Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Deschiderea anului educațional 2017 – 2018 la Școala de Arte Cluj - apariție în Gazeta de Cluj

Deschiderea anului educațional 2017 – 2018 la Școala de Arte Cluj - apariție în Gazeta de Cluj

Deschiderea anului educațional 2017 – 2018 la Școala de Arte Cluj cu un spectacol, vernisaj și lansarea revistei „Making Of”

 

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj și-a deschis porțile, luni, 2 octombrie, cu ocazia debutului anului educațional 2017 – 2018 printr-un spectacol de muzică ușoară și populară, dansuri populare, lansarea revistei „Making Of” și vernisajul unei expoziții de pictură.

În deschiderea evenimentului, actorul Petre Băcioiu le-a poftit pe scenă pe micuțele interprete de muzică populară, Giulia Goia și Roxana Maria Pop, selecționate dintr-un grup de 17 – 18 copii care au fost instruiți în cadrul Cursului de Vară din luna iulie 2017 de către expert Ana Strîmturean.

A urmat spectacolul de muzică ușoară pregătit în Tabăra Muzicală de la Săcuieu, în perioada 11-15 septembrie 2017, susținut de cursanții Isabelle Bardan și Marta Szekely, cu “Just Give Me a Reason” – Pink, Lavinia Adam cu piesa Mariei Tănase “Până când nu te iubeam”, Marta Szekely cu “Crazy” – Aerosmith, Lavinia Adam și Mădălina Rusu cu “You Shook Me All Night Long” – AC/DC. Orchestrația muzicală a fost asigurată, ca întotdeauna, cu talent și competență de formația “Recovered”, condusă de Rareș Suciu. Iar cele două coordonatoare de curs, Cristina Nagy – cu “Piece by Piece”, de Katie Melua și Petrovici Tunde – cu “Caruso”, de Lucio Dalla, acompaniată de prof. Mihai Ghircoiaș, au încununat un reușit program care a încântat spectatorii  prezenți în Sala “Șantier”, arhiplină.

În pauza dinainte de spectacolul folcloric a avut loc lansarea noului număr al revistei ilustrate „Making Of”, o publicație de o consistență apreciabilă, care cuprinde prezentarea activităților cultural-educaționale din anul educațional 2016 – 2017, după care folclorul a fost în elementul său, cu spectacolul pregătit în Tabăra de vară de la Săcuieu din acest an.

Au spart gheața doi dintre cursanții clasei de instrumente de suflat a expertului Petrică Pleșca:  Cristian Florin Pui – saxofon și Ovidiu Goia – taragot, după care a oferit momente de reală desfătare un grup folcloric alcătuit din Ramona Vancea, Marius Bogdan, Ilaria Duprii, Cătălin Lazăr, Vasile Milchiș, Cristina Hângan, Raluca Codori, Darius Șumlea, Denisa Fûstȍs, Sebastian Roman, Denisa Perde, Cristina Peter, Arlesiana Agrijan.

Și, la rândul lor – pentru a demonstra că ucenicii se află pe mâini bune –  dascălii acestora au oferit un recital de zile mari prin: Ioan Dordoi, Denisa Bonțe, Felix Gălan și Claudiu Ciotleuș, acompaniați – ca de altfel întregul spectacol folcloric – de taraful “Vatră de Dor” al Școlii de Arte Cluj, dirijat de Iancu Pop.

Intervenții apreciate a avut de asemenea, la vioară, Emil Mihaiu vioară corepetitorul secțiilor externe Gherla și Dej. Nici Ansamblul Folcloric “Vatră de Dor”, coordonat de instructorul Viorel Dragomir nu a fost mai prejos, acesta smulgând ropote de aplauze cu o suită de jocuri din dealurile Clujului, interpretate cu reală virtuozitate de către componenții săi.

Pe parcursul serii, spectacolul – care s-a întins și-n noapte – a mai cuprins de asemenea micorecitaluri susținute de Olga Bordas, Elisei Mureșan – pian, Cristian Zaharia – chitară, totodată cursanților aflați în sală fiindu-le prezentați, pe rând, profesorii –  mai noi sau mai vechi – ai instituției.

Un alt moment important al evenimentului a fost prezentarea lucrărilor expoziției Taberei de pictură „Apa á la Cluj” – ediția a VII-a, 3-7 iulie 2017 făcută de expert Felicia Răcean, coordonatorul secțiilor externe de pictură Turda și Câmpia Turzii.

Prezent, ca întotdeauna, la evenimentele importante ale instituției, dl. Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj a fost cel care a ținut să înmâneze diplomele de absolvire unor absolvenți din anul trecut educațional. Apoi a declarat, încântat: “Este întotdeauna frumos să vii la Școala de Arte – dar s-o faci după deschiderea anului universitar la “Babeș-Bolyai” și la alte două facultăți, în prezența primilor miniștri, unul al României și altul al Ungariei, după care să vii și la Școala de Arte e un sentiment onorant, care te obligă. Îi felicit de asemenea pe părinții care și-au trimis copiii la această “Fabrică de Cultură” și pe educatori – eu le zic îngeri pentru că aduc un “plus” copiilor pe care la început când încep cursurile îi vezi cum dibuie, se împleticesc, ajungând la absolvire să se miște cu dezinvoltură în domeniu, precum niște adevărate star-uri”.

“Sunt chiar încântat pentru că dl. Vákár István și-a făcut timp ca după o zi plină  – inaugurări universitare, vizite ministeriale, întâlniri pe probleme de mediu – să vină la noi să ne vadă.  Pe de altă parte vreau să vă mărturisesc faptul că în acest an, după zece ani de trudă, o să inaugurăm, pe 17 noiembrie, clădirea școlii noastre, recondiționată și înnoită. Consiliul Județean și dl. Vákár István au sprijinit mult instituția noastră ca să ajungă în starea sa de acum, o instituție reprezentativă pentru județ și pentru România”, a declarat, la rândul său, dl. Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj. 


http://gazetadecluj.ro/deschiderea-anului-educational-2017-2018-la-scoala-de-arte-cluj-cu-un-spectacol-vernisaj-si-lansarea-revistei-making/


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact