Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII » CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII 2016 » TABĂRA DE CREAȚIE ARTE VIZUALE A ȘCOLII DE ARTE CLUJ-NAPOCA, EDIȚIA A VI-A, DEJ, 4 - 9 IULIE 2016

TABĂRA DE CREAȚIE ARTE VIZUALE A ȘCOLII DE ARTE CLUJ-NAPOCA, EDIȚIA A VI-A, DEJ, 4 - 9 IULIE 2016

Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj, organizează în perioada 4 – 9 iulie, 2016 la Dej, cea de-a VI-a ediție a Taberei  de Creație Arte Vizuale a Școlii de Arte Cluj-Napoca. Acest proiect vizează disciplinele pictură și grafică, va cuprinde un număr de maxim 20 participanți, proporțional selecționați pe profilele mai sus menționate.

Tabăra a debutat în anul 2009, la Ciucea, continuând și în anul următor, 2010, în aceeași locație, după care s-a mutat în 2011 în rezervația naturală de la Cheile Turzii și a zonelor din împrejurimi. În continuare, în anul 2012 tabăra s-a desfășurat sub denumirea de “Salin Art”, fiind constituită din valorificarea artistică a peisajului Salinei Turda, un adevărat muzeu al mineritului în sare al Transilvaniei. A urmat ediția din 2015, materializată printr-o expoziție remarcabilă, prilejuită de inaugurarea Galeriei subterane „Fabrica de Zahăr” iar cea preconizată să se desfășoare în acest an va cuprinde vizitarea și apoi ilustrarea, prin intermediul artelor plastice, a celor mai importante obiective din zona Dejului, precum: „Lacul Știucii” – Sic; Castelul de la Bonțida; Castelul din Răscruci; Complexul artistic monumental de la Tăușeni – „Desemne pentru ploaie și curcubeu”, al regretatului artist plastic Al. Chira; Mănăstirea Nicula; Catedrala Armenească – Gherla; Biserica Reformată din Dej; Ocna Dejului; Castrul roman „Samus” din Cășeiu și Cetatea Dăbîca a voevodului Gelu. “După această tabără de creație, în luna octombrie a acestui an - când vom sărbători în mod oficial aniversarea a 60 de ani de existență a Școlii de Arte Cluj-Napoca – organizăm o expoziție retrospectivă de prezentare a județului nostru, cu lucrări realizate la toate edițiile de până acum ale Taberei de Creație Arte Plastice, rod al muncii mai multor promoții de cursanți ai noștri. Este o edificatoare dovadă a continuității eforturilor instituției, în planul valorificării cât mai optime a resurselor culturale și turistice ale Clujului”, a declarat, referitor la această temă, dl. Vasile Corpodean managerul Școlii de Arte Cluj-Napoca. 

Lucrările vor face, de asemenea, obiectul unei expoziții itinerante în țară și străinătate, de prezentare a județului Cluj și se înscrie în activitățile de susținere a candidaturii Clujului pentru „Capitala Culturală Europeană 2021”.

Nu se impun nici un fel de jaloane sau norme rigide, libertatea de concepție a participanților urmând să beneficieze de un larg câmp opțional, în acord cu personalitatea și originalitatea acestora.

Lucrările realizate  - cel puțin trei de participant - vor intra în patrimoniul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj și vor fi preluate conform legilor în vigoare.

Organizatorul pune la dispoziție participanților materiale de lucru în limite rezonabile.

Cheltuielile asumate de organizator se referă strict la nevoile taberei și la numărul de participanți și nu se extind dincolo de cele prezentate mai sus.

Participanții vor achita la secretariatul Școlii de Arte Cluj taxa de 200 lei, contribuție pentru costul taberei.

Primirea invitaților se va face în 4 iulie la Sediul Școlii de Arte din Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, iar tabăra se va închide în data de 9 iulie 2016.

Participanții vor semna pentru primirea materialelor oferite de organizator și, totodată, un minimum specific de norme de protecție a muncii.

Prezența participanților pe tot parcursul de timp mai sus menționat este o chestiune de principiu.

Toți cei interesați trebuie să completeze fișele de înscriere pentru selecție conform formularelor anexate.

Formularele se completează în nume personal, ceea ce constituie acordul semnatarilor asupra condițiilor de participare.

Se vor lua în considerare doar formularele completate corect și integral, conform rubricaturii concepute de organizator.

Cursanții Școlii de Arte Cluj care sunt interesați de participarea la această tabără se vor adresa secretariatului Școlii de Arte pentru înscriere.

Relații suplimentare se pot obține de pe site-ul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”  Cluj, www.scoaladearte.ro, pe adresa de email scoaladeartecluj@yahoo.com sau la secretariatul Școlii de Arte Cluj.


 Fisa de participare Tabara de Creatie 2016.pdf

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact