Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » SPECTACOLUL FINAL AL “PROIECTULUI 100”, SUSȚINUT DE ȘCOLILE DE ARTE DIN TÂRGU MUREȘ, BISTRIȚA, ALBA IULIA, ZALĂU ȘI CLUJ-NAPOCA !

SPECTACOLUL FINAL AL “PROIECTULUI 100”, SUSȚINUT DE ȘCOLILE DE ARTE DIN TÂRGU MUREȘ, BISTRIȚA, ALBA IULIA, ZALĂU ȘI CLUJ-NAPOCA !

Sala “Șantier” a Școlii de Arte Cluj a fost arhiplină, joi, 8 noiembrie 2018, la spectacolul final al “Proiectului 100”, inițiat în octombrie 2016, de către instituția clujeană, și dedicat instituțiilor similare din municipiile aflate la o distanță de o sută de kilometri de Cluj-Napoca, școlile de arte din Alba Iulia, Bistrița, Târgu Mureș și Zalău. După ce de-a lungul celor doi ani scurși au avut loc numeroase schimburi culturale  - constând în expoziții și spectacole, organizate în toate municipiile menționate – joi, cele cinci instituții s-au reunit, pentru prima oară, la Cluj-Napoca, într-un spectacol extrem de reușit, cu  o durată de aproximativ două ore și jumătate. Evenimentul artistic a fost deschis de Școala Populară de Arte Târgu Mureș, din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, reprezentat, pe lângă tinerii artiști și de managerul școlii, Iulian Praja și șeful de serviciu al instituției, Alin Bucur. Au încântat spectatorii următorii soliști vocali: Evelyn Țînț - Damn Your Eyes (Etta James), Constantine, Constantine (Feli Donose), Mendi Moldovan - Love on the Brain (Rihanna), Linca Tudor - Writing's on the Wall (Sam Smith), acompaniați de formația de muzică ușoară „DELL’ ARTE“, alcătuită din Daniel Bota (chitară bass), Sabin Poroșnicu (percuție), Kiss Lajos (chitară electrică), Csikos Daniel (pian).  A fost o nouă dovadă a capacității deosebite a dascălilor Școlii de Arte Târgu Mureș, precum și a talentului de excepție al tinerilor artiști.

A urmat momentul artistic, constând din piese de muzică ușoară din repertoriul autohton și internațional al cursanților Școlii Populare de Arte Bistrița, din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud,  susținut de următorii soliști vocali:  Crista Cozan Zoltan- Perfect (Ed Sheeran), Cristina Creț - Nu mă uita (Ioana Ignat), Diana Racoți - Right Here Waiting (Richard Marx). A urmat un nou moment, susținut de Grupul de muzică ușoară „CASA ARGINTARULUI” -  coordonator profesor Rozalia Fucă Tomescu – compus din Cristina Crista  și Diana Crista, care au interpretat piesele Listen to Your Heart (Roxette) și Release Me (Agnes), dovedind faptul că o parte din personalitatea artistică a profesoarei lor, absolventă cu ani în urmă a Conservatorului clujean, s-a transmis și învățăceilor săi, aceștia ridicându-se și de această dată, prin prestația lor,  la un înalt nivel artistic...

Curând, a venit momentul gazdelor,  Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca cu două recitaluri de senzație – unul de muzică ușoară și celălalt de muzică populară. Au performat, frumos, pe scenă următorii soliști vocali: Teodora Petre&Teodora Rusu - Nici o stea (Laura Stoica), Maria Copaciu&Isabelle Bardan& Maria Suciu - Sunt puternică (Irina Rimes), Marta Szekely&Anna-Maria Blaga - Fără tine (Dora Gaitanovici), Maria Suciu&Gergely Tamas - Rămâi cu bine (Alex Cotoi& Delia Matache), acompaniați de formația de muzică ușoară „RECOVERED“ condusă de expert: Rareș Suciu (chitară electrică) și avându-i în componența sa pe Andrei Petrean (baterie), Albert Freeman (chitară bass), Vlad Cristian (chitară solo), Larisa Dodea (chitară electrică), Gergely Tamas (clape). Momentul următor al Școlii de Arte Cluj, cel de muzică populară a fost susținut de un grup de cursanți și soliști vocali ai Taberei muzicale de toamnă, 2018, coordonat de experții: Claudiu Ciotleuș și Ana Strîmturean și alcătuit din cursanții Monica Coroiu, Rareș Checicheș, Mădălina Feier, Marinela Bodea, Ovidiu Popa, Sebastian Roman, Timea Soporan, Ioana Popa și Cătalin Lazăr. A urmat minirecitalul unui grup compus din soliști instrumentiști, coordonat de expert Petrică Pleșca, de fapt o suită instrumentală din zona Ardealului, interpretată de cursanții: Gabriel Bodea (saxofon), Mihai Eduard Domokos (saxofon), Ioan Bogdan Dura (saxofon), Ionuț Bogdan Hulujan (saxofon), Vlad Ionuț Ilea (saxofon), Ionuț Lehaci (caval), Bogdan Ionuț Nicola (saxofon), Rareș Ionuț Nimăt (saxofon), Daniel Adrian Pașcalău (saxofon), Ionuț Răzvan Pașcalău (taragot), Răzvan Florin Pop (saxofon), Florin Cristian Pui (saxofon), Bogdan Dorin Stan (saxofon),Raul Călin Stancalău (saxofon), Răzvan Stanciu (saxofon). Minispectacolul a fost acompaniat, cu profesionalismul demonstrat în atâtea alte ocazii, de  Taraful „VATRĂ DE DOR“, condus de expert Mihai Moroșan (țambal) și alcătuit din Marius Moldovan (vioară), Viorel Negrea (violă), Ionică Răzăilă (acordeon), Ruben Bolea (contrabas), Petrică Pleșca (saxofon), Vasile Chiorean (taragot).

În continuare, cel de-al patrulea program artistic din cadrul spectacolului “Proiectul 100 – 100 kilometri de Cluj-Napoca” i-a aparținut Școlii de Populare de Arte Alba Iulia, instituție aflată în subordinea Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Iar momentul folcloric al Ansamblului Popular “ MUGURI DE TEZAUR”, coordonat de prof. Leontina Fărcaș a impresionat profund pe cei prezenți prin patriotismul, autenticitatea pieselor și talentul tinerilor săi componenți. Ba, mai mult, pe lângă o piesă interpretată solo, cunoscuta interpretă Leontina Fărcaș a interpretat și ea, cot la cot cu învățăceii săi piesa “Cântecul Mureșului” despre care se știe că a fost cântată de o țărancă la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. Iată și numele cursanților săi, tineri interpreți, de perspectivă – despre care nu este exclus să auzim multe lucruri frumoase în viitor: Lazăr Ștefana - Floricică de bujor, Juncan Ștefania – Badea-i păcurar la oi, Toma Vladimir - Cetera și glasul meu, Todescu Maria – Sus în vârful muntelui, Mărginean Roxana – Mă trezii în miez de noapte, Toma CezarU iu iu brădui, brădui.

A încheiat programul artistic al serii, în forță, Școala Populară de Arte și Meserii Zalău, din cadrul Centrului de Cultură și Artă Sălaj - cu piese vocale, interpretate de  Antonia Domokos și Denisa Blaga și clasa de dans popular - cu două spectaculoase dansuri interpretate în totalitate de fete: „Muiereasca“ și „Dans din Mărginimea Sibiului“.

 A urmat momentul festiv, deschis de dl. Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj, care a vorbit de proiectul care s-a încheiat atât de frumos, prin spectacolul de față, în acest an Centenar. “Am avut spectacole și expoziții împreună cu toate cele patru școli de arte și le mulțumesc pentru că au aderat la proiectul nostru. Mă bucur că ne-am descoperit reciproc și pentru faptul că – fiind vecini – vom colabora de acum încolo”,  a mărturisit acesta emoționat oferindu-le, pe rând, managerilor celor patru școli de arte, prezenți în Sala “Șantier”, placheta “Înscris de onoare”. “Iată că și de această dată Clujul ne unește și-i felicit pe cei doi domni din conducerea Școlii de Arte Cluj pentru acest proiect pe care l-au inițiat. Le urez succes în continuare și acestor tineri care au evoluat în această seară și e benefic să ținem legătura între instituțiile noastre, să organizăm împreună spectacole și astfel să progresăm cu toții”, a afirmat d-na Marinela Popa, șef serviciu la Școala de Arte Alba Iulia. “A fost o mare bucurie pentru mine tot acest “Proiect 100”! Ora astrală a României a fost 1 Decembrie 1918, iar ora astrală a Bistriței a fost 2016, când am avut prima colaborare cu Clujul, la Expoziția “Vibrații artistice”, când, practic, s-au rupt granițele între Bistrița și Cluj. Felicit toată echipa de la Cluj pentru acest proiect, deoarece datorită lui am putut să văd lucruri deosebite, iar pentru Școala de Arte din Bistrița a fost o mândrie și o desfătare prezența școlilor aflate la 100 de kilometri de Cluj – și s-a văzut rolul Școlii de Arte și al dascălilor devotați care sunt pentru acest gen de activități”, a mărturisit, la rândul său, d-na Rozalia Fucă Tomescu, directorul Școlii de Arte Bistrița. “Mă uit la ce țin în mână, acest “Înscris de onoare” și mă copleșesc emoțiile. Vă mărturisesc și eu că este o onoare pentru mine să mă aflu printre atâția oameni remarcabili și de valoare. Iar “Înscrisul de onoare” reprezintă și o datorie pentru noi, cei care ne luptăm pe altarul culturii și simțeam acest lucru și astăzi, în timp ce priveam spectacolul organizat impecabil de către dumneavoastră – așa că permiteți-mi să vă felicit pentru tot ce faceți”, a declarat și dl. Iulian Praja, managerul Școlii Populare de Arte Târgu Mureș. A încheiat, astfel, evenimentul, d-na Marcela Domuța, șef serviciu la Școala Populară de Artă Zalău: “Mă bucur că am făcut parte din acest proiect și chiar în seara aceasta am semnat încă un parteneriat de colaborare, pe cinci ani, cu Școala de Arte Cluj, așa că le mulțumim colegilor că ne-am întâlnit – și sper că ne vom întâlni și în continuare, într-o formulă mult mai extinsă”!

 Spectacolul a fost prezentat de către actorul Petre Băcioiu, fiind pigmentat în răstimpuri și cu mici recitaluri de poezie clasică românească, pe tema toamnei,  decorul scenei a fost asigurat de Monica Korent, iar regia i-a aparținut profesorului Mihai Ghircoiaș. 

 

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“

SPECTACOL AL ȘCOLII DE ARTE CLUJ LA FINALUL PROIECTULUI 100 - „100 KILOMETRI DE CLUJ-NAPOCA“


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact