Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » CONCURSUL DEBUTANȚILOR IN JAZZ - EDITIA A XVIII-A

CONCURSUL DEBUTANȚILOR IN JAZZ - EDITIA A XVIII-A

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/3683-debutantii-in-jazz-asteptati-la-concurs

Debutanții în jazz, așteptați la concurs

Miercuri, 04 Mai 2011 16:24

Share

În data de 26 mai, la Sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, se va desfășura cea de a XVIII-a ediție a Concursului Debutanților în Jazz.

 

Competiția își propune o trecere în revistă a potențialului artistic existent în domeniul jazz-ului românesc, pentru lansarea tinerelor talente ale interpretării, ca o confirmare a faptului că acest dificil gen muzical este tot mai mult apreciat la nivelul Școlilor de Arte și instituțiile de învățământ. La acest concurs pot participa soliști vocali și instrumentiști, precum și o formație orchestrală, formată din maxim 4 muzicieni, de la Școlile de Arte din țară, dar și concurenți de alte categorii.

 

Repertoriu obligatoriu

 

Concursul Debutanților în Jazz este organizat pe trei secțiuni- soliști vocali și formații vocale, soliști instrumentiști și formații orchestrale. Concurenții vor fi împărțiți după vârstă în două grupe - până la vârsta de 18 ani și concurenți până la 30 de ani. Repertoriul obligatoriu al soliștilor vocali și al orchestrelor trebuie să cuprindă piesele “Everything I have is yours”, de Burton Lane și “It don’t mean a thing”, de Duke Ellington. Pe lângă aceste două piese va fi interpretată la alegere o piesă la alegere dintre compozițiile lui Johnny Raducanu sau Marius Pop. Compozițiile indicate pot fi interpretate în orice stil, de la dixie-land la jazz-rock, sau fuzion. Soliștii vocali și instrumentali vor putea participa cu acompaniament asigurat de negative. Participanții la compeție vor avea asigurată cazarea și masă pentru două zile. Juriul va fi format din personalități marcante din lumea specialiștilor de jazz.

Concursul se desfășoară la data de 26 mai 2011, la Sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca. Înscrierile la concurs se pot face  până la data de 22 mai, la Secretariatul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51. Informații suplimentare se pot obține, luni-joi, între orele 14-19 și la Casa de Cultură a Studenților, Sala Jazz, et. III, sau la telefonul 0744-567106.

http://www.ziarulfaclia.ro/Concursul-Debutan%C5%A3ilor-%C3%AEn-Jazz+53599

Concursul Debutanților în Jazz


Social Vineri, 6 Mai 2011

-         ediția a XVIII-a, 26 mai 2011 -
Concursul, organizat de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca își propune “o trecere în revistă a potențialului artistic existent în domeniul jazz-ului românesc, pentru lansarea tinerelor talente ale interpretării, ca o confirmare a faptului că acest dificil gen muzical este tot mai mult apreciat la nivelul școlilor de arte și instituțiile de învățămînt” – după cum precizează dl director-manager Vasile Corpodean.
La concurs pot participa soliști vocali și instrumentiști, precum și o formație orchestrală (maxim 4 muzicieni) de la școlile de arte din țară, dar și concurenți de alte categorii.
Concursul Debutanților în Jazz se organizează pe trei secțiuni: Soliști vocali și formații vocale; Soliști instrumentiști; Formații orchestrale. Concurenții vor fi împărțiți după vîrstă, în două grupe: concurenți pînă la vîrsta de 18 ani și concurenți pînă la 30 de ani. Repertoriul obligatoriu al soliștilor vocali și al orchestrelor va cuprinde: Everything I Have Is Yours - Burton Lane și It Don’t Mean a Thing - Duke Ellington. Pe lîngă aceste două piese va fi interpretată, la alegere, o piesă dintre compozițiile lui Johnny Răducanu sau Marius Pop. Compozițiile indicate pot fi interpretate în orice stil, de la dixie-land la jazz-rock, sau fuzion. Soliștii vocali și instrumentali vor putea participa cu acompaniament asigurat de negative proprii. Organizatorii asigură amplificarea vocii, a instrumentelor și un set de tobe, fără cinele, pedala de tobă mare. Pentru soliștii vocali sau instrumentiști care se vor prezenta cu negative organizatorii au anunțat că vor pregăti un CD-player performant. De asemeni, se asigură cazare și masă pentru două zile.
Înscrierile la concurs se pot face pînă în data de 22 mai, la secretariatul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj (str. Fabricii de Zahăr nr. 51, cartierul Mărăști, Cluj-Napoca, telefon 0264-592576). Informații suplimentare se pot obține, de luni pînă joi, între orele 14-19, și la Casa de Cultură a Studenților, Sala Jazz, et. III, la prof. Ștefan Vannay.
M. T.

http://www.buzznews.ro/2011/05/04/la-cluj-are-loc-concursului-debutantilor-in-jazz/

La Cluj are loc Concursul Debutanților în Jazz

Școala de Arte Cluj organizează în 26 mai la Sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” ediția a XVIII-a a Concursului Debutanților în Jazz. Înscrierile au loc în data de 22 mai 2011, la Secretariatul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51. La acest concurs pot participa soliști vocali și instrumentiști, precum și o formație orchestrală (formată din cel mult patru muzicieni) de la Școlile de Arte din țară, dar și concurenți de alte categorii.

Concursul Debutanților în Jazz se organizează pe trei secțiuni:

  • Soliști vocali și formații vocale
  • Soliști instrumentiști
  • Formații orchestrale

Concurenții vor fi împărțiți după vârstă în două grupe:

  • cursanți până la vârsta de 18 ani
  • concurenți până la 30 de ani

Repertoriul obligatoriu al soliștilor vocali și al orchestrelor va cuprinde:

  • Everything I have is yours – Burton Lane
  • It dont mean a thing – Duke Ellington

Pe lângă aceste două piese va fi interpretată la alegere o piesă la alegere dintre compozițiile lui Johnny Raducanu sau Marius Pop. Compozițiile indicate pot fi interpretate în orice stil, de la dixie-land la jazz-rock, sau fuzion. Soliștii vocali și instrumentali vor putea participa cu acompaniament asigurat de negative proprii. Organizatorii asigură amplificarea vocii, al instrumentelor și un set de tobe, fără cinele, pedala de tobă mare. Pentru soliștii vocali sau instrumentiști care se vor prezenta cu negative vom pregăti un CD-player performant. De asemenea, se asigură cazare și masă pentru două zile.

Ca o fructificare a Concursului Debutanților în Jazz, va fi editat un CD-DVD, care va cuprinde evoluția celor mai talentați participanți.

Se vor acorda următoarle premii:

  • Laureat al concursului debutanților CONCURSULUI DEBUTANȚILOR ÎN JAZZ
  • Premiile I-II-III pentru soliștii vocali–insrumentali și formații orchestrale
  • Juriul va fi format din personalități marcante din lumea specialiștilor de jazz

Concursul Debutanților în Jazz își propune o trecere în revistă a potențialului artistic existent în domeniul jazz-ului românesc, pentru lansarea tinerelor talente ale interpretării, ca o confirmare a faptului că acest dificil gen muzical este tot mai mult apreciat la nivelul Școlilor de Arte și instituțiile de învățământ.

 

 

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact