Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Spectacol aniversar - 18 ani Antena 1 Transilvania - apariție în ziarul Făclia

Spectacol aniversar - 18 ani Antena 1 Transilvania - apariție în ziarul Făclia

DE O VIAȚĂ DE OM. Antena 1 Transilvania, de 18 ani mereu cu tine!


București. Începutul anilor 90. De aici pornește povestea Antenei, prima televiziune comercială din țara noastră având capital 100% românesc. De la o singură stație locală care emitea pentru prima oară în anul 1993, în scurt timp o întreagă rețea națională de televiziune avea să acapareze audiențele în toate colțurile țării.

Cluj. Sfârșitul anilor 90. De aici pornește povestea noastră. Consiliul Național al Audiovizualului a acordat astăzi autorizația de funcționare studioului teritorial de televiziune Antena 1 Transilvania. Conducerea instituției a declarat că studioul de la Cluj este cel mai performant din punct de vedere tehnic dintre toate posturile locale de televiziune. De mâine va intra în emisie cel de-al cincisprezecelea studio Antena 1. La pupitru: Sanda Man. Așa începea prima transmisiune LIVE a Observatorului Regional din data de 07 noiembrie 1999. Același Observator pe care astăzi îl prezită Ruxandra Colhon. 18 ani mai târziu – același devotament și implicare pe care îl insuflau tinerii jurnaliști de atunci.

În cadrul matinalului Teo și Mircea Show, se spunea pentru prima oară: Bună dimineața Cluj! Și nu era vorba de o transmisiune telefonică, ci una desfășurată în timp real cu ajutorul carului de televiziune. Clujul devenea național. Toți telespectatorii Antenei 1 făceau cunoștință cu noul studio de televiziune de pe strada Paris, nr. 5-7. Același din care se emite și astăzi. Iată, unele lucruri nu s-au schimbat deloc peste ani, dar poate că acesta e farmecul lor. Pentru că și astăzi, de pe aceeași stradă, se aude la fiecare răsărit al soarelui: Bună dimineața Cluj!

Prima zi de transmisie a început cu Diminețile clujene – un matinal informativ, a continuat cu un buletin de știri la ora 17:00 și s-a încheiat cu principala emisiune informativă, Observatorul Transilvan de la ora 22:00. Încă de atunci stația locală avea să manifeste o predilecție spre folclor și autenticitate. Astfel unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară, Aurel Tămaș, se alătura echipei cu un format de emisiune care promova cântul românesc de pretutindeni: Având în vedere că la noi se mustește de muzică populară și de folclor o să facem tot posibilul ca toți cei care urmăresc emisiunea de la Cluj să-i vadă pe cei dragi, pe cei care trudesc în ale folclorului, spunea prezentatorul TV în prima intervenție LIVE cu stația din București.

Acum, la 18 ani de la prima emisie, suntem mai încrezători ca niciodată. În oameni, și-n noi. Căci oamenii au crescut cu noi iar noi am crescut cu oamenii. Suntem în prag de majorat, nici noi n-am fi crezut, dar ne sunt martore zecile de casete prăfuite de timp și inscripționate cu anul 1999. N-a fost ușor, dar putem spune că anii n-au fost în zadar. Am primit o educație desăvârșită de la trustul-mamă și am încercat să îl facem mândru de-a lungul anilor.

Asta încercăm și astăzi, la început de noiembrie, și credem că numărul 18 ne va călăuzi. Pentru că, potrivit specialiștilor, la această vârstă se presupune că omul se desparte de copilărie și îmbrățișează maturitatea. Este un hotar, uneori primejdios, alteori decisiv. Dacă privim la funcțiile cifrei 1 din această construcție, atunci înțelegem independența și asertivitatea, iar dacă privim la cifra 8, atunci inspirăm energia și forța. Combinația lor poartă vibrația manifestării abundenței, a experiențelor karmice și a unei încăpățânări constructive. Numărul 18 transmite putere și te face un adevărat vizionar. Iar noi sperăm că acești 18 ani pe care îi sărbătorim împreună să fie plini de ambiția tinereții și de înțelepciunea maturității.

Încercăm să străbatem acest ciclu al vieții într-un spectacol aniversar de excepție, primul de acest gen din Cluj-Napoca.Vă dăm întâlnire la kilometrul 0 pentru a lua pulsul orașului, așa cum spune colegul nostru Sorin Călin în fiecare ediție a emisiunii City Puls. Sâmbătă, 04 noiembrie 2017, pe scena din Piața Unirii vor urca oameni dragi nouă și producțiilor noastre. Oameni care au debutat în platourile Antenei 1, artiști care promovează aceleași valori pe care noi le promovăm și care au fost prezenți la fiecare invitație lansată. Sunt oameni care au crescut alături de noi. Gazdele spectacolului aniversar, îndrăgita actriță și moderator al emisiunii Acces Direct: Mirela Vaida și cântărețul Andrei Ștefănescu, vă promit o zi cât o viață de om…

Prima parte a evenimentului este dedicată celor mici. Golden Party, Armonia Music și Clubul Vedetelor sunt cei care vorda tonul unui spectacol dinamic-interactiv presărat cu momente muzicale, dans, ghicitori și alte surprize artistice. Pe mulți dintre micii artiști îi cunoașteți deja: au debutat și au crescut alături de părinții, profesorii și specialiștii invitați în cadrul Academiei Mămicilor Moderne, emisiune realizată de Ruxandra Colhon.

În jurul orei 13:00, pe scenă vor uca reprezentanții Școlii Populare de Artă Tudor Jarda Cluj: Felix Gălan, Denisa Bonțe, Ioan Dordoi și Ansamblul Folcloric Vatră de Dor în acompaniamentul Orchestrei Școlii Populare de Artă Cluj (conducere artistică: Marius Moldovan, conducere muzicală: Iancu Pop, instructor: Viorel Dragomir).Colaboratori de încredere, mulți dintre aceștia au trecut pragul studioului Fresh Matinal, emisiune moderată de Sabina Lelcu. Alături de artiști de excepție, formatul emisiunii aduce informații proaspete din domeniul administrației, sănătății, culturii, divertismentului și sportului. În același context, Cătălin Itu reușește să atragă atenția asupra principalelor probleme de interes public.

După o scurtă pauză, la ora 13:45, Corina Cherecheș, Ovidiu Furnea, Adina Simona Popovici, Cristian Fodor și Orchestra Jidvei România vor prezenta, alături de Antena 1 Transilvania, un moment-surpriză care, sperăm noi, să rămână impregnat în sufletele publicului nostru.

În continuare, îi veți putea urmări pe reprezentanții Ansamblului și Orchestrei Jidvei România (sub bagheta maestrului Stelian Stoica), Ansamblului Folcloric Dor Transilvan al CTP Cluj-Napoca (director artistic: Tiberiu Groza), dar și pe Vlăduța Lupău, Taraful Doina Rarăului și Călin Brăteanu.

Vor reprezenta cu mândrie Dobrogea: Ansamblul Folcloric Brâulețul din Constanța (coregraf: Sorin Marcu), Elena Plătică, Costel Atanasof și Adriana Sofica. Cu drag de Muntenia vin: Ansamblul Folcloric Doina Bascovului (coregraf: Marian Stănoiu, Dorin Oancea; manager: Lorena Toma), Gabriel Dumitru, Amza Angheluș, Andrada Cîrciumaru și Grupul Vocal Bărbătesc Rapsozii Bascovului.

După un moment susținut de Ansamblul Folcloric Studențesc Mărțișorul (consultant artistic: Neluțu Cocian, director: Flaviu Milășan), pe scena din Piața Unirii vor urca reprezentanții Sibiului: Sebastian Stan și Daniel Rosalim, urmați de marile voci ale Hunedoarei: Ciprian Roman și Ovidiu Olari și un delegat al tradiției bănățene: Floare Hojda Tomoiagă. Partea a doua a spectacolului aniversar se va încheia cu vestita Horă a moților interpretată de Adriana Irimieș.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei va fi recitalul Mirelei Vaida. O prezență fizică deosebită și un artist complet, Mirela s-a născut la Iași în familia Boureanu. A continuat studiile la București, a debutat în televiziune în anul 2000, a marcat o participare la Eurovision (reușind să se claseze pe poziția secundă) iar în prezent este solistă vocală a Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București, dar și moderator TV. După cântecul moldovenesc și cel muntenesc, aripile vieții au îndrumat-o ca într-un zbor echilateral în Transilvania. S-a îndrăgostit de un clujean alături de care și-a întemeiat o familie și, astfel, capitala Ardealului a devenit un loc căruia îi spune: acasă.

Acasă se petrece și Weekendul în familie, emisiune moderată de Crina Prața. Iar mulți dintre artiștii care vor urca pe scena din Piața Unirii sunt musafiri obișnuiți ai familiei noastre, iubitori de folclor și de tradiție. Așa că, începând cu ora 18:30, clujenii îi vor asculta pe: Marius Ciprian Pop, Junii de la Jidvei, Crina și Alecsia Prața, Cristina Turcu Preda și Soții Traian și Valeria Ilea.

De-a lungul anilor, televiziunea ne-a învățat să cercetăm misterul. Așa cum o face și Bianca Ciocotișan, realizatorul emisiunii Transilvania: istorie și mister. De această dată lansăm o provocare, iar misterul poate fi moneda voastră norocoasă. În același interval orar vor urca pe scenă surprizele serii: o voce feminină și una masculină. Dacă veți fi suficient de norocoși și veți ghici despre cine este vorba, vă invităm să participați la tombolă. Mare premiu constă într-un city-break la Viena unde puteți vedea concertul filarmonicii de stat Transilvania.

În încheierea segmentului dedicat folclorului, pe scenă vor urca nume mari ale muzicii: Mioara Velicu, Dumitru Fărcaș, Ilie Medrea și Sava Negrean Brudașcu, oameni care ne-au învățat ce înseamnă tradiția și iubirea de țară.

Ultima parte a zilei este dedicată unui alt segment de genuri muzicale. Vibes Live Band, Giulia Medrea și Alb Negru vor încânta publicul cu acorduri de muzică Dance, Pop, Rock, Blues, R&B, Disco, Latino, Rock & Roll, Soul, Jazz sau chiar Funk. În acest fel încheiem Spectacolul de Weekend în aplauze. Așa cum se încheie premierea fiecărui film prezentat de colega noastră Denisa Marin într-o rubrică specială a emisiunii Fresh Matinal.

Fără excepție, în această călătorie muzicală vor fi alături de noi colegii din toate stațiile locale Antena 1: Moldova, Constanța, Călărași, Slobozia, Ploiești, Pitești, Brașov, Deva și Târgu Mureș, dar și Adriana Petruș (Manager Operațiuni Teritoriu Antena TV Group & Director Antena 1 Transilvania), fără de care toate acestea n-ar prinde un astfel de contur. Va fi și stația-mamă lângă noi, căci ea ne-a învățat să iubim televiziunea și ne-a sprijinit în acest demers pe care sperăm să-l continuăm și în anii ce-or să vină. Îi mulțumim că a fost mereu aproape, iar astăzi e mereu cu tine. Într-un spectacol-maraton de 14 ore, demn de Cartea Recordurilor – o singură zi care celebrează atâția anii de reușite, de premii și distincții, de emisiuni, de oameni, de jurnaliști, de nopți nedormite, de neînțelegeri sau greutăți, de televiziune…

Aniversarea este ecoul timpului, așa spunea cineva. Iar 18 ani nu sunt mulți, dar nici puțini pentru o stație locală. Așa că, de data aceasta, în prag de majorat, am ales să vă dedicăm acest timp vouă, celor care ne urmăriți de o viață de om.

Sabina LELCU


http://ziarulfaclia.ro/de-o-viata-de-om-antena-1-transilvania-de-18-ani-mereu-cu-tine/


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact