Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » “2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

Joi, 10 decembrie 2015, la ora 17.00,  sala “Șantier” a Școlii de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca a găzduit  deschiderea “Anului 2016 – Anul formațiilor artistice la Școala de Arte Cluj”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul atelierului artistic “Joia Artelor”, ediția a treia din acest an, constând într-un spectacol, intitulat sugestiv, “LIFE”, cu evoluția unor grupuri vocal-instrumentale și formații din cadrul Școlii de Arte din Cluj-Napoca și a Școlii Populare de Arte “Ion Românu” Reșița. Spectacolul a fost deschis de către gazdele evenimentului, care au prezentat publicului un program compus din cinci momente, apreciate de public. Primele două puncte ale miniconcertului au fost dedicate muzicii ușoare și jazz-ului - surpriza gazdelor ca omagiu adus renumitei școli jazzistice din Reșița - prin evoluția formației “SPA Jazz Band” (Gaciu Paul – percuție, an II; expert Onișor Rodilă – pian; expert Dorin Simionescu – bas; vocal Vlăduț Vălean – colaborator), coordonată de expert Onișor Udilă, cu două piese din repertoriul internațional și a formației de muzică ușoară NAPOCA, (Ise Vlad – chitară, an I; Goia Robert – bas, an II; Moșuțiu Bogdan – tehnici interpretare – muzică instrumentală) coordonată de expert Mihai Nan. Următoarele două puncte au aparținut muzicii clasice, fiind susținute de Orchestra CAMERATA a Școlii de Arte Cluj, dirijată de Mihai Nan, cu un „Conceret în do major pentru orchestră de coarde și clavecin” – partea I. Al doilea moment de muzică clasică a constat într-o serie  duete instrumentale, interpretate pe piese din Francisco Torrega și J.F. Haendel, sub cooordonarea experților Emanuil Toma și Mihai Nan.

A venit rândul oaspeților de la Școala de Arte „Ion Românu” Reșita, ca și aceștia să-și demonstreze talentul. Programul pregătit de ei a debutat cu un moment folk, susținut de elevii clasei de chitară Dragan Karina - anul III, Constantin Ana Maria – anul III, Tempe Julia – anul II, Secu Raluca – anul I, Sebok Edith Eveline – anul I, pe piese din creația lui Vali Sterian, Bob Dylan și a formațiilor „Direcția 5” și „Deep Central”. Coordonatorul grupului este profesorul Boru Dumitru, iar la pian au acompaniat Jula Manuela – anul IV, Gruia Alessia – anul II și Tomescu Timeea – anul III. A doua parte a spectacolului susținut de tinerii artiști, coordonați de de prof. Meilă Anișoara, a constat într-un concert de colinde, în interpretarea elevilor Gogonea Oana – anul II – „Jingle Bells Rock”, Colțan Amalia – anul III – „Vis de iarnă”, Firu Teodora – anul III – „Milioane”. Programul prezentat joi 10 decembire, la Cluj-Napoca, a fost conceput de către experții și cursanți reșițeni pe parcursul Taberei de vară de la Coronini, județul Caraș Severin, în luna septembrie a anului 2015.  Acesta a conținut de asemenea un spectacol al grupul vocal-instrumental CRESCENDO - coordonat de Lucia Ghilea, în regia artistică a lui Dan Mirea și imaginea lui Adrian Pâslă, iar piesele prezentate fac parte din repertoriul formației “Queen” și a soliștilor Michael Jackson și Lionel Richie. Acompaniamentul instrumental a fost asigurat de următorii artiști amatori: Ciupici Vlad, chitară electrică, an II; Vladu Andrei – an II,  Peternel Robert – absolvent, percuție; Ghilea Andrei, colaborator, chitară bas.

În cuvântul său de după spectacol, Vasile Corpodean, managerul Școlii Populare de Arte Tudor Jarda a mărturisit, printre altele:  ”Așa cum știți, anul 2014 a fost <Anul instrumentelor muzicale>, iar anul 2016, care a debutat astăzi, va fi cel al formațiilor artistice. Prin acest spectacol conceput împreună cu prietenii și colaboratorii noștri din Reșița, am vrut să demonstrăm ce pot face împreună două școli de arte din acest domeniu. A fost un program foarte greu de realizat, ne-am dat sema de acest lucru și pentru asta o felicit pe doamna manager Mariana Dănescu”. La rândul său, managerul Școlii de Arte din Reșița, Mariana Dănescu a declarat cu mult umor: “Vreau să-i mulțumesc d-lui Corpodean și Școlii Populare de Arte din Cluj - nu numai pentru invitația de a deschide Anul formațiilor artistice, ci și pentru închiderea Anului instrumentelor muzicale, unde tot noi am fost prezenți aici – și stiu că întotdeauna cei din urmă sunt cei dintâi – iar acum suntem primii pentru că, nu-i așa, suntem cei mai buni”. După care distinsa profesoară a evocat excelenta colaborare dintre școlile din Cluj și Reșița, care se întinde pe o perioadă de trei ani, afirmându-și dorința ca o școală “mică”, așa cum e cea de la Reșița, să facă cinste școlilor de arte din țară. Afirmație la care dl. Vasile Corpodean a replicat, în încheiere, cu tâlc: “O școală e reprezentată întotdeauna de calitatea profesorilor și de calitatea elevilor care vin de <acasă>, așa cum e, fără îndoială, și cazul dumneavoastră. Sunteți o școală mică, dar cu inimă mare”.

Decorurile spectacolului “LIFE” au aparținut expertei Monica Korent iar prezentarea acestuia a fost realizată, cu profesionalism, de către actorul Petre Băcioiu.


“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”

“2016 – ANUL FORMAȚIILOR ARTISTICE LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ” S-A DESCHIS JOI, 10 DECEMBRIE, CU SPECTACOLUL “LIFE”


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact