Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » FESTIVALUL-CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP-ROCK „RITMUL MUZICII” , ediția a II-a

FESTIVALUL-CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP-ROCK „RITMUL MUZICII” , ediția a II-a

Trupa de rock «Tonic» premiată la Cluj Napoca

 

Vineri, 09 Mai 2014 | Rodica PERIANU | 0 Comentarii
Trimite Prin:   

 

 

 la nici o lună de la înființare, trupa Școlii "Vespasian Lungu" a urcat pe scena festivalului - concurs de muzică pop - rock "Ritmul muzicii" de la Cluj Napoca


Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a participat, în perioada 6-7 mai, cu trupa de rock "Tonic" la cea de-a II-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Ușoară și Pop Rock "Ritmul Muzicii", Cluj Napoca. Concursul s-a adresat formațiilor vocal-instrumentale cu specific pop-rock, alcătuite din cursanți ai școlilor de arte din țară și a urmărit identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a tinerilor artiști, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate.

În cadrul concursului au participat trupe ale școlilor populare de arte din Satu Mare, Sf. Gheorghe, Cluj Napoca, Tg. Mureș și Brăila.

FESTIVALUL-CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP-ROCK „RITMUL MUZICII” , ediția a II-a
Juriul a fost format din: managerul Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, George Romeo Bunea (profesor de percuție în cadrul școlii), managerul Școlii Populare de Arte Satu Mare, Mircea Deac (profesor de chitară în cadrul școlii) și directorul adjunct al Școlii Populare de Arte "Tudor Jarda" din Cluj Napoca, Marius Moldovan (profesor de canto în cadrul școlii).

Trupa de rock "Tonic", înființată în luna aprilie a acestui an, este formată din cinci tineri pasionați de muzică, elevi dar și absolvenți ai școlii. Coordonatorul trupei, managerul George Romeo Bunea, speră că această primă ieșire a trupei "născute" de-abia de o lună, să fie de bun augur, și speră ca tinerii să își dorească să studieze și în anii următori în cadrul școlii, astfel putând participa la alte concursuri și festivaluri de acest gen. Membrii trupei rock "Tonic", Dobrițoiu Andrei Ionuț - chitară bas, Grigorescu George Alexandru -chitară armonie, Gavaz Georgian Alin - chitară electrică solo, Savin Radu Mihail - tobe și nu în ultimul rând Vlaghie Alexandru - voce, au obținut o binemeritată mențiune.

Dintre trupele participante s-a remarcat trupa "Synergy Group" a Școlii Populare de Arte Satu Mare, care a obținut premiul I, coordonată de managerul școlii, Mircea Deac.

În recital a evoluat formația "Scholastic" a Școlii de Arte din Sfântu Gheorghe, formație câștigătoare a primei ediții a festivalului, iar seara s-a încheiat cu un jam session perfect. 

Festivalul-concurs s-a desfășurat în întregime live, în Sala Șantier a Șolii Populare de Arte "Tudor Jarda" Cluj Napoca.

http://www.obiectivbr.ro/trupa-de-rock-%C2%ABtonic%C2%BB-premiata-la-cluj-napoca-_id93230


FESTIVALUL-CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POP-ROCK „RITMUL MUZICII” , ediția a II-a

5 mai 2014,6:59 am | Articol scris in CULTURA

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca vă invită marți, 6 mai 2014, începînd cu ora 17, în sala „Șantier” a instituției de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, la cea de a II-a ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară și pop-rock „Ritmul muzicii”. Concursul se adresează formațiilor vocal-instrumentale cu specific pop-rock, alcătuite din cursanți ai școlilor de arte din țară și urmărește identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a tinerilor artiști, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate. Participă următoarele formații: „SYNERGY GRUP” – Școala Populară de Arte Satu Mare; „TONIC” – Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila; „APOLLO” – Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Școala de Arte Tîrgu Mureș; „NAPOCA” – Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca; „CLUSSIUM” – Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca. În recital va evolua formația „SCHOLASTIC” a Școlii de Arte din Sfîntu Gheorghe, formație cîștigătoare a primei ediții a festivalului. Festivalul-concurs se va desfășura în întregime live.

http://www.ziarulfaclia.ro/festivalul-concurs-de-muzica-usoara-si-pop-rock-ritmul-muzicii-editia-a-ii-a/Ritmul muzicii

 

 Perioada: 06/05/2014 - 07/05/2014

 Ora: 10:00

Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”

Adresa: Str. Fabricii de Zahar nr. 51, Cluj Napoca

Descriere eveniment:

Ritmul muzicii

 

CONCURSUL DE MUZICĂ POP-ROCK “RITMUL MUZICII” ediția a II-a

Regulamentul concursului

Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează, în perioada 06 – 07 mai 2014 Festivalul-Concurs de muzică ușoară “RITMUL MUZICII”, ediția a II-a care se desfășoară la Cluj-Napoca, la Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, sala “Șantier”.

Concursul se adresează formațiilor vocal-instrumentale  cu specific pop-rock alcătuite din cursanți ai Școlilor de Arte din întreaga țară și urmărește identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a talentelor, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate.

Au dreptul de a intra în concurs formații vocal-instrumentale compuse din trei până la șapte membri. Acompaniamentul va fi realizat în întregime LIVE de către participanți, nefiind permis acompaniamentul înregistrat (negativ).

Fiecare formație participantă la festival va interpreta în total două piese la alegere, de factură diferită, din repertoriul românesc sau internațional, având dreptul să prezinte și o compozitie proprie.

Înscrierea în concurs se va face prin trimiterea către organizatori a fișei de înscriere completate (anexată la prezentul regulament) prin e-mail: scoaladeartecluj@yahoo.com, prin fax la nr. 0264-410377, sau personal la sediul școlii – str. Fabricii de zahăr 51 Cluj-Napoca, până la data de 25 aprilie 2014.

Datorită faptului că festivalul se desfășoară în întregime LIVE, participanții vor comunica organizatorilor, împreună cu înscrierea, necesarul tehnic pentru participarea în concurs.

Juriul va fi format din personalități ale vieții culturale locale și regionale.

Se vor lua în considerare pentru notare: intonație corectă, ritm, dicție, interpretare, mișcare scenică, impresie artistică.
Notarea se face de către fiecare membru al juriului în mod distinct și separat. Notele obținute se însumează, reprezentând punctajul  final al fiecarui concurent.

Juriul își rezervă dreptul de a acorda premii speciale și de a redistribui premiile, hotărârile juriului fiind definitive.
Organizatorii festivalului oferă cazare și masă grupurilor participante, unui profesor și unui șofer. Cheltuielile de transport revin participanților.

Premii: 
Premiul  I    500 RON
Premiul II    400 RON
Premiul III   300 RON
Mentiune 100 RON

http://cluj.com/evenimente/ritmul-muzicii/


 

Festivalul concurs de muzică ușoară și pop-rock

 

Autor: mihaela.ursan din 30 aprilie 2014, Vizualizari: 65

 

  0

 

 Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca vă invită să participați în data de 6 mai 2014 începând cu ora 17 în sala “Șantier” a instituției de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, la a II-a ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară și pop-rock “Ritmul muzicii”.
Concursul se adresează formațiilor vocal-instrumentale cu specific pop-rock, alcătuite din cursanți ai școlilor de arte din țară și urmărește identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestației muzicale a artiștilor amatori, precum și cunoașterea reciprocă a tinerilor artiști, a realizărilor și rezultatelor deosebite ale instituțiilor implicate.

Participă următoarele formații:

- “SYNERGY GRUP” - Școala Populară de Arte Satu Mare

- “TONIC” - Școala Populară de Arte “Vespasian Lungu” Brăila

- “APOLLO” – Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș – Școala de Arte Târgu Mureș

- “NAPOCA” - Școala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj - Napoca

- “CLUSSIUM” - Școala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj Napoca

În recital va evolua formația “SCHOLASTIC” a Școlii de Arte din Sfântu Gheorghe, formație câștigătoare a primei ediții a festivalului.

Festivalul-concurs se va desfășura în întregime live.

 

http://www.clujtoday.ro/2014/04/30/festivalulconcursdemuzicuoaripop-rock.html


 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact