Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » SERBARE CÂMPENEASCĂ, DE 1 MAI, ÎN PARCUL ETNOGRAFIC DIN CLUJ

SERBARE CÂMPENEASCĂ, DE 1 MAI, ÎN PARCUL ETNOGRAFIC DIN CLUJ


De la 1 Mai muncitoresc, la serbarea câmpenească. "Dacă eram primar, îi scoteam pe toți la Hoia, că-i frumos, e bine, nu-i război!" 

 

Sute de clujeni au savurat micii, berea și spectacolul folcloric al Școlii Populare de Arte Tudor Jarda din Cluj.

Parcul Etnografic Național Romulus Vuia, cum i se spune de o bună bucată de vreme Muzeului Satului, din apropierea pădurii Hoia, reprezintă pentru mulți dintre tinerii clujeni un loc aproape necunoscut, asociat mai degrabă fenomenelor misterioase din zonă decât vreunui fenomen cultural. În schimb, întrebând un bărbat în vârstă care e ruta cea mai scurtă spre Hoia, acesta s-a înseninat brusc și, după ce ne-a dat răspunsul așteptat, a adăugat cu o notă de nostalgie în glas: "Eeee, Hoia nu mai e cea care a fost odată!"

 

"E un semn că reînvie lucrurile!"

 

Ajunși la destinație, cu câteva minute înainte de 10.00, ora planificată pentru începutul serbării, pregătirile organizatorilor sunt în toi. Apar și primii spectatori, care se rânduiesc - în picioare sau pe păturile așternute pe pajiște - în apropierea foișorului lui Horea, în interiorul căruia va avea loc spectacolul folcloric. Un bărbat între două vârste, angajat al Universității Babeș-Bolyai, ne mărturisește cu o emoție nedisimulată pe chip, ca și cum ar fi avut o revelație: "N-am mai fost aici dinainte de revoluție, când se sărbătorea, la liziera pădurii și pe scena din apropiere, 1 Mai muncitoresc".

 

În public distingem și figura unui locuitor din zonă, Pavel Roman, în vârstă de 68 de ani, care savurează o halbă de bere rece și privește cu drag la dansatori, soliști vocali și instrumentiști. „Vreau să văd spectacolul, întotdeauna vin la așa ceva, dar și ca să văd progresul tinerilor, pentru că folclorul nostru trebuie să meargă înainte, că-i tare poluat acum. Dar eu sunt liniștit, fiindcă știu că sunt aici învățători și meseriași buni", declară pensionarul.

 

Vorbind despre persoana sa, arată că o viață întreagă a fost ceramist la fabrica de porțelanuri Iris. Își oprește în ultima clipă o înjurătură, gata-gata să-i țâșnească pe buze. Apoi continuă: "Au distrus și Irisul, au distrus totul. Înainte, 1 mai era frumos, organizat, puteam să bem o bere și să mâncăm un mic - desigur, numai după defilare! - fiindcă era obligatoriu să defilăm. Dar e bine că avem și serbarea asta de acum, reprezintă un semn că reînvie lucrurile".

 

Pregătirile

 

Treptat, din autobuzele parcate pe alee coboară și ceilalți dansatori și muzicanți care vor evolua în foișor. Marius Moldovan, muzician de profesie, directorul-adjunct al Școlii Populare de Arte Tudor Jarda- cel care se ocupă de coordonarea activităților cultural-educaționale ale instituției - verifică personal funcționarea sonorizării și pune la punct ultimele amănunte necesare bunei desfășurări a spectacolului.

 

La rândul său, coregraful Florin Ciobanu stabilește ordinea intrării artiștilor, împreună cu instructorii și prezentatorul spectacolului, actorul Naționalului clujean, Petre Băcioiu, coordonator al cursurilor de actorie și retorică, în școală. Prin preajmă, gata să dea o mână de ajutor, se află și Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, coorganizator al serbării. De altfel, până târziu, în toamnă, vor putea fi vizitate și interioarele caselor tradiționale din muzeu, nu doar bisericuțele, lucru interzis până ieri.

 

Referitor la eveniment, Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte ne-a declarat în ziua precedentă că serbarea câmpenească din acest an reprezintă cea de-a patra ediție a manifestării, două din cele anterioare desfășurându-se la Cinematograful Mărăști, iar cea din 2014, ca și cea de anul acesta, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Vorbim cu maestrul Florin Ciobanu, unul dintre coregrafii renumiți ai zonei Clujului, având 50 de ani de experiență în domeniu.

 

El este cel care, lunar, se deplasează în minim 12 localități ale județului, îndrumând activitățile culturale ale formațiilor artistice ale Școlii Populare de Artă și pregătește, până la cel mai mic amănunt, alături de cursanți și instructori programele pe care aceștia le prezintă pe scenă. "Azi, pentru spectacol, pe lângă ansamblul nostru am invitat alte trei: cele din Mintiu Gherlii, Așchileu și Florești. De asemenea, pe scenă vor evolua și câțiva din tinerii soliști vocali ai școlii, care vor fi acompaniați de taraful Vatră de Dor, al instituției, coordonat de Iancu Pop", afirmă profesorul-coregraf.

 

Jocul popular, o întoarcere în timp

 

Curând, ansamblurile, instrumentiștii și cântăreții își intră "în pâine". Publicul freamătă, nerăbdător și îi aplaudă. Prima evoluție îi aparține Ansamblului Mugurii Mintiului - instruit de coregrafii Sanda și Simion Berchi, care prezintă jocuri tradiționale din Codru, Bihor și Târnăveana, mult apreciate de public. Urmează tinerii de la Ansamblul  Muguri de Așchileu - instruiți de Aurel Lucaciu. Remarcăm pe alee un bărbat, trecut de 60 de ani, care privește spre scenă ca aflat sub imperiul unei vrăji.

 

Îl „abordăm". Aflăm că numele lui e Grigore Petruț. "Jocul acestor tineri din Așchileu este identic cu cel din satul natal, Măcicaș și-mi amintește de copilăria și tinerețea mea. Dar, ce mă încântă, e faptul că acești copii învață dansurile respective și le vor juca și când vor avea 70 de ani. Pur și simplu, credeți-mă, amintirile sunt extrem de puternice acum pentru mine iar muzica m-a pătruns, ducându-mă înapoi în timp, la viața de la țară de dinainte de colectivizare", mai rostește acesta, cu efort. Îl întrebăm dacă nutrește cumva sentimente de nostalgie față de sărbătorile de 1 mai de odinioară.

 

Geologul ne-o taie însă repede, drept dovadă că am răscolit o rană veche - personală, ori a familiei sale: "Eu n-am participat la nicio serbare de 1 mai la Hoia, deși locul meu de muncă era chiar foarte aproape de locul ăsta, la Exploatarea Minieră Cluj". Îi strângem mâna, la despărțire și ne concentrăm în continuare la spectacol. Evoluează mai departe, cu succes, ansamblurile Cununa Someșeană din Florești (instructor coregraf Dinu Ban), Vatră de Dor din Cluj (instructor coregraf Viorel Dragomir) și soliștii vocali ai școlii: Flaviu Pop, Simona Cucuruzan, Andrei Bonțe, Lavinia Sînteonean, Andreea Dulău, Camelia Darvas (instructori Ana Strâmturean și Claudiu Ciotleuș). Totul, în acompaniamentul profesionist al tarafului Vatră de Dor.

 

„Amu` s-o schimbat vremurile..."

 

Spectacolul s-a încheiat. După aproape trei ore de spectacol oamenii continuă să vină, în valuri în parc, la un mic, la o bere. Un bărbat vârstnic, aflat în față, dă însă semne vădite de nemulțumire. Numele lui e Ioan Gârbovan și a venit taman din Mărăști ca să urmărească folclorul. "Foarte redusă a fost serbarea de data asta, mârâie acesta, vădit frustrat. Apoi continuă: "Ar fi trebuit să fie mai multe formații și muzicanți. Dacă eram primar, îi scoteam pe toți la Hoia, că-i foarte frumos, e bine, nu-i război. Îmi plac mult spectacolele, că de mic eu cu astea am fost, în satul unde am copilărit, Filea de Sus: cu petreceri și muzicanți".

 

Totuși, omul dă dovadă de luciditate în momentul când îl întrebăm dacă regretă cumva serbările de 1 Mai, de odinioară. "Amu`, s-or schimbat vremurile. Ce-o fost o fost, o trecut. Acum ne adaptăm după cum vin noi. Dar, un lucru să știți: de 26 de ani de când m-am mutat la Cluj, eu n-am stat în nicio zi de 1 mai, în casă. Și nu-mi pare rău nici acuma c-am venit, c-am văzut o formație de calitate, cu oameni vechi - și cu cât îs oamenii mai vechi, cu atât cântă mai bine. Eu îi premiez".

 

Serbarea s-a încheiat, fulminant, cu un joc în care s-au încins pe scenă artiști și spectatori, deopotrivă, într-o frenezie a dansului. Tineri și vârstnici s-au simțit, în acele momente realmente fericiți, prilej pentru un om din mulțime să exclame: "Asta-i viața frumoasă, cultura! Restu-i politică!".

 

Ieșim pe poarta exterioară, dinspre pădure, a Parcului Etnografic Romulus Vuia și observăm cum în vecinătate - la lizieră, în pădure și în preajma vechii scene, dărăpănate, acolo unde se desfășurau de regulă faraonicele spectacole comuniste - sunt instalați deja, pe pături, sau în jurul focurilor, numeroși clujeni. Oare nu cumva ei sunt, de fapt, adevărații nostalgici ai serbărilor de 1 mai de odinioară?

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/de-la-1-mai-muncitoresc-la-serbarea-campeneasca-daca-eram-primar-ii-scoteam-pe-toti-la-hoia-ca-i-frumos-e-bine-nu-i-razboi-foto--137366.html


 Ziua de Cluj, 28 aprilie 2015, 11:10

citiri:448, comentarii:0

A patra ediție a "serbării câmpenești” de 1 Mai va avea loc vineri, de la ora 10, în Parcul Etnografic Național "Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Vor participa cursanții de la secțiile de joc popular din județul Cluj înscrise în proiectul "Joc popular clujean", proiect demarat de către Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca în urmă cu cinci ani.

Vor evolua cursanții ansamblurilor folclorice populare din Băișoara (ansamblul folcloric „BĂIȘANA" - instructor Florin Rusu), Florești (ansamblul folcloric „CUNUNA SOMEȘANĂ" - instructor Dinu Ban), Mintiu Gherlii (ansamblul folcloric „MUGURII MINTIULUI" - instructor coregraf Sanda și Berchi Simion), Așchileu (Ansamblul folcloric „MUGURI DE AȘCHILEU„ - instructor Aurel Lucaciu), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „VATRĂ DE DOR" al Școlii de Arte Cluj - instructor Viorel Dragomir) precum și cursanți ai claselor de canto muzică populară din Cluj-Napoca, coordonatori Ana Strîmturean și Claudiu Ciotleuș, acompaniați de taraful „Vatră de dor" al Școlii de Arte Cluj.

Coordonatorii generali ai proiectului sunt Florin Ciobanu, Marius Moldovan și Vasile Corpodean.

http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/serbare-campeneasca-de-1-mai-in-parcul-etnografic-din-cluj--137248.html

 


Serbare câmpenească de 1 mai în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”

28 Aprilie 2015     |     Articol adaugat in: Evenimente locale,Stiri locale  |   Publicat de: Vasile Manu la ora 14:21

Parcul Etnografic “Romulus Vuia” va găzdui în acest weekend o serbare câmpenească cu ocazia zilei de 1 mai, la care vor participa ansambluri folclorice din mai multe comunee din județul Cluj.

 

Ajunsă la a 4-a ediție, serbarea câmpenească este organizată de către Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu primăriile din Așchileu, Băișoara și Mintiu Gherlii.

Evenimentul este programat vineri de la ora 10, iar la serbare vor evolua cursanții ansamblurilor folclorice populare din Băișoara, Florești, Mintiu Gherlii, Așchileu, Cluj-Napoca, precum și cursanți ai claselor de canto muzică populară din Cluj-Napoca, acompaniați de taraful “Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj.

http://eclujeanul.ro/2015/04/28/serbare-campeneasca-de-1-mai-in-parcul-etnografic-romulus-vuia/

 


Serbare câmpenească de 1 mai, în parcul etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj Napoca

 De NewsCluj.ro

 28 April 2015

 

Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăriile Așchileu, Băișoara, Mintiu Gherlii, organizează vineri, 1 mai 2015 de la ora 10,00 în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”  din Cluj-Napoca a patra ediție a „serbării câmpenești” de 1 mai, ca o continuare firească a celor două ediții de succes realizate în amfiteatrul exterior al cinematografului Mărăști și a primei ediții din anul 2014 desfășurată în Muzeul Satului.

Vor participa cursanții de la secțiile de joc popular din județul Cluj înscrise în proiectul „Joc popular clujean”, proiect demarat de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca în urmă cu cinci ani.

Vor evolua cursanții ansamblurilor folclorice populare din Băișoara (ansamblul folcloric „BĂIȘANA” – instructor Florin Rusu), Florești (ansamblul folcloric „CUNUNA SOMEȘANĂ” – instructor Dinu Ban), Mintiu Gherlii (ansamblul folcloric „MUGURII MINTIULUI” – instructor coregraf Sanda și Berchi Simion), Așchileu (Ansamblul folcloric „MUGURI DE AȘCHILEU„ – instructor Aurel Lucaciu), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „VATRĂ DE DOR” al Școlii de Arte Cluj – instructor Viorel Dragomir) precum și cursanți ai claselor de canto muzică populară din Cluj-Napoca, coordonatori Ana Strîmturean și Claudiu Ciotleuș, acompaniați de taraful „Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj.

Coordonatorii generali ai proiectului sunt Florin Ciobanu, Marius Moldovan și Vasile Corpodean.

Sunteți așteptați la această inedită activitate artistică, în spiritul tradițiilor legate de sărbătorile câmpenești de 1 mai.

http://www.newscluj.ro/serbare-campeneasca-de-1-mai-in-parcul-etnografic-romulus-vuia-din-cluj-napoca/

 

 

‘Serbare câmpenească’ de 1 mai 2015 în Parcul Etnografic Național ‘Romulus Vuia’ din Cluj-Napoca 

Publicat la: 07:15, 29/04/2015 Publicat de: InfoApahida

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită, în zilele de 1 și 2 mai, la două evenimente speciale:

SERBARE CÂMPENEASCĂ DE 1 MAI, ORGANIZATĂ DE ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE „TUDOR JARDA”

Vineri, 1 mai, de la ora 10,00: serbare câmpenească în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului.

Ziua de 1 Mai va fi sărbătorită, începând de la ora 10,00, printr-o serbare câmpenească organizată de Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăriile Așchileu, Băișoara, Florești, Mintiu Gherlii. Desfășurată în cadrul proiectului „Joc popular clujean”, inițiat de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca în urmă cu cinci ani, manifestarea se va bucura de participarea ansamblurilor folclorice din Băișoara (ansamblul folcloric „BĂIȘANA” – instructor Florin Rusu), Mintiu Gherlii (ansamblul folcloric „MUGURII MINTIULUI” – instructor coregraf Sanda și Berchi Simion), Așchileu (Ansamblul folcloric „MUGURI DE AȘCHILEU„ – instructor Aurel Lucaciu), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „VATRĂ DE DOR” al Școlii de Arte Cluj – instructor Viorel Dragomir), precum și a cursanților claselor de canto – muzică populară din Cluj-Napoca, coordonați de Ana Strîmturean și Claudiu Ciotleuș. Acompaniamentul va fi asigurat de taraful „Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj. Coordonatorii generali ai proiectului sunt Florin Ciobanu, Marius Moldovan și Vasile Corpodean. Manifestarea este organizată în spiritul tradițiilor de Armindeni și a sărbătorilor câmpenești de 1 mai. Intrarea este liberă.

http://www.infoapahida.ro/2015/04/29/serbare-campeneasca-de-1-mai-2015-in-parcul-etnografic-national-romulus-vuia-din-cluj-napoca/

 


Serbare câmpenească de 1 mai la Muzeul Etnografic

 

Serbare câmpenească în acest weekend în parcul etnografic “Romulus Vuia”, de 1 mai: vin ansambluri folclorice din mai multe comune.

Serbarea câmpenească, ajunsă deja la a patra ediție, e organizată de Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu primăriile din Așchileu, Băișoara și Mintiu Gherlii. E programată vineri de la ora 10 și e a doua oară când are loc în parcul etnografic, după ce până anul trecut aceasta avea loc în amfiteatrul exterior al cinematografului Mărăști.

La serbare vor evolua cursanții ansamblurilor folclorice populare din Băișoara, Florești, Mintiu Gherlii, Așchileu, Cluj-Napoca, precum și cursanți ai claselor de canto muzică populară din Cluj-Napoca, acompaniați de taraful „Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj.

http://actualdecluj.ro/serbare-campeneasca-de-1-mai-la-muzeul-etnografic-2/

 


MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI: OFERTA DE EVENIMENTE CULTURALE PENTRU ZILELE DE 1 ȘI 2 MAI

28 April 2015

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită, în zilele de 1 și 2 mai, la două evenimente speciale:

SERBARE CÂMPENEASCĂ DE 1 MAI, ORGANIZATĂ DE ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE „TUDOR JARDA”

Vineri, 1 mai, de la ora 10,00: serbare câmpenească în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului.

Ziua de 1 Mai va fi sărbătorită, începând de la ora 10,00, printr-o serbare câmpenească organizată de Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăriile Așchileu, Băișoara, Florești, Mintiu Gherlii. Desfășurată în cadrul proiectului „Joc popular clujean”, inițiat de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca în urmă cu cinci ani, manifestarea se va bucura de participarea ansamblurilor folclorice din Băișoara (ansamblul folcloric „BĂIȘANA” – instructor Florin Rusu), Mintiu Gherlii (ansamblul folcloric „MUGURII MINTIULUI” – instructor coregraf Sanda și Berchi Simion), Așchileu (Ansamblul folcloric „MUGURI DE AȘCHILEU„ – instructor Aurel Lucaciu), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „VATRĂ DE DOR” al Școlii de Arte Cluj – instructor Viorel Dragomir), precum și a cursanților claselor de canto – muzică populară din Cluj-Napoca, coordonați de Ana Strîmturean și Claudiu Ciotleuș. Acompaniamentul va fi asigurat de taraful „Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj. Coordonatorii generali ai proiectului sunt Florin Ciobanu, Marius Moldovan și Vasile Corpodean. Manifestarea este organizată în spiritul tradițiilor de Armindeni și a sărbătorilor câmpenești de 1 mai. Intrarea este liberă.

http://www.muzeul-etnografic.ro/ro/articole/evenimente/muzeul-etnografic-al-transilvaniei-oferta-de-evenimente-culturale-pentru-zilele

 

 

*Serbare câmpenească* de 1 Mai în Parcul Etnografic

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  27.04.2015  Ora:  17:49  Citiri:  119

 

Nota 5/5 (1 voturi)

Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăriile Așchileu, Băișoara, Florești, Mintiu Gherlii, organizează vineri, 1 mai 2015 de la ora 10,00 în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”  din Cluj-Napoca a patra ediție a „serbării câmpenești” de 1 mai, ca o continuare firească a celor două ediții de succes realizate în amfiteatrul exterior al cinematografului Mărăști și a primei ediții din anul 2014 desfășurată în Muzeul Satului.

Vor participa cursanții de la secțiile de joc popular din județul Cluj înscrise în proiectul „Joc popular clujean”, proiect demarat de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca în urmă cu cinci ani.

Vor evolua cursanții ansamblurilor folclorice populare din Băișoara (ansamblul folcloric „BĂIȘANA” – instructor Florin Rusu), Florești (ansamblul folcloric „CUNUNA SOMEȘANĂ” – instructor Dinu Ban), Mintiu Gherlii (ansamblul folcloric „MUGURII MINTIULUI” – instructor coregraf Sanda și Berchi Simion), Așchileu (Ansamblul folcloric „MUGURI DE AȘCHILEU„ – instructor Aurel Lucaciu), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „VATRĂ DE DOR” al Școlii de Arte Cluj – instructor Viorel Dragomir) precum și cursanți ai claselor de canto muzică populară din Cluj-Napoca, coordonatori Ana Strîmturean și Claudiu Ciotleuș, acompaniați de taraful „Vatră de dor” al Școlii de Arte Cluj.

Coordonatorii generali ai proiectului sunt Florin Ciobanu, Marius Moldovan și Vasile Corpodean.

Sunteți așteptați la această inedită activitate artistică, în spiritul tradițiilor legate de sărbătorile câmpenești de 1 mai.

 

http://www.cotidiantr.ro/*serbare-campeneasca*-de-1-mai-in-parcul-etnografic-78477.php#.VUDfnCGqrZE


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact