Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

Aproximativ 50 de cursanți și absolvenți ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca au participat în perioada 12-16 septembrie 2016, la o Tabără muzicală de toamnă, desfășurată în zona Munților Apuseni, la Albac, județul Alba. Este vorba de tineri, majoritatea studenți din diverse zone ale tării, care învață sau lucrează în Cluj-Napoca. Motivul pentru care a fost aleasă Valea Arieșului pentru desfășurarea celei de-a VIII-a ediții a acestei tabere, a fost faptul că din zona Munților Apuseni, zeci de tineri au urmat sau urmează cursurile Școlii Populare de Arte din Cluj-Napoca.

Tabăra, deja cu tradiție, a avut un program riguros, cu ateliere de lucru zilnice, pe două secțiuni: muzică ușoară și populară. În cadrul acestora participanții și-au aprofundat cunoștințele în domeniu și și-au îmbogățit repertoriul, sub îndrumarea atentă a experților școlii. Cei de la muzică ușoară au fost coordonați de Marina Simionescu și Tunde Petrovici, iar cei de la muzica populară de Ana Strîmturean și Felix Gălan. În fiecare zi atelierele de lucru au fost îmbinate cu activități recreative, iar la final, tinerii s-au  bucurat de un foc de tabără.

 Tot efortul lor din cadrul taberei a fost încununat vineri, 16 septembrie, de un spectacol ce s-a desfășurat de la ora 17:30, în noua și exemplara Casă de Cultură din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj. În prima parte au urcat pe scenă cei de la muzica ușoară: Carmen Azoiței, Paula Lăpuște, Diana Bogza, Larisa Puiu Rîcean, Lavinia Adam, Alexandru Madussi, Adela Savu, Mihai Ursu, Sorin Beldean, Raul Bedeoan, Liana Șuteu și Maria Suciu. Ei le-au pregătit spectatorilor, majoritatea tineri, un program deosebit, cu melodii atent selectate din repertoriul internațional. Aceștia au fost acompaniați de Formația „Recoverded”, formată din: Tobias Tonea, Elisei Mureșan, Albert Adiaconiței, Andrei Boțan, iar conducerea muzicală a fost semnată de expertul Rareș Suciu.

 Cea de-a doua parte a spectacolului a fost dedicată muzicii populare, în cadrul căruia tinerii soliști: Andreea Dulău, Simona Cucuruzan, Loredana Alina Lung, Ovidiu Fărcaș, Cătălin Muntean, Andrei Bonțe, Alexandra Vereș, Daniela Blenche, Adrian Răcășan, Ioana Budae, Camelia Rodilă, Diana Rodilă, Andreea Podină, Vasile Câmpan, Larisa Mureșan, Nicușor Butilcă, Dana Secheli și Grigore Sâmboan au adus în fața publicului spectator cântece din zona lor de proveniență, dar și șlagăre din diverse zone etnofolclorice ale țării.Tinerii au fost  acompaniați de taraful „Vatră de dor”, format din Andrada Codorean Chindriș, Marius Moldovan, Vasile Chiorean, Mihai Moroșan, Rareș Rus, conducerea muzicală Iancu Pop.

Prezentarea spectacolului a fost asigurată de Grigore Sâmboan, redactor șef la radio Renașterea Cluj-Napoca, absolvent al Școlii Populare „Tudor Jarda”.

La final, pe scenă, a urcat managerul Școlii Populare de Arte, domnul Vasile Corpodean, care a mulțumit primarului Comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng și referentului cultural al Casei de Cultură, domnul Alexandru Făgădar, pentru amabilitate și pentru primirea călduroasă de care au dat dovadă. În semn de recunoștintă, conducerea Școlii de Arte Cluj le-a oferit diplome de merit. La rândul său, primarul Comunei Mihai Viteazu, s-a arătat încântat de prestația tinerilor și i-a felicitat atât pe ei cât și pe experții coordonatori și pe întreaga conducere a instituției de cultură clujene. Apoi, împreună cu managerul Școlii de Arte, a înmânat diplome de participare tuturor celor implicați în realizarea spectacolului.

Spectacolul pregătit în cadrul Taberei muzicale de toamnă a fost prezentat in avampremieră locuitorilor Comunei Mihai Viteazu și, la începutul lunii octombrie, va deschide anul educațional 2016-2017, la Școala Populară de Arte Cluj-Napoca. Totodată a fost  gândit ca un spectacol de gală, care va marca împlinirea a 62 de ani de la înființarea acestei institutii clujene de cultură, dar și inaugurarea noii clădiri a școlii, complet renovată și dotată cu cele necesare pentru studiu, moment ce va avea loc în perioada următoare.


 CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

 

CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ

CURSANȚI ȘI ABSOLVENȚI AI ȘCOLII POPULARE DE ARTE CLUJ, ÎN TABĂRĂ MUZICALĂ DE TOAMNĂ


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact