Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » „SEARA ARTELOR” – PORȚI DESCHISE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

„SEARA ARTELOR” – PORȚI DESCHISE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

Școala «Vespasian Lungu» prezentă cu expoziții la «Seara Artelor» de la Cluj

Miercuri, 12 Februarie 2014 | Rodica PERIANU | 0 Comentarii

 

 „SEARA ARTELOR” – PORȚI DESCHISE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

 expoziția intinerantă de pictură și grafică reprezintă o retrospectivă a lucrărilor premiate în cele 18 ediții ale Concursului Național "Vespasian Lungu" Școala Populară de Arte Brăila a avut ocazia să-și prezinte publicația de informare culturală "Casa Artelor" trei cursanți brăileni au fost desemnați printre câștigătorii Concursului de Artă Fotografică "Obiceiuri de Iarnă"

 

Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" din Brăila a participat, recent, cu o expoziție de pictură și grafică, la cea de-a doua ediție a evenimentului de anvergură "Seara artelor" - Porți deschise la Școala de Arte Cluj. Împreună cu școli populare de arte, licee de artă, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici, au fost prezentate 35 de expoziții tematice de pictură, grafică, fotografie, ceramică, sculptură, artă populară, decorațiuni interioare și design vestimentar, evenimentul fiind organizat de Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" din Cluj Napoca.

Expoziția de pictură și grafică, intinerantă, prezentată de Școala Populară de Arte din Brăila reprezintă o retrospectivă a lucrărilor premiate în cele 18 ediții ale Concursului Național de Pictură și Grafică "Vespasian Lungu". "Astfel, s-a mediatizat concursul instituției noastre, ocazie cu care s-a lansat oficial invitația către școlile populare de arte de a participa, prin cursanții de la clasele de Arte Plastice, la cea de-a XIX-a ediție, care va fi organizată în luna iunie 2014", a afirmat George Romeo Bunea, directorul Școlii Populară de Arte "Vespasian Lungu".

În aceeași seară, toți cei prezenți - cursanți, invitați, oficilități locale clujene -, au putut asista și la lansarea unor reviste, publicații, broșuri, calendare culturale. Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a avut astfel ocazia să-și prezinte publicația de informare culturală "Casa Artelor", lansată în ianuarie. Managerul instituției clujene, Vasile Corpodean, a apreciat în mod deosebit efortul depus de reprezentanții Brăilei. "Apreciem în mod deosebit prezența domnului manager George Romeo Bunea, care la propriu a venit prin tuneluri de zapadă ca să se alăture nouă, evenimentului nostru. Referitor la publicația «Casa Artelor» este o cronică vie, prin culoare și diversitate informațională, a întregii activități artistice derulate în anul 2013 de către Școala Populară de Arte din Brăila, instituție alături de care ne simțim înfrățiți nu numai prin tipul de entitate pe care îl coordonăm, ci și prin alte legături create între Ardeal și Muntenia, între Vest și Est", a declarat Vasile Corpodean.

În cadrul aceluiași eveniment s-au desfășurat vernisajul și votarea participanților la Concursul de Artă Fotografică "Obiceiuri de Iarnă". Cursanții clasei de Artă fotografică (prof. îndrumător Viorel Neagu) din cadrul Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, prezenți în concurs, au fost desemnați printre câștigători, după votarea vizitatorilor din "Seara artelor". Astfel, locul al II-lea a fost câștigat de Galia Dan, cu lucrarea "La taifas", iar locul al III-lea, de Mara Ion, cu lucrarea "Oaspete curios", și Daniel Marin, cu lucrarea "Bucurie".

Cele peste 30 de expoziții vor rămâne pe simezele galeriilor de artă din cadrul Școlii de Arte Cluj până la finele lunii februarie.

 

http://www.obiectivbr.ro/scoala-%C2%ABvespasian-lungu%C2%BB-prezenta-cu-epozitii-la-%C2%ABseara-artelor%C2%BB-de-la-cluj_id90549

 

„SEARA ARTELOR” – PORȚI DESCHISE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

1 februarie 2014,6:50 am | Articol scris in CULTURA

O seară magică, unică, o seară a artelor este în pregătire la sediul Școlii de Arte (Str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, Cluj-Napoca). Joi, 6 februarie 2014, de la ora 17, în cadrul evenimentului intitulat „Porți deschise la Școala de Arte Cluj” va avea loc examenul de final de semestru al secțiilor compartimentului Arte Vizuale al Școlii de Arte Cluj. Potrivit organizatorilor, fiecare secție – pictură, grafică, design vestimentar, decorațiuni interioare, ceramică, sculptură, fotografie – va avea propria expoziție cu lucrări realizate de cursanți, lucrări care vor fi prezentate de realizatorii lor. De asemenea, sînt invitate mai multe școli de arte din țară, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici, care vor prezenta la rîndul lor expoziții tematice, vor fi lansate reviste de artă, se vor prezenta concursuri și tabere de arte etc. La ora 17 se va da „startul” prin pornirea într-un periplu prin galeriile de artă ale școlii, atelierele de creație, sălile de curs, pentru ca, la final, după parcurgerea celor 35 de etape artistice, să fie prezentat un moment susținut de elevii Școlii de Arte Cluj, de la secțiile de muzică clasică, pian, chitară, vioară, sub egida „Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”. Așadar, vizitatorii vor putea vedea: Expoziții de pictură și grafică; Expoziții de artă fotografică; „Fashion”; „Personale”; „Tradiții”; Prezentări de concursuri și tabere de arte. Vor avea loc lansări ale unor reviste de arte (Brăila, Alba Iulia, Tg. Mureș); „Omnia”- Școala de Arte Cluj – 12 expoziții tematice pregătite de toate secțiile de arte vizuale ale Școlii de Arte Cluj: pictură, pictură secția externă Turda, grafică, ceramică, sculptură, design vestimentar, decorațiuni interioare, artă fotografică. Porți deschise la Școala de Arte Cluj – vizitarea atelierelor de grafică, pictură, fotografie și decorațiuni interioare din Mansarda Școlii de Arte, cît și a claselor de muzică, coregrafie, teatru și instrumente. Va urma un Moment artistic susținut de cursanții Școlii de Arte Cluj, de la secțiile de muzică clasică, pian, chitară, vioară – „Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”. Se anunță, cum spuneam, un eveniment unic, un efort colectiv impresionant, sute de lucrări de artă care așteaptă să fie admirate, o seară dedicată artelor și creatorilor lor, o întîlnire între instituții de cultură dedicate educației permanente, un schimb de experiență benefic și înălțător. Pregătiți-vă să intrați în „Seara Artelor” prin porțile deschise ale Școlii de Arte Cluj, joi, 6 februarie 2014, începînd cu ora 17.

http://www.ziarulfaclia.ro/seara-artelor-porti-deschise-la-scoala-de-arte-cluj/

 

Artiștii plastici din Câmpia Turzii, la „Seara artelor”, la Cluj

SCRIS DE ZIARUL 21

 

Asociația Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii va participa în data de 06 februarie 2014, ora 17.00, la manifestarea culturală dedicată artelor vizuale intitulată “Seara artelor – Porți deschise la Școala de Arte Cluj”, ediția a II-a. Evenimentul are loc la Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj–Napoca.

La finalul activității artistice, cursanții Școlii de Arte de la secția canto îi vor încânta pe cei prezenți cu un moment artistic de excepție.

http://www.ziarul21.ro/new/index.php/lifestyle-a-timp-liber/cultur/13663-artitii-plastici-din-campia-turzii-la-seara-artelor-la-cluj

 

Școala de arte Cluj organizează 35 de expoziții într-o singură seară

Școala de Arte Cluj organizează un eveniment unicat, concretizat în prezentarea a 35 de expoziții într-o singură seară. Evenimentul poartă numele "Seara artelor - Porți deschise la Școala de Arte Cluj"
"Școala de Arte Cluj pregătește pentru seara de 6 februarie 2014 un eveniment unicat, major: organizarea, împreună cu alte școli de arte, licee de artă, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici a nu mai puțin de 35 de expoziții tematice de pictură, grafică, fotografie, ceramică, sculptură, artă populară, decorațiuni interioare, design vestimentar", se precizează într-un comunicat transmis, luni, de organizatori. 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și reviste de artă, concursuri și tabere de arte organizate de către școlile de arte. De asemenea va fi susținut un moment artistic sub egida 'Anul 2014 - anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj'. AGERPRES

http://www.edumanager.ro/articol.php?id=14116

 

Școala de Arte din Cluj-Napoca organizează o seară dedicată artelor și creatorilor lor

February 3, 2014 - CulturăEducațieEveniment - no comments

În cadrul activității „Porți deschise la Școala de Arte Cluj”, se organizează o seară a artelor, la sediul școlii, pe strada Fabricii de Zahăr, numărul 51,  în data de 6 februarie, de la ora 17.00.

 

În cadrul evenimentului „Porți deschise la Școala de Arte Cluj” va avea loc examenul de final de semestru al secțiilor compartimentului Arte Vizuale al Școlii de Arte Cluj. Startul se va da  prin pornirea într-un periplu prin galeriile de artă ale școlii, atelierele de creație și a sălilor de curs. La final, după parcurgerea celor 35 de etape artistice se va prezinta un moment artistic susținut de către elevii Școlii de Arte Cluj de la secțiile de muzică clasică, pian, chitară, vioară, sub egida „Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”.

Fiecare secție a școlii, design vestimentar, decorațiuni interioare, grafică, pictură va avea propria expoziție în cadrul căreia lucrările vor fi prezentate de către realizatorii lor.

De asemenea, se vor prezenta expoziții tematice și se vor lansa reviste de artă, se vor prezenta concursuri și tabere de artă fiind prezente la eveniment mai multe acociații ale artiștilor plastici, școli de artă din țară și centre culturale diverse.

http://radio.ubbcluj.ro/scoala-de-arte-din-cluj-napoca-organizeaza-o-seara-dedicata-artelor-si-creatorilor-lor/

 

Porți deschise la Școala de Arte Cluj

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  31.01.2014  Ora:  08:27  Citiri:  28

Voteaza articolul:

O seară magică, unică, o seară a artelor este în pregătire la Școala de Arte Cluj, la sediul său de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51. În data de 6 februarie 2014, de la ora 17, în cadrul activității „Porți deschise la Școala de Arte Cluj” va avea loc examenul de final de semestru al secțiilor compartimentului Arte Vizuale al Școlii de Arte Cluj.

Fiecare secție – pictură, grafică, design vestimentar, decorațiuni interioare, ceramică, sculptură, fotografie – va avea propria expoziție cu lucrări realizate de cursanți, lucrări care vor fi prezentate de către realizatorii lor.

De  asemenea, sunt invitate mai multe școli de arte din țară, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici care vor prezenta la rândul lor expoziții tematice, se vor lansa reviste de artă, se vor prezenta concursuri și tabere de arte, etc.

La ora 17 se va da „startul” prin pornirea într-un periplu prin galeriile de artă ale școlii, atelierele de creație, sălile de curs, pentru ca la final , după parcurgerea celor 35 de etape artistice să se prezinte un moment artistic susținut de către elevii Școlii de Arte Cluj de la secțiile de muzică clasică, pian, chitară, vioară, sub egida „Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”.

Etapele sunt următoarele:

1.      Expoziții de pictură și grafică

-          Școala de Arte și Meșteșuguri Alba Iulia – expoziția de pictură și grafică „Zâmbetul florilor” – experți Ioana Raica și Viorica Boitor – Sala „Șantier”

-          Școala de Arte „Ion Românu” Reșița – expoziția de pictură „Bocșa – istorie și culoare” – secția externă Bocșa a Școlii de Arte Reșița – coordonator expert Elena Hăbășescu – Sala „Șantier”

-          Școala de Arte „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmației – expoziție de pictură „Peisaj marmațian” - prof. Robert Zolopcsuk - Sala „Șantier”

-          Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” – Cluj-Napoca - expoziție de grafică și pictură - Sala „Șantier”

-          Asociația Artiștilor Plastici Cluj – expoziție de pictură „Lumină și culoare” - Sala „Șantier”

-          Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii – expoziție de pictură „ Iarnă românească” - Sala „Șantier”

-          Asociația Culturală „Filarmonia” Turda – expoziția de pictură „Florar” - Sala „Șantier”

-          Asociația „Cultura fără frontiere” – expoziția de pictură „Potaissa” - Sala „Șantier”

 

2.      Expoziții de artă fotografică

 1. Școala de Arte și Meșteșuguri Alba Iulia – „Universuri de lumină” – expert Marius Moga – galeria „Chipurile Clujului”
 2. Școala de Arte Târgu Mureș – „Palatul, dincolo de timp” – profesor Cezar Buliga - galeria „Chipurile Clujului”

 

3.      „Fashion” – Școala de Arte și Meșteșuguri Alba Iulia – expoziție de design vestimentar – expert Ioana Raica – Sala „Șantier”

 

4.       „Personale”

 1. expoziție de pictură „Clujul văzut de un oșean” –Vasile Marina–Școala de Arte Satu Mare – hol E
 2. expoziție foto „Fragmente strămoșești” – Alexandru Virgil Pop – Școala de Arte Satu Mare – Sala „Șantier”

 

5.       „Tradiții”

 • expoziție de ceramică și olărie tradiționale – Școala de Arte și Meșteșuguri Alba Iulia – expert Lucia Bratu – secția externă Săsciori - galeria „Chipurile Clujului” pe stative
 • expoziție artă populară – expert Elvira Gavriș – secția externă Bedeciu – zona „Între galerii”
 • expoziție de icoane – „Icoană și iarnă” – Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii – Sala „Șantier”

 

6.      Prezentări concursuri și tabere de arte

 

 1. Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila – Concursul de pictură și grafică „Vespasian Lungu” 2013 – Sala „Șantier”
 2. Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Tabăra internațională de pictură „Instantanee medievale” Sighișoara 2013 - Sala „Șantier”
 3. Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca – premierea participanților la Concursul „Obiceiuri de iarnă”, ediția a III-a – galeria „Carol Pop de Szathmari”

 

7.      Lansări reviste de arte

 

-          Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila – lansarea primului număr al revistei „Casa Artelor” – Sala „Șantier”

-          Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – Școala de Arte și Meșteșuguri – lansarea ultimului număr al revistei „Rânduiala” – Sala „Șantier”

-          Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – lansare ultimul număr revista „Tradiții mureșene” – Sala „Șantier”

 

8.      „Omnia”Școala de Arte Cluj - 12 expoziții tematice pregătite de către toate secțiile de arte vizuale ale Școlii de Arte Cluj: pictură, pictură secția externă Turda, grafică, ceramică, sculptură, design vestimentar, decorațiuni interioare, artă fotografică.

-          Pictură secția externă Turda – „Secvențe” – coordonator Felicia Răcean - Sala „Șantier”

-          Decorațiuni interioare - „Alternative” – coordonator Monica Korent - zona „Scări”

-          Pictură Cluj – „India și învăluiri” – coordonator Farkas Melinda - galeria „55”

-          Design vestimentar  - „Geometrii” – an I – coordonator Călina Langa - sala 11E

-  „Design american reinterpretat” – an II – coordonator Călina Langa - sala 11E

-   „Influențele străzii” – an III – coordonator Călina Langa - sala 11E

-   „Structuri” – tehnici în design – coordonator Călina Langa - sala 11E

-          Sculptură – „Portret” – coordonator Balla Csaba - galeria „Constantin Brâncuși”

-          Ceramică – „Frome și trans-forme” – coordonator Koncz Munich Andras - galeria „Constantin Brâncuși”

-          Grafică – „Studiu” – coordonator Duiliu Crișan - Sala mică de spectacole

-          Pictură Cluj – „Studiu și atmosferă” – coordonator Fabian Arpad - Sala mică de spectacole

-          Artă fotografică Cluj – „Interferențe fotografice” – coordonator Oana Pop - galeria „Carol Pop de Szathmari”

9.      Porți deschise la Școala de Arte Cluj – vizitarea atelierelor de grafică, pictură, fotografie și decorațiuni interioare din Mansarda Școlii de Arte, cât și a claselor de muzică, coregrafie, teatru și instrumente

10.  Moment artistic susținut de către cursanții Școlii de Arte Cluj de la secțiile de muzică clasică, pian, chitară, vioară – „Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”.

Un eveniment unic, un efort colectiv impresionant, sute de lucrări de artă care așteaptă să fie admirate, o seară dedicată artelor și creatorilor lor, o întâlnire între instituții de cultură dedicate educației permanente, un schimb de experiență benefic și înălțător.

      Așadar... pregătiți-vă să intrați în „Seara Artelor” prin porțile deschise ale Școlii de Arte Cluj, în data de 6 februarie 2014, începând cu ora 17.

http://www.cotidiantr.ro/porti-deschise-la-scoala-de-arte-cluj-71668.php#.Uvt9udJdUvw

 

 

35 de expoziții într-o seară la Școala de Arte Cluj

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  3.02.2014  Ora:  13:32  Citiri:  31

Școala de Arte Cluj pregătește pentru seara de 6 februarie 2014 un eveniment unicat, major: organizarea, împreună cu alte școli de arte, licee de artă, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici a nu mai puțin de 35 de expoziții tematice de pictură, grafică, fotografie, ceramică, sculptură, artă populară, decorațiuni interioare, design vestimentar.

Se vor prezenta și reviste de artă, concursuri și tabere de arte organizate de către școlile de arte, va fi și un moment artistic susținut de către elevii Școlii de Arte Cluj sub egida „Anul 2014 – anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”.

Acest eveniment de anvergură este posibil datorită investițiilor masive realizate în infrastructura Școlii de Arte Cluj, existând în acest moment această posibilitate logistică (dar și artistică) de a organiza un astfel de eveniment de amploare.

Sunteți așteptați în seara zilei de 6 februarie 2014, de la ora 17 la „Seara artelor – Porți deschise la Școala de Arte Cluj”!

http://www.cotidiantr.ro/35-de-expozitii-intr-o-seara-la-scoala-de-arte-cluj-71716.php#.Uvt97NJdUvw

 

 

Expoziții, expoziții…

11 februarie 2014,6:52 am | Articol scris in CULTURA

Școala de Arte Cluj vă invită să vizitați expozițiile vernisate în 6 februarie 2014, cu ocazia „Serii artelor”, desfășurată la sediul său de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51. Zilnic, pînă în 28 februarie 2014, între orele 10 – 18, cei interesați pot să-și bucure privirea cu următoarle expoziții:Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziția de pictură și grafică „Zîmbetul florilor” Școala de Arte „Ion Românu” Reșița – expoziția de pictură „Bocșa – istorie și culoare” Școala de Arte „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmației – expoziție de pictură „Peisaj marmațian” Liceul de Arte Vizuale „Romul Ladea” – Cluj-Napoca – expoziție de grafică și pictură Asociația Artiștilor Plastici Cluj – expoziție de pictură „Lumină și culoare” Asociația Artiștilor Plastici Cîmpia Turzii – expoziție de pictură „Iarnă românească” Asociația Artiștilor Plastici Cîmpia Turzii – expoziție de icoane – „Icoană și iarnă” Asociația Culturală „Filarmonia” Turda – expoziția de pictură „Florar” Asociația „Cultura fără frontiere – Transilvania” – expoziția de pictură „Potaissa” Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de fotografie „Universuri de lumină” Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de design vestimentar „Carnavalul copilăriei” Școala de Arte Satu Mare – expoziție personală de pictură „Clujul văzut de un oșean” Școala de Arte Satu Mare – expoziție personală de fotografie „Fragmente strămoșești” Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de ceramică și olărie tradițională Expoziție de artă populară – secția externă Bedeciu a Școlii de Arte Cluj Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila – Concursul de pictură și grafică „Vespasian Lungu” 2013 Pictură secția externă Turda – expoziția de pictură „Secvențe”.

Școala de Arte Cluj – decorațiuni interioare – expoziția de decorațiuni interioare „Alternative” expoziția de pictură „India și învăluiri” design vestimentar – Expozițiile „Geometrii”, „Design american reinterpretat”, „Influențele străzii”, „Structuri” Expoziție de sculptură – „Portret” Expoziție de ceramică – „Forme și trans-forme” Expoziție de grafică – „Studiu” Expoziție de pictură Cluj – „Studiu și atmosferă” Expoziție de artă fotografică Cluj – „Interferențe fotografice” .

Începînd cu ziua de 18 februarie 2014, la Galeria “Arte” va fi prezentată expoziția Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Școala de Arte Tîrgu Mureș – numită “Instantanee medievale”. Lucrările expuse au fost realizate în tabăra de creație care se organizează, începînd din anul 2011, la Sighișoara, de către Școala de Arte Tîrgu Mureș. În tabără participă cursanți de la școlile de artă din țară, cît și din străinătate. Lucrările realizate surprind artistic secvențe, imagini, peisaje din orașul medieval Sighișoara, bolți, porți, ferestre, ziduri fortificate, turnuri și pasaje specifice universului săsesc al Evului Mediu din Transilvania. Expoziția poate fi vizitată de luni pînă vineri, între orele 12-20, la Galeria “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

 

http://www.ziarulfaclia.ro/expozitii-expozitii-2/

 

35 DE EXPOZIȚII ÎNTR-O SEARĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

5 februarie 2014,6:56 am | Articol scris in CULTURA

Așa cum am mai anunțat, Școala de Arte Cluj pregătește pentru seara de 6 februarie 2014 un eveniment unicat, major: organizarea, împreună cu alte școli de arte, licee de artă, centre culturale, asociații ale artiștilor plastici a nu mai puțin de 35 de expoziții tematice de pictură, grafică, fotografie, ceramică, sculptură, artă populară, decorațiuni interioare, design vestimentar.

Vor fi prezentate și reviste de artă, concursuri și tabere de arte organizate de școlile de arte, va fi și un moment artistic susținut de elevii Școlii de Arte Cluj sub egida „Anul 2014 – anul instrumentelor muzicale la Școala de Arte Cluj”.

Acest eveniment de anvergură este posibil datorită investițiilor masive realizate în infrastructura Școlii de Arte Cluj, în acest moment existînd posibilitatea logistică , dar și artistică, de a organiza o manifestare de o asemenea amploare.

Toți cei interesați sîntașteptați în seara zilei de 6 februarie 2014, de la ora 17, la „Seara artelor – Porți deschise la Școala de Arte Cluj”! Instituția se află, după cum este cunoscut, pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51.

M.B.

http://www.ziarulfaclia.ro/35-de-expozitii-intr-o-seara-la-scoala-de-arte-cluj/

 

Seara artelor

Acasă » Evenimente » Expozitie » Seara artelor

 Perioada: 06/02/2014 - 28/02/2014

 Ora: 10:00 - 18:00

Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”

Adresa: Str. Fabricii de Zahar nr. 51, Cluj Napoca

Descriere eveniment:

Seara artelor

Școala de Arte Cluj vă invită să vizitați expozițiile vernisate în data de 6 februarie 2014, în cursul „Serii artelor” de la sediul său de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51. Zilnic, până îndata de 28 februarie 2014, între orele 10 – 18 puteți să vă bucurați privirile cu următoarle expoziții:

 • Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziția de pictură și grafică „Zâmbetul florilor”
 • Școala de Arte „Ion Românu” Reșița – expoziția de pictură „Bocșa – istorie și culoare”
 • Școala de Arte „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmației – expoziție de pictură „Peisaj marmațian”
 • Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” – Cluj-Napoca – expoziție de grafică și pictură
 • Asociația Artiștilor Plastici Cluj – expoziție de pictură „Lumină și culoare”
 • Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii – expoziție de pictură „ Iarnă românească”
 • Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii – expoziție de icoane – „Icoană și iarnă”
 • Asociația Culturală „Filarmonia” Turda – expoziția de pictură „Florar”
 • Asociația „Cultura fără frontiere – Transilvania” – expoziția de pictură „Potaissa”
 • Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de fotografie „Universuri de lumină”
 • Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de design vestimentar „Carnavalul copilăriei”
 • Școala de Arte Satu Mare – expoziție personală de pictură „Clujul văzut de un oșean”
 • Școala de Arte Satu Mare – expoziție personală de fotografie „Fragmente strămoșești”
 • Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia – expoziție de ceramică și olărie tradiționale
 • Expoziție de artă populară – secția externă Bedeciu a Școlii de Arte Cluj
 • Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila – Concursul de pictură și grafică „Vespasian Lungu” 2013
 • Pictură secția externă Turda – expoziția de pictură „Secvențe”
 • Școala de Arte Cluj – decorațiuni interioare – expoziția de decorațiuni interioare „Alternative”
 • Școala de Arte Cluj – expoziția de pictură „India și învăluiri”
 • Școala de Arte Cluj – design vestimentar – Expozițiile „Geometrii”, „Design american reinterpretat”, „Influențele străzii”, „Structuri”
 • Școala de Arte Cluj – Expoziție de sculptură – „Portret”
 • Școala de Arte Cluj – Expoziție de ceramică – „Forme și trans-forme”
 • Școala de Arte Cluj – Expoziție de grafică – „Studiu”
 • Școala de Arte Cluj – Expoziție de pictură Cluj – „Studiu și atmosferă”
 • Școala de Arte Cluj – Expoziție de artă fotografică Cluj – „Interferențe fotografice”

De asemenea, începând cu data de 18 februarie 2014 la Galeria “Arte” va fi expusă expoziția Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Școala de Arte Târgu Mureș – numită “Instantanee medievale”. Lucrările expuse au fost realizate în tabăra de creație care se organizează, începând din anul 2011, la Sighișoara de către Școala de Arte Târgu Mureș.
În tabără participă cursanți de la școlile de artă din țară, cât și din străinătate. Lucrările realizate surprind artistic secvențe, imagini, peisaje din orașul medieval Sighișoara, bolți, porți, ferestre, ziduri fortificate, turnuri și pasaje specifice universului săsesc al Evului Mediu din Transilvania. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 12-20, la Galeria “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” Cluj
Str. Fabricii de Zahar, nr. 51
Tel: +40 – 0264-592576
Fax: +40 – 0264-410377
E-mail: scoaladeartecluj@yahoo.com
Web: www.scoaladearte.ro
FB: Fabrica de Cultura Cluj

http://cluj.com/evenimente/seara-artelor/

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact