatele noastre cu Școala  Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca s-au întins pe toată durata anului 2013”, a precizat Daniela Floroian.

LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

După acest moment a luat cuvântul managerul Școlii Populare de Arte Cluj, Vasile Corpodean, care a vorbit despre expoziție apreciind spațiul care a găzduiește lucrările cursanților instituției clujene de cultură. „Mă simt la dumneavoastră ca acasă în urma numeroaselor parteneriate pe care le avem cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și implicit cu Școala de Arte și Meștesuguri. Ideea acestei expozitii a fost a noastră, în cadrul unui proiect, care a început în urmă cu trei ani, acela de a promova artiștii cujeni, care studiază la Școala Populară de Arte și, în același timp, de a promova orașul și județul Cluj. În Evul Mediu, negustorii sași care tranzitau Clujul l-au denumit „orașul comoară” și această sintagmă a fost aleasă pentru a promova urbea în toate manifestările turistice, culturale sau de dezvoltare. Pe șevalete puteți vedea lucrările cursanților de la secțiile de pictură și grafică. Aceștia nu sunt doar din Cluj ci sunt veniți de peste tot din țară, pentru a urma o facultate la Cluj-Napoca. Ceea ce vedeți este o privire a orașului văzută atât de locuitorii lui dar și de cei care stau temporar în Cluj. Noi suntem foarte mândri de cursanții noștri și de asemenea sunt bucuros și încântat de această galerie de artă”.

La eveniment au participat reprezentanții Consiliului Județean Cluj, vicepreședintele Vakar Istvan Valentin, alături de Secretarul Județului, Simona Gaci. De asemenea au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, subprefectul județului Alba, Cornel Murg, dar și consilierii județeni Marcela Dărămuș și Ioan Florea.

În cuvâtul adresat, vicepreședintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan Valentin, a multumit gazdelor pentru primire, dorindu-le cât mai multe evenimente culturale în Galeriile Consiliului Județean Alba. „Îmi exprim mulțumirile pentru că aducem Clujul, orașul comoară, într-un oraș ca Alba Iulia cu profunde semnificații istorice și mai ales în acest spațiu expozițional nemaipomenit. Este un lucru deosebit că ne primiți și vă dorim cât mai multe evenimente culturale în acest spațiu”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman a mulțumit conducerii Școlii Populare de Arte Cluj pentru efortul de a fi în preajma Sărbătorilor de iarnă alături de cei din Alba Iulia, prin intermediul expoziției  și, de asemenea, cursanților clujeni, care au realizat lucrările de pictură și grafică. Calde mulțumiri au fost adresate și conducerii, profesorilor și  cursanților Centrului de Cultură “Augustin Bena” din Alba.

LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

După acest moment a urmat  un  spectacol de colinde și cântece de iarnă, susținut de elevii Școlii de Arte Populare și Meșteșuguri din Alba Iulia. Au venit în fața publicului Leontina Fărcaș și Ansamblul „Mugurii de Tezaur”, acompaniat de prof. Cristian Șușman,  grupul ,,Primavera” (Andreea Ardelean, Paul Tomuș, Bianca Chitorean, Diana Vâtcă, Silvia Oancea și Laura Todică) coordonat de prof. Marinela Popa și instrumentiștii din clasa de instrumente de suflat a prof. Nicolae Vancu.

 LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

„Clujul-orașul comoară, descoperit  prin ochii artiștilor

Expoziția „Clujul-orașul comoară” realizată de cursanții Școlii Populare de Arte din Cluj, coordonați de experții Călina Langa, Melinda Farkas, Duiliu Crișan și Fabian Arpad poate fi admirată de cei din Alba-Iulia pe toată durata Sărbătorilor de iarnă. Sunt expuse lucrări ce înfățișează peisaje din județul Cluj, dar și clădiri reprezentative ale orașului de pe Someș printre care: Cazinoul, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Ortodoxă, Teatrul Național și Muzeul de Artă. „Această expoziție este un mod de a cunoaște Clujul prin ochii artiștilor, ceea ce este foarte important pentru că un simplu trecător prin Cluj sau chiar un turist poate vedea altfel orașul decât un artist. Cel din urmă îți dezvăluie ceea ce este dincolo de fațada obișnuită a lucrurilor”, a concluzionat  managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Daniela Floroian.

LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

 

LUCRĂRILE CURSANȚILOR ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ADMIRATE LA ALBA IULIA

Artiștii clujeni și orașul Cluj, promovați în toată țara

 

De-a lungul anilor au avut loc expoziții de promovare a Clujului și a artiștilor de aici în mai multe orașe din România precum București, Satu Mare, Reșița, Târgu Mureș, Carei și Turda, sub diverse denumiri („Iubesc Clujul”, „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj – Kolozsvar – Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Clujul – orașul comoară”). Organizarea expoziției de la Alba Iulia este rodul bunei colaborări dintre Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, condusă de Vasile Corpodean și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, cele două instituții culturale organizând în ultimii ani, în parteneriat, mai multe acțiuni cultural-artistice.

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact