Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Triumf clujean la Concursul Național de Muzică Ușoară *Tinerețe pe Portativ*

Triumf clujean la Concursul Național de Muzică Ușoară *Tinerețe pe Portativ*

Categorie:   DIN CLUJ  Autor:  Dana ȚÎRLEA  Data:  23.10.2015  Ora:  17:06  Citiri:  12

 

Cea de-a VIII–a ediție a prestigiosului concurs de muzică ușoară, „Tinerețe pe Portativ” a fost organizat de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, joi 22 octombrie 2015, în Sala „Șantier” de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51.

Juriul, alcătuit din personalități ale lumii muzicale, i-a avut în componența sa pe compozitorul Marius Marchiș – președintele juriului și inițiatorul acestui festival, în anul 1985; pe  Aminda (Andreea Vîță Deneș) – finalistă a concursului televizat “Vocea României”, coordonator al unei școli de muzică și pe Nicu Barna, component al formației “Semnal M”.

La concurs au participat 15 tineri soliști de muzică ușoară, provenind de la școli de artă din întreaga țară, precum: Baia-Mare, Oradea, Alba-Iulia, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Satu-Mare, București și Cluj-Napoca.

La capătul unei competiții acerbe și extrem de echilibrate premiile au revenit, la final, următorilor soliști: Premiul I – Lavinia-Georgiana Adam (Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca), Premiul II – Mihaela Sorina Murdeală (absolventă a Școlii de Arte București), Premiul III – Carla Narcisa Florian (elevă, cursantă a Școlii de Arte “Francisc Hubic” – Oradea) și Premiul de Popularitate – Loredana Fieraru (Școala Populară de Artă Târgu-Jiu).

“A fost un nivel demn de un concurs național, iar strădaniile pe care le-au depus organizatorii pentru desfășurarea acestui concurs sunt de apreciat”, a remarcat, în cuvântul său președintele juriului, Marius Marchiș.

La rândul său, Aminda a mulțumit “pentru toate emoțiile pe care mi le-ați produs, însă i-am depunctat pe cei care nu au știut să-și ascundă propriile emoții, deși vocile lor au fost foarte frumoase și, de asemnea, trebuie să remarc faptul că mișcarea scenică a lăsat uneori de dorit, uitând că uneori chiar și un zâmbet poate însemna mult.”

“Toți ați fost buni, dar numai 3-4 au câștigat dar, oricum, meritați felicitări”, le-a transmis participanților, la rândul său, Nicu Barna.

“A fost o mare surpriză pentru mine să iau un asemenea premiu – nedorind neapărat să particip la concurs, eu fiind o cântăreață de rock. Am întrebat-o pe experta clasei de canto muzică ușoară, d-na Lacko Tunde dacă am ce căuta acolo – și ea mi-a spus că neapărat trebuie să mă prezint. Asta a fost tot ”, a mărturisit, emoționată, după festivitate, Lavinia-Georgiana Adam, câștigătoarea Premiului I.

“Lavinia cântă doar live și cu trupe rock, rar cântă pe negative, de aceea bucuria și surpriza sunt mari pentru mine. Și-a ales două piese sentimentale, domeniul unde ea excelează: – din repertoriul Sandei Ladoși, o piesă foarte bună, dar rar cântată, care pretinde mult suflet în interpretare, precum și , din repertoriul Patriciei Kaas“, a declarat la rândul său d-na Lacko Tunde, expert al Școlii de Arte din Cluj-Napoca.

Amfitrionul evenimentului a fost - ca-ntotdeauna când este vorba de evenimentele artistice ale “fabricii de cultură și artă din Cluj-Napoca” - popularul actor Petre Băcioiu, iar în pauza de deliberare a juriului, cantautorul clujean Emeric Imre a susținut, în stilu-i caracteristic, un incendiar spectacol de muzică folk.

Următorul concurs de anvergură națională ce va fi organizat de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” va fi Festivalul de muzică populară “Clujule, Vatră de Dor!”, ediția a II-a și se va desfășura, în zilele de 12-13 noiembrie 2015, în aceeași locație. 


http://www.cotidiantr.ro/triumf-clujean-la-concursul-national-de-muzica-usoara-*tinerete-pe-portativ*-80815.php#.VipHMib0r6B


 

Triumf clujean la Concursul Național de Muzică Ușoară „Tinerețe pe Portativ”

În organizarea Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, joi 22 octombrie 2015, în Sala „Șantier” de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, s-a desfășurat cea de-a VIII–a ediție a prestigiosului concurs de muzică ușoară, „Tinerețe pe Portativ”.

Juriul, alcătuit din personalități ale lumii muzicale, i-a avut în componența sa pe compozitorul Marius Marchiș – președintele juriului și inițiatorul acestui festival, în anul 1985; pe Aminda (Andreea Vîță Deneș) – finalistă a concursului televizat “Vocea României”, coordonator al unei școli de muzică și pe Nicu Barna, component al formației “Semnal M”.

La concurs au participat 15 tineri soliști de muzică ușoară, provenind de la școli de artă din întreaga țară, precum: Baia-Mare, Oradea, Alba-Iulia, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Satu-Mare, București și Cluj-Napoca. La capătul unei competiții acerbe și extrem de echilibrate premiile au revenit, la final, următorilor soliști: Premiul I – Lavinia-Georgiana Adam (Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca), Premiul II – Mihaela Sorina Murdeală (absolventă a Școlii de Arte București), Premiul III – Carla Narcisa Florian (elevă, cursantă a Școlii de Arte “Francisc Hubic” – Oradea) și Premiul de Popularitate – Loredana Fieraru (Școala Populară de Artă Târgu-Jiu).

“A fost un nivel demn de un concurs național, iar strădaniile pe care le-au depus organizatorii pentru desfășurarea acestui concurs sunt de apreciat”, a remarcat, în cuvântul său președintele juriului, Marius Marchiș. La rândul său, Aminda a mulțumit “pentru toate emoțiile pe care mi le-ați produs, însă i-am depunctat pe cei care nu au știut să-și ascundă propriile emoții, deși vocile lor au fost foarte frumoase și, de asemnea, trebuie să remarc faptul că mișcarea scenică a lăsat uneori de dorit, uitând că uneori chiar și un zâmbet poate însemna mult.” “Toți ați fost buni, dar numai 3-4 au câștigat dar, oricum, meritați felicitări”, le-a transmis participanților, la rândul său, Nicu Barna. “A fost o mare surpriză pentru mine să iau un asemenea premiu – nedorind neapărat să particip la concurs, eu fiind o cântăreață de rock. Am întrebat-o pe experta clasei de canto muzică ușoară, d-na Lacko Tunde dacă am ce căuta acolo – și ea mi-a spus că neapărat trebuie să mă prezint. Asta a fost tot ”, a mărturisit, emoționată, după festivitate, Lavinia-Georgiana Adam, câștigătoarea Premiului I.

“Lavinia cântă doar live și cu trupe rock, rar cântă pe negative, de aceea bucuria și surpriza sunt mari pentru mine. Și-a ales două piese sentimentale, domeniul unde ea excelează: – din repertoriul Sandei Ladoși, o piesă foarte bună, dar rar cântată, care pretinde mult suflet în interpretare, precum și , din repertoriul Patriciei Kaas“, a declarat la rândul său d-na Lacko Tunde, expert al Școlii de Arte din Cluj-Napoca. Amfitrionul evenimentului a fost – ca-ntotdeauna când este vorba de evenimentele artistice ale “fabricii de cultură și artă din Cluj-Napoca” – popularul actor Petre Băcioiu, iar în pauza de deliberare a juriului, cantautorul clujean Emeric Imre a susținut, în stilu-i caracteristic, un incendiar spectacol de muzică folk. Următorul concurs de anvergură națională ce va fi organizat de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” va fi Festivalul de muzică populară “Clujule, Vatră de Dor!”, ediția a II-a și se va desfășura, în zilele de 12-13 noiembrie 2015, în aceeași locație.


http://gazetadecluj.ro/triumf-clujean-la-concursul-national-de-muzica-usoara-tinerete-pe-portativ/Triumf clujean la Concursul Național de Muzică Ușoară „Tinerețe pe Portativ”: Lavinia Georgiana Adam – cîștigătoare a Premiului I!

26 octombrie 2015 | Articol scris in CULTURA

 


     În organizarea Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, în Sala „Șantier” de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, s-a desfășurat, joia trecută, cea de-a VIII–a ediție a prestigiosului concurs de muzică ușoară „Tinerețe pe Portativ”. Juriul, alcătuit din personalități ale lumii muzicale, i-a avut în componența sa pe compozitorul Marius Marchiș – președintele juriului și inițiatorul acestui festival, în anul 1985; Aminda (Andreea Vîță Deneș) – finalistă a concursului televizat “Vocea României”, coordonator al unei școli de muzică, și pe Nicu Barna, component al formației “Semnal M”. La concurs au participat 15 tineri soliști de muzică ușoară, provenind de la școli de artă din întreaga țară, precum: Baia Mare, Oradea, Alba Iulia, Tîrgu Mureș, Tîrgu Jiu, Satu Mare, București și Cluj-Napoca. La capătul unei competiții acerbe și extrem de echilibrate premiile au revenit, la final, următorilor soliști: Premiul I – Lavinia-Georgiana Adam (Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca), Premiul II – Mihaela Sorina Murdeală (absolventă a Școlii de Arte București), Premiul III – Carla Narcisa Florian (elevă, cursantă a Școlii de Arte “Francisc Hubic” – Oradea) și Premiul de Popularitate – Loredana Fieraru (Școala Populară de Artă Tîrgu-Jiu). “A fost un nivel demn de un concurs național, iar strădaniile pe care le-au depus organizatorii pentru desfășurarea acestui concurs sînt de apreciat”, a remarcat în cuvîntul său președintele juriului, Marius Marchiș. La rîndul său, Aminda a mulțumit “pentru toate emoțiile pe care mi le-ați produs, însă i-am depunctat pe cei care nu au știut să-și ascundă propriile emoții, deși vocile lor au fost foarte frumoase și, de asemnea, trebuie să remarc faptul că mișcarea scenică a lăsat uneori de dorit, concurenții uitînd că uneori chiar și un zîmbet poate însemna mult.” “Toți ați fost buni, dar numai 3-4 au cîștigat dar, oricum, meritați felicitări”, le-a transmis participanților, la rîndul său, Nicu Barna. “A fost o mare surpriză pentru mine să iau un asemenea premiu – nedorind neapărat să particip la concurs, eu fiind o cîntăreață de rock. Am întrebat-o pe experta clasei de canto muzică ușoară, dna Lacko Tunde, dacă am ce căuta acolo și ea mi-a spus că neapărat trebuie să mă prezint. Asta a fost tot”, a mărturisit, emoționată, după festivitate, Lavinia-Georgiana Adam, cîștigătoarea Premiului I. “Lavinia cîntă doar live și cu trupe rock, rar cîntă pe negative, de aceea bucuria și surpriza sînt mari pentru mine. Și-a ales două piese sentimentale, domeniul unde ea excelează: <O noapte cu tine> – din repertoriul Sandei Ladoși, o piesă foarte bună, dar rar cîntată, care pretinde mult suflet în interpretare, precum și <Mademoiselle chante le blues>, din repertoriul Patriciei Kaas“, a declarat la rîndul său dna Lacko Tunde, expert al Școlii de Arte din Cluj-Napoca. Amfitrionul evenimentului a fost – ca-ntotdeauna cînd este vorba de evenimentele artistice ale “fabricii de cultură și artă din Cluj-Napoca” – popularul actor Petre Băcioiu, iar în pauza de deliberare a juriului, cantautorul clujean Emeric Imre a susținut, în stilu-i caracteristic, un incendiar spectacol de muzică folk. Următorul concurs de anvergură națională ce va fi organizat de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” va fi Festivalul de muzică populară “Clujule, Vatră de Dor!”, ediția a II-a, care se va desfășura în zilele de 12-13 noiembrie 2015, în același loc.


http://ziarulfaclia.ro/triumf-clujean-la-concursul-national-de-muzica-usoara-tinerete-pe-portativ-lavinia-georgiana-adam-cistigatoare-a-premiului-i/


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact