Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

De muzică ușoară și populară, dans și teatru au avut parte clujenii iubitori de cultură, prezenți sâmbătă, 14 decembrie 2013, la spectacolul oferit de cursanții Școlilor Populare de Arte din Cluj-Napoca și Timișoara. Evenimentul, derulat în cadrul proiectului “Întâlnirile de la Cluj” s-a desfășurat de la ora 17:00, la sediul Școlii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, în sala „Șantier”.

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

Tinerii clujeni și timișoreni au bucurat publicul printr-un dialog artistic de excepție, în cadrul căruia și-au etalat priceperea și cunoștințele dobândite în cadrul orelor de studiu.

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA  

Din partea Școlii de Artă Timișoara au urcat pe scenă: Ana Maria David la pian, din clasa prof. Steluța Dinulescu, trupa de teatru din clasa prof. Radu Bilavu, prof. Sebastian Cega a interpretat o piesă muzicală la orgă iar de la canto muzică ușoară a interpretat câteva melodii Sorin Stoica, din clasa prof. Oana Vincu. De asemenea, a urcat în scenă ansamblul de dansuri al școlii timișorene, care a prezentat două dansuri, din Banatul de Câmpie și din Banatul de Munte, coregrafi Grigore și Floarea Munteanu. În fața publicului clujean au  evoluat și soliștii vocali Georgian Schinteie, Anda Cristea, Marius Lupulescu, Roxana Chiriță, Daniel Scorobete, Iova Iasmina, cursanți de la clasa profesorilor Carmen Popovici Dumbravă și Ana Pacatiuș.

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

Din partea Școlii de Arte Cluj au evoluat la pian Ionela Chimingică, de  la clasa expertului Olga Bordas, trupa de teatru, clasa expertului Petre Băcioiu iar la muzică ușoară cursantul Florin Sucală, instructor Rareș Suciu. Alături de ei, în scenă au fost prezenți soliștii vocali Alexandra Creț și Andrei Jakab de la secția cânt popular, clasa expert Ana Strîmtuream și Alexandra Balica și Valentin Bota, clasa expertului Claudiu Ciotleuș. De asemenea, cei prezenți s-au  bucurat de jocuri tradiționale cu Ansamblul folcloric „Popular” al instituției clujene de cultură, instructor coregraf Florin Rusu, care au  prezentat „Jocul sucitoarelor” și “Joc din Câmpia Transilvaniei”. Soliștii și dansatorii clujeni au fost  acompaniați de taraful „Plaiuri Someșene” al Școlii de Arte, coordonat de Vasile Chiorean.

 

Icoane și fotografii pe tema luminii

În holul expozițional al Sălii „Șantier”, încă din debutul spectacolului, clujenii au admirat o expoziție de fotografie, pictură și artă decorativă intitulată „Timișoara”, în care au expus lucrări tematice cursanții Școlii de Artă din Timișoara de la clasele cine-foto și pictură, artă decorativă, profesori Onuț Danciu și Lucia Soica. În total au fost expuse aproape 40 de lucrări, icoane pe lemn și sticlă dar și  fotografii pe tema luminii. 

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

 

Clujenii, primii prieteni pentru cursanții instituției timișorene de cultură

 

La final, a luat cuvântul managerul Școlii Populare de Arte Cluj, Vasile Corpodean, care le-a mulțumit cursanților și conducerii  Școlii Populare de Arte de la Timișoara pentru efortul de a veni la Cluj: „ Ne bucurăm că am reușit să aducem cursanții Școlii de Artă din Timișoara la Cluj și le mulțumim pentru că nu a fost ușor din partea dânșilor să străbată atâta drum.  Proiectul nostru a debutat în urmă cu trei ani și de atunci s-au perindat pe la instituția noastră mulți cursanți de la mai multe Școli de Arte din țară. Pentru anul viitor am fost invitați și noi la Timișoara și îi mulțumim domnului director adjunct, Adrian Scorobete, pentru invitație și cu siguranță ne vom simți bine la dumnealor și vom face un spectacol frumos”.

Totodată a  fost oferită din Partea Scolii de Arte Cluj  Școlii de Artă din Timișoara, Diploma „Prietenii artelor” pentru excelentele relații de colaborare cultural-artistice, pe care le dezvoltă cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca . De asemenea managerul instituției clujene de cultură a dăruit directorului adjunct, Adrian Scorobete o medalie și toate publicațiile Școlii de Arte Cluj. La rândul său ,  directorul adjunct  al Școlii de Arte Timișoara a mulțumit conducerii  de la Cluj pentru invitația făcută. „Este o onoare să ne aflăm astăzi la dumneavoastră. Noi suntem la prima experiență de acest gen, la primul schimb cultural, deci sunteți primii noștri prieteni și ne dorim o colaborare cât mai îndelungată. Mii și mii de mulțumiri pentru primirea pe care ne-ați făcut-o”. Apoi  din partea Scolii din Timișoara a dăruit domnului Vasile Corpodean  o plachetă și publicațiile instituției de cultură din Timișoara.


SCHIMB DE EXPERIENȚĂ DE EXCEPȚIE, ÎNTRE CURSANȚII ȘCOLILOR DE ARTE CLUJ ȘI TIMIȘOARA

Întâlnirea de la Cluj a fost posibilă cu eforturile susținute ale conducerii celor două școli de arte, Liliana Laichici – manager, prof. Adrian Scorobete, director adjunct la Școala de Artă Timișoara și Vasile Corpodean, manager la Școala de Arte Cluj, alături de  Marius Moldovan - director adjunct.

În cadrul proiectului “Întâlnirile de la Cluj”, cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”,  au avut schimburi de experiență, pe lângă colegii lor de la școala din Timișoara, cu cei din orașele Pitești, Zalău, Satu-Mare, Târgu-Mureș, Reșița și Alba Iulia. Anul viitor sunt invitați la Cluj-Napoca cei de la Școlile de Artă din Oradea și Sighetu Marmației.


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact