Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

Ardealul și Banatul - Școala de Arte din Cluj-Napoca și cea din Timișoara – într-un spectacol de muzică ușoară la Timișoara!

 

“Emoții muzicale” a fost spectacolul de muzică ușoară pe care Școala de Arte din Cluj-Napoca l-a susținut, luni, 3 decembrie 2018, alături de instituția similară din Timișoara, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, din Timișoara. Evenimentul, desfășurat într-o sală arhiplină, consfințește colaborarea, devenită deja tradițională, dintre cele două instituții subordonate Consiliilor județene Cluj și Timiș și face parte din programul „Școala de Arte – între tradiție și modernitate”, ediția a III-a, 2018 inițiat de timișoreni și la care clujenii au participat și în urmă cu un an.

Evenimentul a fost deschis de către oaspeți, cursanții Școlii de Arte din Cluj, cu piese din repertoriul autohton și străin, acompaniați de formația de muzică ușoară coordonată de Rareș Suciu și compusă din Gabi Petrean – tobe, Albert Freeman – chitară bas,  Tamas Gergely – clape, Larisa Dodea - chitară electrică. Astfel, au sunat minunat pe scenă melodiile interpretate de Mihai Rusu și Lavinia Adam – “Sues Le Vent” (Garou și Celine Dion), Ștefan Suciu – “Confesiune” (Smiley), Teodora Rusu și Teodora Petru – “Nici o stea” (Laura Stoica), Szekely Marta – “Mi-e dor de tine” (Dida Drăgan), Mihai Ursu – “Crazy Little Thing Called Love” (Queen), Nechiti Gheorghe – “De-aș avea” (Josan Cătălin), Maria Suciu și Gergely Tamas – “Rămâi cu bine” (Delia și Macanache), Blaga Annamaria și Szekely Marta – “Fără tine” (Dora Gaitanovici), Mihai Ursu și Lavinia Adam – “It`s Not Enough” (Manic Street Preachers).

În pauza dintre momentele artistice d-nii Adrian-Casian Scorobete, directorul adjunct al Centrului de Cultură și Artă Timiș și Iosif Kalmar, șef de secție în cadrul Școlii de Arte Timișoara au înmânat diplome de excelență d-lui Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj și d-lui Marius Moldovan, director adjunct al instituției menționate. “Doresc să-i invit în față pe dl. manager și pe dl. director adjunct al Școlii de Arte Cluj și să le mulțumesc pentru că au acceptat invitația noastră. Colaborăm în fiecare an prin acțiunile pe care le avem împreună iar Școala de Arte Cluj este o școală-etalon pentru celelalte instituții similare din țară. Toate aceste școli minunate au venit, acolo, la Cluj - și doresc să îi felicit pe clujeni pentru că au reușit acest lucru”, a mărturisit dl. Adrian-Casian Scorobete, directorul adjunct al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. În replică, dl. Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj a declarat următoarele: “Să știți că și noi ținem foarte mult la relația de prietenie pe care o avem cu Școala de Arte Timișoara și Centrul de Cultură și Artă Timiș. Vreau să vă spun că elevii pe care i-ați văzut nu sunt toți clujeni, cei mai mulți sunt din alte părți, veniți la studii în Cluj – sunt din Alba, Botoșani, Focșani, Oradea, Brăila, Sibiu, Bistrița, Mureș – dar și din Cluj,  bineînțeles, deci practic noi formăm o echipă mai extinsă. Ne bucurăm că aceștia au încredere în Școala de Arte Cluj și vin la studii în municipiu și, astfel, ne calcă pragul. Vă mulțumesc pentru că ne-ați invitat și acum, la rândul nostru, vă invităm anul viitor la Cluj”!

Elevii Școlii de Arte din Timișoara au adus, la rândul lor, în vechea clădire franciscană, unde a avut loc spectacolul de divertisment, pe cei mai buni elevi ai claselor de canto muzică-ușoară – coordonatori prof. Georgiana Necșa, prof. Vanana Ciolac, prof. Marc Antoniu – ai clasei de chitară electronică – coordonator prof. Alexandru Faur, ai celei de orgă electronică – coordonator prof. Sorin Todor, de dans modern și majorete – coordonator prof. Adela Scorobete și ai clasei de design vestimentar – coordonator prof. Gabriela Muscan. Practic, spectacolul timișorenilor a fost imaginat ca o feerie de decembrie, din care n-au lipsit momentele coregrafice și nici piesele de muzică ușoară dedicate anotimpului, alese din repertoriul românesc și internațional. Au plăcut, de asemenea, momentele de rock and roll, care au culminat cu o piesă interpretată în forță de Grupul Rock al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, din repertoriul AC&DC – “You shook me all night long”. Iar spectacolul s-a încheiat, mirific, cu un moment muzical și coregrafic, pe melodia „Milioane” a solistei Nicola, susținut de micuții dansatori ai Școlii de Arte Timișoara. 


SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA

SPECTACOL “EMOȚII MUZICALE” LA ȘCOALA DE ARTE DIN TIMIȘOARA


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact