Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » CLUJUL ESTE PROMOVAT PRIN ARTĂ ÎN UCRAINA

CLUJUL ESTE PROMOVAT PRIN ARTĂ ÎN UCRAINA

Expozitia „Clujul – orasul comoara” prezinta o noua viziune a cursantilor Scolii de Arte, asupra subiectului „Cluj”, subiect care a fost supus atentiei artistice tuturor cursantilor care au frecventat Scoala de Arte Cluj in ultimii patru ani.

O delegatie comuna a Consiliul Judetean Cluj si a Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, va participa in perioada 14-16 noiembrie 2014, la invitatia Centrului Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti din Cernauti, la o serie de manifestari culturale dedicate sustinerii Clujului la titlul de „Capitala Culturala European” in anul 2021.

Astfel, vineri, 14 noiembrie 2014, incepnad de la ora 12.00, la Galeria de Arta a Centrului Regional pentru Educatie Estetica „Tineretul Bucovinei” din Cernauti (Ucraina) va avea loc vernisajul expozitiei „Clujul – orasul comoara”, o prezentare publica itineranta de promovare a Clujului si a artistilor sai care a poposit in mai multe localitati din Romania, printre care Bucuresti, Resita, Satu Mare, Targu Mures, Alba Iulia, Carei, Turda, sub diverse denumiri: „Iubesc Clujul”, „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Despre Cluj”.

In acest an, expozitia a mai putut fi admirata la Galeriile „Gheorghe Naum” din Braila, Galeriile „Stefan Luchian” din Botosani, la sediul Consiliului Judetean Timis, precum si in municipiul Chisinau, Republica Moldova.

Vernisarea expozitiei „Clujul – orasul comoara” face parte dintr-un sir de activitati inscrise in Jubileul de 10 ani al Centrului Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti din Cernauti.

De asemenea, in perioada 14 – 16 noiembrie 2014, tot la Cernauti, va avea loc cea de-a X-a editie a Festivalului - Concurs „In gradina cu flori multe”, festival la care participa concurenti din Ucraina, Republica Moldova si Romania.

 

http://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/expozitia-zclujul-orasul-comoara-ajunge-in-ucraina-la-cernauti.html

 


Expoziția "Clujul, orașul comoară" ajunge în Ucraina

de Ziua de Cluj, 12 noiembrie 2014, 17:00

citiri:248, comentarii:0

Vernisajul expoziției „Clujul - orașul comoară", ajunge, la sfârșitul săptămânii, la Cernăuți. O delegație comună a Consiliul Județean Cluj (CJ) și a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda" va reprezenta județul Cluj în Ucraina, unde vor avea loc o serie de manifestări culturale dedicate susținerii Clujului la titlul de „Capitală Culturală Europeană" în anul 2021.

Delegația condusă de Vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, va participa în perioada 14-16 noiembrie 2014, la invitația Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, la o serie de manifestări culturale dedicate susținerii Clujului la titlul de „Capitală Culturală Europeană" în anul 2021.

Astfel, în data de 14 noiembrie 2014, cu începere de la ora 12.00, la Galeria de Artă a Centrului Regional pentru Educație Estetică „Tineretul Bucovinei" din Cernăuți (Ucraina) va avea loc vernisajul expoziției „Clujul - orașul comoară", o prezentare publică itinerantă de promovare a Clujului și a artiștilor săi care a poposit în mai multe localități din România, printre care București, Reșița, Satu Mare, Târgu Mureș, Alba Iulia, Carei, Turda, sub diverse denumiri: „Iubesc Clujul", Iubesc Clujul, iubesc Turda", „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg", „Scrisoare de dragoste pentru Cluj", „Despre Cluj". În acest an, expoziția a mai putut fi admirată la Galeriile „Gheorghe Naum" din Brăila, Galeriile „Ștefan Luchian" din Botoșani, la sediul Consiliului Județean Timiș, precum și în municipiul Chișinău, Republica Moldova.

„Sunt foarte încântat de faptul că acest proiect, unic în România, va trece din nou granițele țării noastre, oprindu-se într-o regiune în care aproape 20% dintre cetățeni sunt de naționalitate română. Cernăuțiul este o zonă importantă pentru români, fiind recunoscută pentru caracterul său multinațional și multicultural, astfel încât sunt absolut convins de faptul că această expoziție de cunoaștere a județului nostru va avea succesul scontat, contribuind la efortul instituțional comun de susținere a Clujului la obținerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană în anul 2021", a declarat domnul Vicepreședinte Vakar Istvan.

Expoziția „Clujul - orașul comoară" prezintă o nouă viziune a cursanților Școlii de Arte - generația 2014 - asupra subiectului „Cluj", subiect care a fost supus atenției artistice tuturor cursanților care au frecventat Școala de Arte Cluj în ultimii patru ani la secția arte vizuale.

Astfel, vor expune următorii cursanți ai claselor de pictură, grafică și tehnici în pictură: Liliana Mihacea, Eugenia Ursu, Iulia Todică, Alexandra Morariu, Tudor Schimbischi, Alexandru Sima, Margareta Pentelescu, Paulina Pop, Alexandru Ciocnadi, Stela Varga, Iulia Gugu, Irina Stănuță, Ramona Vulturar, Rozalia Ilyes, Elena Marinca, Bogdana Milea, Teodora Gavriluț, Diana Hoțiu, Maria Dușa, Cristina Mureșan, Monica Iluțiu, Elisabeta Vișovan, Amalia Crișan, Silvia Dragoș, Barabas Despina, Daniel Cosma, Mihaela Bărbos, Rodica Petruș, Eduard Kadar, Raluca Ilieș, Adriana Buza, Teodora Mnerie, coordonați de către experții Melinda Farkas, Fabian Arpad, Duiliu Crișan. De asemenea, vor fi expuse și lucrările realizate în cadrul proiectului „Clujul văzut de un oșean", autor fiind absolventul Școlii de Arte Satu Mare, Vasile Marina.

Această manifestare este rodul bunelor relații de colaborare care s-au stabilit între Școala de Arte din Cluj-Napoca și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, existând în acest sens mai multe proiecte comune aflate în desfășurare, atât în beneficiul propriilor cursanți, cât și a comunităților cultural-artistice românești din Cluj și, respectiv, Cernăuți. Vernisarea expoziției „Clujul - orașul comoară" face parte dintr-un șir de activități înscrise în Jubileul de 10 ani al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți.

De asemenea, în perioada 14 - 16 noiembrie 2014, tot la Cernăuți, va avea loc cea de-a X-a ediție a Festivalului - Concurs „În grădina cu flori multe", festival la care participă concurenți din Ucraina, Republica Moldova și România.

http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/expozitia-clujul-orasul-comoara-ajunge-in-ucraina--132519.html

 


CLUJUL ESTE PROMOVAT PRIN ARTĂ ÎN UCRAINA

Vineri, 14 Noiembrie 2014, Scris de: Monitorul

32 de artiști clujeni vor promova cultura și urbea de pe Someș în Cernăuți, Ucraina.

 

Artiștii sunt membri ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Operele de artă fac parte din proiectul „Clujul- orașul Comoară”. Expoziția se va desfășura începând de vineri și va ține până în 16 noiembrie, în Cernăuți, Ucraina.  

Scopul proiectului este să promoveze orașul care va fi în 2015 Capitala Europeană a Tineretului. Liliana Mihacea, unul dintre artiștii expozanți, a declarat pentru Monitorul de Cluj că i-a plăcut mult tema de lucru a expoziției. „Nouă ni s-a dat o temă: Clujul. Fiecare a trebuit să prezinte o lucrare, iar la sfârșit s-au ales cele mai bune. Mă bucur că am fost unul dintre cei aleși. Pentru mine e o mândrie să particip la un astfel de proiect. Am avut șansa să îmi reprezint orașul meu, pe care îl iubesc”, a menționat artista.

20% din populația din Cernăuți sunt români

Expoziția va fi prezentată de un reprezentant al Școlii Populare de Artă și de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj „Sunt foarte încântat de faptul că acest proiect, unic în România, va trece din nou granițele țării noastre, oprindu-se într-o regiune în care aproape 20% dintre cetățeni sunt de naționalitate română. Cernăuțiul este o zonă importantă pentru români, fiind recunoscută pentru caracterul său multinațional și multicultural, astfel încât sunt absolut convins de faptul că această expoziție de cunoaștere a județului nostru va avea succesul scontat, contribuind la efortul instituțional comun de susținere a Clujului la obținerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan.

Arta clujeană peste hotare

Artiștii expozanți nu vor călători fizic în Ucraina, dar li se vor prezenta operele în cadrul Galeriei de Artă a Centrului Regional pentru Educație Estetică „Tineretul Bucovinei” din Cernăuți, Ucraina. Autorii operelor au fost aleși dintre toți cursanții din ultimii patru ani ai Școlii de Arte, de la specializările: pictură, grafică și tehnici în pictură. Proiectul vizual „Clujul- orașul Comoară” a început lanțul de expoziții la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, urmând ca operele să fie prezentate în Chișinău (Republica Moldova) și în Cernăuți (Ucraina).

Articol scris de Cristina Ungurean

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/41847-clujul-este-promovat-prin-arta-in-ucraina#sthash.bQgijT4r.dpbs

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact