Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE AUDIȚII MUZICALE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » ARTĂ NAIVĂ/ARTĂ INFANTILĂ LA ȘCOALA DE ARTE

ARTĂ NAIVĂ/ARTĂ INFANTILĂ LA ȘCOALA DE ARTE

24 mai 2014,4:52 am | Articol scris in CULTURA

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca propune celor interesați participarea la un eveniment artistic de referință: vernisajul expoziției de pictură „Artă naivă/Artă infantilă – Retrospectivă – 40 de ani de pictură la Școala de Arte și Meserii Botoșani”, ce va avea loc la Galeria „Arte” a școlii (str. V. Alecsandri nr. 1) luni, 26 mai 2014, la ora 18.

Vernisajul se va petrece în prezența managerului Școlii de Arte din Botoșani, Liviu Andronic, și a profesorului de pictură Victor Hreniuc, care coordonează din anul 1972 secția de pictură a Școlii de Arte Botoșani. În cadrul expoziției vor putea fi văzute cele mai reușite lucrări pe care le-au realizat elevii Școlii de Arte Botoșani pe parcursul a 40 de generații și care se înscriu pe coordonatele artei naive și artei infantile. Arta naivă se află sub semnul exprimării sincere, spontane, „primitive”, fără prelucrări sofisticate, naturalistă dar și simbolică, ce poate determina semnificații și înțelesuri multiple, profunde sau naive, de suprafață. Pictura infantilă este codificată, mai puțin atentă la detaliu, alcătuită din imagini asemenea unor ideograme.

Secția de pictură-grafică a Școlii Populare de Arte Botoșani deține o bogată colecție de artă naivă (peste 100 de lucrări), de o valoare apreciabilă, confirmată de premii și expoziții locale, naționale și internaționale, aparținînd unor autori absolvenți ai secției, precum: Ioan Alupoaie, Elisabeta Arhip, Alexandru Arhip, Mihai Păduraru, Cristinel Hârtie, Ionel Apetroaie, Maria Caciora Tasnicu, Maria Ciotira, Adrian Hamburda și alții. Arta infantilă este reprezentată de o colecție la fel de numeroasă, dar într-o varietate de tehnici mai mare, printre care: pictură în ulei și acrylic pe pînză, pastel și acuarelă pe hîrtie, grafică în desen și linogravură, realizată de un mare număr de copii cu vîrste între 7 și 11 ani: Miruna Aluncăriței, Lorena Oprișanu, Alexandra Ducan, Fabian Belecciu, Denisa Gheorghiță, Ioana Iacob, Teodora Apostoaie, Paula Nistorică, Georgiana Cantimir, Ioana Stincescu, Mara Crihan, Cezara Froicu, Ana Maxim, Consuela Ganea, Măriuca Marusac, Cosmina Mighiu, Eusebiu Nichituș, Alexandru Jidic, Karina Pohonțu, Dan Fedeleș , Miruna Viziteu, Bogdan Leontioaia, Mario Dascălu, Irina Frunzete, Sabina Isac, Laura Paraschiv, Valentina Ivan, Alexandra Buțu, Maria Moisii, Denisa Buțu, Andrei Rasca, Elena Crețu.

Expoziția se înscrie în cadrul colaborării dintre Școala de Arte Botoșani și Școala de Arte din Cluj-Napoca, în 23 mai 2014 avînd loc, la Botoșani, la Galeriile „Ștefan Luchian”, vernisajul expoziției „Clujul-orașul comoară”.

http://www.ziarulfaclia.ro/arta-naivaarta-infantila-la-scoala-de-arte/

 

 

Artă naivă/Artă infantilă

 Data: 26/05/2014

 Ora: 18:00

Galeria Arte Cluj

Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca

Descriere eveniment:

ARTĂ NAIVĂ/ARTĂ INFANTILĂ LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

 

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Școala de Arte Cluj vă propune să participați la un eveniment artistic de referință: vernisarea expoziției de pictură „Artă naivă/Artă infantilă – Retrospectivă – 40 de ani de pictură la Școala de Arte și Meserii Botoșani” la Galeria „Arte” în data de 26 mai 2014 la ora 18.

Vernisarea se va realiza în prezența managerului Școlii de Arte din Botoșani, Liviu Andronic, și a profesorului de pictură Victor Hreniuc, care coordonează din anul 1972 secția de pictură a Școlii de Arte Botoșani. În cadrul expoziției veți putea vedea cele mai reușite lucrări pe care le-au realizat elevii Școlii de Arte Botoșani pe parcursul a 40 de generații și care se înscriu pe coordonatele artei naive și artei infantile.

Arta naivă se află sub semnul exprimării sincere, spontane, „primitive”, fără prelucrări sofisticate, naturalistă dar și simbolică, ce poate determina semnificații și înțelesuri multiple, profunde sau naive, de suprafață.

Pictura infantilă este codificată, mai puțin atentă la detaliu, alcătuită din imagini asemenea unor ideograme.

 

Secția de pictură-grafică a Școlii Populare de Arte Botoșani deține o bogată colecție de artă naivă (peste 100 de lucrări), de o valoare apreciabilă, confirmată de premii și expoziții locale, naționale și internaționale, aparținând unor autori absolvenți ai secției, precum: Ioan Alupoaie, Elisabeta Arhip, Alexandru Arhip, Mihai Păduraru, Cristinel Hârtie, Ionel Apetroaie, Maria Caciora Tasnicu, Maria Ciotira, Adrian Hamburda și alții.

Arta infantilă este reprezentată de o colecție la fel de numeroasă, dar într-o varietate de tehnici mai mare, printre care: pictură în ulei și acrylic pe pânză, pastel și acuarelă pe hârtie, grafică în desen și linogravură, realizată de un mare număr de copii cu vârste între 7 și 11 ani: Aluncăriței Miruna, Oprișanu Lorena, Ducan Alexandra, Belecciu Fabian, Gheorghiță Denisa, Iacob Ioana, Apostoaie Teodora, Nistorica Paula, Cantimir Georgiana, Stincescu Ioana, Crihan Mara, Froicu Cezara, Maxim Ana, Ganea Consuela, Marusac Mariuca, Mighiu Cosmina, Nichitus Eusebiu, Jidic Alexandru, Pohontu Karina, Fedeles Dan, Viziteu Miruna, Leontioaia Bogdan, Dascălu Mario, Frunzete Irina, Isac Sabina, Paraschiv Laura, Ivan Valentina, Butu Alexandra, Moisii Maria, Butu Denisa, Rasca Andrei, Crețu Elena.

Expoziția se înscrie în cadrul activităților de colaborare existente între Școala de Arte Botoșani și Școala de Arte din Cluj-Napoca, în data de 23 mai 2014 vernisându-se la Botoșani la Galeriile „Ștefan Luchian” expoziția „Clujul-orașul comoară”.

Vernisaj – 26 mai 2014, ora 18, Galeria „Arte”, strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca.

http://cluj.com/evenimente/arta-naivaarta-infantila/Artă naivă/Artă infantilă, la Școala de Arte Cluj

 

Autor: Maia.Dan din 20 mai 2014, Vizualizari: 79

 

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Școala de Arte Cluj vă propune să participați la un eveniment artistic de referință: vernisarea expoziției de pictură „Artă naivă/Artă infantilă – Retrospectivă – 40 de ani de pictură la Școala de Arte și Meserii Botoșani” la Galeria „Arte” în data de 26 mai 2014 la ora 18. În cadrul expoziției veți putea vedea cele mai reușite lucrări pe care le-au realizat elevii Școlii de Arte Botoșani pe parcursul a 40 de generații și care se înscriu pe coordonatele artei naive și artei infantile. 

Vernisarea se va realiza în prezența managerului Școlii de Arte din Botoșani, Liviu Andronic, și a profesorului de pictură Victor Hreniuc, care coordonează din anul 1972 secția de pictură a Școlii de Arte Botoșani.

Arta naivă se află sub semnul exprimării sincere, spontane, „primitive”, fără prelucrări sofisticate, naturalistă dar și simbolică, ce poate determina semnificații și înțelesuri multiple, profunde sau naive, de suprafață. Pictura infantilă este codificată, mai puțin atentă la detaliu, alcătuită din imagini asemenea unor ideograme.

Secția de pictură-grafică a Școlii Populare de Arte Botoșani deține o bogată colecție de artă naivă (peste 100 de lucrări), de o valoare apreciabilă, confirmată de premii și expoziții locale, naționale și internaționale, aparținând unor autori absolvenți ai secției, precum: Ioan Alupoaie, Elisabeta Arhip, Alexandru Arhip, Mihai Păduraru, Cristinel Hârtie, Ionel Apetroaie, Maria Caciora Tasnicu, Maria Ciotira, Adrian Hamburda și alții.

Arta infantilă este reprezentată de o colecție la fel de numeroasă, dar într-o varietate de tehnici mai mare, printre care: pictură în ulei și acrylic pe pânză, pastel și acuarelă pe hârtie, grafică în desen și linogravură, realizată de un mare număr de copii cu vârste între 7 și 11 ani.

Expoziția se înscrie în cadrul activităților de colaborare existente între Școala de Arte Botoșani și Școala de Arte din Cluj-Napoca, în data de 23 mai 2014 vernisându-se la Botoșani la Galeriile „Ștefan Luchian” expoziția „Clujul-orașul comoară”.

http://www.clujtoday.ro/2014/05/20/artnaivartinfantillacoaladeartecluj.htmlPrima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact