Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » “ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ

“ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ

Festivalul “Seri de iarnă” de la Școala de Arte Cluj, aflat la cea de-a V-a ediție, a continuat marți, 13 decembrie, în Sala “Șantier”, cu un spectacol închinat dansului, teatrului, muzicii clasice și corale. ”Spectacolele noastre la gura sobei, făcute cu prilejul sărbătorilor sau mai bine zis bilanțul nostru artistic și pedagogic după un an de muncă a început pe 24 noiembrie, cu cel dedicat Zilei Naționale și va continua până joi, când va culmina cu spectacolul de folclor”, a mărturisit, în deschidere, actorul Petre Băcioiu, amfitrionul evenimentului. Apoi a lăsat “muzele” să vorbească.

“ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ


“ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ

A deschis spectacolul Fanfara Județului Cluj – dirijor Flavius Mogoșan – cu un minirecital intitulat „Christmas Medley”, care a conținut colinde din repertoriul național și internațional. A urmat momentul de dans clasic, “Mantovani and his orchestra – Stranger in Paradise” – de o mare sensibilitate artistică, pregătit de expertul Melinda Moga și susținut de Arina Duca, Giulia Grec, Andreea Lala – de la cursul pregătitor de dans modern și Carla Miriam Sopon, cursantă în anul V. Apoi, talentații Bianca Hodrea, Olimpia Damșa, Mihai Zăvoian, Vlad Ichim, Diana Coroiu, Tudor Guia și Vasilian Bojan – acompaniați pe alocuri de experții Olga Bordas și Emanuil Toma – au interpretat piese instrumentale de Gounod, Carl Filtsch, Scarlatti, Chopin, Hugh Martin, Ceaikovski și Ludvig van Beethoven. Curând a sosit vremea colindelor, acestea fiind interpretate - vocal și la chitară, cu real talent - de către Corina Ilea și Claudia Morar, versiuni care s-au bucurat de un binemeritat succes. Încet, încet s-a trecut la colindele cântate la taragot și saxofon, de cursanții clasei instrumente de suflat a expertului Petrică Pleșca: Lucian Romică Mocan, Alexandru Pleș, Daniel Bogdan, Răzvn Adrian Frâncu. O figură aparte a făcut, la rândul său și Georgiana Marian, anul II canto clasic, clasa expertului Dorin Simionescu interpretând piesa „Pieta, Signore”! de Alessandro Stradella, acompaniată la pian de Olga Bordas. A sunat splendid și „Menuet”-ul lui Beetohoven, interpretat la vioară de Eunice Constantin, cursantă în anul I, la clasa expertului Emanuil Toma. În continuare, a încântat din nou sala momentul de dans intitulat „ Vals – Once upon in December”, susținut de Carla Miriam Sopon, cursantă în anul V la clasa de dans clasic a expertului Melinda Moga. O surpriză plăcută a constituit și reprezentația cu piesa „El și Ea – sau nu-i pentru cine se pregătește”, scrisă de Petre Băcioiu și excelent interpretată de Francesca Tighinean și Attila Mărginean, cursanți în anul I ai clasei de actorie, a expertului claselor de artă dramatică și retorică ale instituției, actorul Petre Băcioiu.

“ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ


Seara a fost încheiată în forță, pe lungimea de unde a marii arte, cu un recital de colinde românești, în interpretarea Coralei “Canticorum”, dirijată de expertul Dorin Simionescu. Astfel, publicul a putut savura colinde compuse de clasicii muzicii corale românești – Dumitru Georgescu Chiriac, Gheorghe Șoima, George Cucu, Timotei Popovici dar și de compozitorul elvețian Francois Auguste Gueverre, sau tenorul Valentin Teodorian- piese de rezistență, precum: „Doamne, a tale cuvinte”, „O, ce veste minunată”!, „Cântec de Crăciun”, „Mare minune”, „Praznic luminos”, „Legănelul lui Isus” „Astăzi s-a născut Cristos”, etc. 

“ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS”, SPECTACOL DE DANS, TEATRU ȘI MUZICĂ


Evenimentul a fost încheiat cu o splendidă frază – care îndeamnă la meditație și introspecție – rostită de etern-spiritualul actor și expert al Școlii - Petre Băcioiu: „Acum, în aceste zile premergătoare Nașterii Domnului, împăcați-vă cu cei aflați în jurul vostru, pentru a fi capabili să fiți împăcați și cu voi înșivă”!
Cu alte cuvinte, un nou spectacol reușit al cursanților și experților Școlii de Arte Cluj, care demonstrează – pentru a câta oară! - forța și potențialul artistic, remarcabile, ale instituției clujene de educație și cultură.


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact