Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » AȘA DA! BRAVO, DOMNULE VANNAI!

AȘA DA! BRAVO, DOMNULE VANNAI!

Buna ziua,
 
scuzati-ma ca mi-am permis sa va deranjez cu problemele Compartimentului INSTRUMENTE de PERCUTIE RITMICA.
 
Prin mesajul de mai jos, care a mai fost trimis elevilor, am urmarit sa atrag atentia lor ca reinscrierea este  f. importanta, totodata am cautat sa fie informati cat de cat despre istoricul activitatilor mele depuse in interesul ScPATJ., care se-ntegreaza cu brio in pregatirea muzicienilor clujeni amatori si profesionisti indiferent de nivelul lor si de institutiile de invatamant, sau de cultura unde studiaza.
Mesajul acesta ar mai avea menirea de a explica din ce cauza a scazut dramatic numarul elevilor care ar dori sa studieze la Compartimentul condus de subsemnatul.
 
Un singur lucru conteaza : RIDICAREA  NIVELULUI  INVATAMANTULUI  ROMANESC ! 
 
Cu stima                                           Stefan Vannai

 
 
 
Buna ziua !

In vederea continuarii studiilor voastre si pt. a obtine Diploma de Absolvire la sfarsitul anului scolar 2017 -18, 
o dovada extrem de valoroasa care va va permite sa va angajati la diferite teatre muzicale, cluburi si institutii 
particulare de invatamant, etc., va rog sa va reinscrieti cat se poate de repede, cel tarziu pana la data 25 sept.a.c.

Faptul ca ati absolvit An I. nu inseamna ca sunteti automat inscrisi si in An II., ca aveti dreptul sa va continuati studiile fara ca sa va inscrieti din nou.
Neglijand acest pas important pierdeti dreptul sa va continuati studiile la ScPATJ. !
Ar fi pacat sa pierdeti sansa de a obtine primul vostru document de atestare muzicala !

Incepand din 1998 am predat majoritatea instrumentelor specifice jazzului( pian, tobe, sax, trp., trb.,vocal, orch.,etc.) in cadrul catedrei Compartiment JAZZ (in cadrul caruia au fost prezente de fapt toate genurile muzicale in afara de folclor si muzica clasica)
Avand un numar prea mare de elevi in ultimii ani am orientat, am invitat cativa talentati studenti de la Academia de Muzica, care au preluat predarea diferitelor obiecte muzicale de invatamant de la mine.

Avand in vedere ca in anul acesta Catedra de Percutie ritmica ar trebui sa aiba un numar mai mare de elevi, 
inclusiv si trupa " LA INCEPUT A FOST RITMUL ",(care a fost invitata sa reprezinte ScPATJ. la Concursul Festivalului JAZZ NAPOCENSIS, 22 noi.2017), va rog insistent sa va reinscrieti urgent si incercati sa indrumati catre ScPATJ. cativa tineri incepatori dornici sa cante la diverse instrumente de percutie, sa reusim sa asiguram un numar necesar cel putin pt. o jumatate de catedra.

Fara aportul vostru, in conditiile in care instrumentele de percutie sunt predate in Cluj - N. in f. multe institutii, cluburi si de intreprinzatori particulari nu vom reusi sa asiguram un numar suficient de cursanti.
In perioada anilor 1998 - 2015, Catedra de Percutie ritmica niciodata n-a fost o entitate sinestatatoare,
pur si simplu n-a existat.
Dupa informatiile mele la ora actuala la nici o alta Scoala Populara de Arta din tara nu exista compartiment sinestatator complet de percutie.
Studiul instrumentelor de percutie in perioada amintita am predat impreuna in completarea familiei instrumentelor specifice jazz - ului, cum  ar fi pianul, saxofonul, trompeta, etc. 
Pregatirea solistilor vocali s-a efectuat tot in cadrul Compartimentului de JAZZ.

In perioada analizata instrumentistii au activat pe langa cursurile lor individuale de specialitate si in cadrul formatiilor infiintate de subsemnatul, cum ar fi fanfara EUFONIA (1998 - 2001), apoi in anii urmatori "SPA JAZZ BAND", iar solisti vocali cu acompaniament asigurat de noi si in "HOT VOCAL JAZZ TRIO", iar voi percutionistii in formatia "LA INCEPUT A FOST RITMUL".
Elevii Scolii permanent au participat la Concursul Debutantilor in 
Aprecierea elevilor Compartimentului de JAZZ permanent au constat in invitatii onorante la diverse manifestari muzicale, cursuri de vara si in obtinerea diplomelor si premiilor. 

Numai astfel s-a putut asigura un numar suficient de elevi pt. o catedra completa.

Cu prietenie                                      Ref. Stefan Vannai


                                                  Prof. Stefan Vannai
 

Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact