Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

Luni 3 octombrie, anul educațional 2016-2017 a debutat în sala Șantier” a Școlii de Arte Cluj cu un spectacol artistic de ținută - susținut de experți, cursanți, absolvenți și formații ale școlii - menit să marcheze în mod festiv noul an de studiu. Amfitrionii spectacolului au fost actorul Petre Băcioiu și Grigore Sâmboan, referent al Școlii de Arte, iar cei doi, pe tot parcursul evenimentului, au reușit să mențină tonusul” publicului prezent în număr mare în sală, contribuind la realizarea unor momente de excepție.

Manifestările au debutat cu un program de muzică clasică, susținut de cursanta Olimpia Mihaela Damșa, anul II la clasa de pian a expertului Olga Bordas, laureată a mai multor concursuri de profil, cea mai recentă confirmare a talentului său fiind obținerea premiului I la Festivalul-concurs „Arte și Tradiții Românești” – Slatina 2016. A urmat recitalul de muzică ușoară al experților și cursanților participanți la Tabăra de Toamnă, ediția a VIII-a, de la Albac, județul Alba, cu un program pregătit special pentru acest eveniment. Au creat clipe de reală emoție soliștii Sorin Beldean, Alexandru Madussi, Adela Savu, Maria Suciu, Raul Bedeoan, Liana Șuteu, Mihai Ursu și Lavinia Adam, instruiți de experții Maria Marina Simionescu și Petrovici Tunde. În fața unui public preponderant tânăr și entuziast, soliștii au fost acompaniați de formația „Recovered” alcătuită din: Tobias Tonea, Elisei Mureșan, Albert Adiaconiței și Andrei Bonțan, sub conducerea muzicală a lui Rareș Suciu.

SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJSPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJSPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ


A urmat lansarea numărului 6 al revistei MAKING OF, însumând fotografii realizate, în marea lor majoritate, de către Liciniu Medan, la cele aproximativ 70 de evenimente culturale și artistice, susținute pe parcursul anului trecut de către experții și cursanții Școlii Populare de Arte Cluj. Acestea au constat în: expoziții, spectacole, concursuri, schimburi de experiență cu școli similare din țară sau din exteriorul României - până la tabere de creație sau șezători în care au fost reconstituite obiceiuri populare. Tocmai despre o astfel de tabără de creație, cea de arte plastice de la Cășeiu-Dej, organizată în perioada 4-9 iulie 2016 a vorbit d-na Felicia Răceanu, expertul secției de arte plastice Turda, care a caracterizat tabăra ca pe „o adevărată gură de ozon estetic, cu surse de inspirație deosebite”, recomandând spectatorilor să admire lucrările taberei, expuse special pentru acest eveniment, în Galeria „Chipurile Clujului”.

„Înainte de a începe activitatea acestui an vrem să-l încheiem frumos pe cel trecut”, a declarat dl. Vasile Corpodean, managerul instituției și a înmânat diplome și medalii „Prietenii Artelor” colegilor merituoși care au avut contribuții la bunul mers și reușitele instituției sau au susținut constant activitățile școlii: d-na Felicia Duma – secretară a Școlii de Arte Cluj de nici mai mult, nici mai puțin de 10 ani, Florin Ciobanu – instructor neobosit de jocuri populare, renumit culegător de folclor, Petrică Pleșca – expertul clasei de taragot - saxofon, Doina Miclea – expert al claselor de teorie - solfegiu al secțiilor externe Gherla-Dej, Tunde Petrovici – expert al clasei de canto muzică ușoară, Dinu Ban – instructor coregraf al cursului de jocuri populare, secția externă Florești și, nu în ultimul rând fostului referent cultural Călin Prodan, retras în învățământul superior clujean.

SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

În continuare, pe scenă au urcat și tinerii cursanți și absolvenți ai secției de canto muzică populară, participanți la Tabăra de Toamnă de la Albac, sub coordonarea experților Ana Strîmtureanu și Felix Gălan: Andreea Dulău, Simona Cucuruzan, Andrei Bonțe, Alexandra Vereș, Ioana Budae, Diana Rodilă, Vasile Câmpan, Larisa Mureșan, Nicușor Butilcă, Dana Secheli. A acompaniat cu profesionalismu-i binecunoscut, taraful „Vatră de Dor” condus de Iancu Pop. Momentul i-a prilejuit actorului Petre Băcioiu o rememorare a unei clipe inedite petrecută astă-vară, cu ocazia turneului în Elveția al Ansamblului „Vatră de Dor” al Școlii de Arte: „Acolo, la o altitudine de peste 2.000 de metri, înconjurați de vârfuri muntoase de peste 3.000 am trăit cu toții, elvețieni și români deopotrivă, o senzație cu adevărat unică: au răsunat efectiv Alpii la sunetul magic al taragotistului Vasile Chiorean”. După evoluția tinerilor interpreți de muzică populară au urmat jocuri populare din zona Dealurilor Clujului, prezentate de dansatorii ansamblului coregrafic „Vatră de Dor”, instruit de Viorel Dragomir. „Acest dans și alte asemenea lui au fost prezentate la Chișinău, după turneul din Elveția, de la finalul lunii august a acestui an. Am avut cinstea să fac parte din delegația Consilului Județean Cluj, condusă de dl. Vakar Istvan și-n care s-au aflat d-na Sorina Stanca, manager al Biblioteciii Județene „Octavian Goga”, precum și dl.Vasile Corpodean, managerul școlii noastre, alături de conducerea instituției - și am rămas impresionat de modul în care cei de peste Prut au receptat toate momentele noastre de joc și de muzică vocală”, a declarat în încheiere Grigore Sâmboan, co-prezentatorul evenimentului.

SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

SPECTACOL FESTIV ÎN DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL, LA ȘCOALA DE ARTE CLUJ

În anul 2016-2017 la Școala de Arte „Tudor Jarda” vor studia aproximativ 900 de cursanți. Instituția de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj are o activitate de peste 60 de ani și desfășoară programe de educație permanentă în patru domenii: muzică, arte vizuale, arte dramatice și coregrafie.

 

 

 
Strat nou ...

Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact