Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Anul 2014, dedicat instrumentelor muzicale la Școala Populară de Arte

Anul 2014, dedicat instrumentelor muzicale la Școala Populară de Arte

Anul 2014, dedicat instrumentelor muzicale la Școala Populară de Arte

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  20.12.2013  Ora:  11:37  Citiri:  12

 

Spectacolul de muzică instrumentală, clasică și corală „Astăzi s-a născut Hristos” a deschis în data de 17 decembrie 2013, seria manifestărilor dedicate Sărbătorilor de iarnă, la Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Cursanții dar și o parte dintre experții care îi îndrumă au urcat de la ora 18:00 pe scena Sălii „Șantier” și au încântat publicul spectator cu melodii din repertoriul românesc și internațional. Au evoluat cursanții din clasele de canto clasic, pian, vioară, chitară clasică, improvizație jazz și inițiere corală. 

Pentru prima dată a urcat pe scenă orchestra „Popular” a Școlii de Arte Cluj, formată în principal din cursanți de la clasa de vioară, clasă înființată în acest an, dar și de la alte clase. Orchestra este coordonată de expertul Mihai Nan. 
Spectacolul și debutul orchestrei „Popular” a fost un preambul al activităților de promovare a instrumentelor muzicale, activități care se vor desfășura pe toată durata anului 2014, la Școala de Arte Cluj. Pe lângă alte manifestări, instituția de cultură pregătește anul viitor două tabere, una de iarnă și alta de vară în care cursanții să aibă posibilitatea de a studia intens instrumentele muzicale.

Tabăra de iarnă, aflată la cea de-a II-a ediție, se va desfășura în perioada 10-14 februarie 2014. La aceasta vor participa cursanții de la clasele de pian, chitară electrică și clasică, vioară și orgă electrică. Potrivit directorului adjunct al Școlii Populare de Arte, Marius Moldovan, în cadrul taberei tinerii vor avea parte de trei repetiții pe zi sub coordonarea experților, iar la final, pe 14 februarie, vor evolua într-un spectacol ce se va desfășura pe scena căminului cultural din satul clujean Bedeciu din Munții Apuseni. Tot atunci va fi organizată și o șezătoare tradițională la care vor participa cursantele de la clasa de țesut-cusut de la Bedeciu, coordonate de meșterul popular Elvira Gavriș. Cea de-a doua tabără dedicată instrumentelor muzicale se va desfășura anul viitor, în luna septembrie. 
Hotărârea de a dedica anul 2014 instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj a fost luată de conducerea instituției de cultură cu scopul de a promova acest segment în rândul tinerilor.

http://www.ftr.ro/anul-2014-dedicat-instrumentelor-muzicale-la-scoala-populara-de-arte-71106.php#.UrQkkdJdUvw

 

 

Anul 2014 – dedicat instrumentelor muzicale, la Școala de Arte Cluj

20 decembrie 2013,11:12 am | Articol scris in SOCIAL

Spectacolul de muzică instrumentală, clasică și corală „Astăzi s-a născut Hristos” a deschis, în 17 decembrie, seria manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, la Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj. În spactacolul desfășurat pe scena sălii “Șantier” au evoluat cursanții din clasele de canto clasic, pian, vioară, chitară clasică, improvizație jazz și inițiere corală.

Pentru prima dată a urcat pe scenă orchestra „Popular” a Școlii de Arte Cluj, formată în principal din cursanți de la clasa de vioară, înființată în acest an, dar și de la alte clase. Orchestra este coordonată de expertul Mihai Nan.

Spectacolul și debutul orchestrei „Popular” a fost un preambul al activităților de promovare a instrumentelor muzicale, care se vor desfășura pe toată durata anului 2014, la Școala de Arte Cluj. Aceasta pregătește, pentru anul viitor, două tabere, una de iarnă și alta de vară, în care cursanții să aibă posibilitatea de a studia intens instrumentele muzicale.

La tabăra de iarnă (ediția a II-a), care se va desfășura în perioada 10-14 februarie 2014, vor participa cursanții de la clasele de pian, chitară electrică și clasică, vioară și orgă electrică. Potrivit directorului adjunct al Școlii Populare de Arte, Marius Moldovan, în cadrul taberei tinerii vor avea parte de trei repetiții pe zi, sub coordonarea experților, iar la final, în 14 februarie, vor evolua într-un spectacol ce se va desfășura pe scena căminului cultural din satul Bedeciu. Tot atunci va fi organizată și o șezătoare tradițională la care vor participa cursantele de la clasa de țesut-cusut de la Bedeciu, coordonate de meșterul popular Elvira Gavriș. Cea de-a doua tabără dedicată instrumentelor muzicale se va desfășura în luna septembrie.

Hotărîrea de a dedica anul 2014 instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj a fost luată de conducerea instituției de cultură cu scopul de a promova acest segment în rîndul tinerilor.

http://www.ziarulfaclia.ro/anul-2014-dedicat-instrumentelor-muzicale-la-scoala-de-arte-cluj/

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact