Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » CONCURSUL NAȚIONAL DE ICONOGRAFIE PE STICLĂ -

CONCURSUL NAȚIONAL DE ICONOGRAFIE PE STICLĂ -

CONCURSUL NAȚIONAL DE ICONOGRAFIE PE STICLĂ

“ICOANA……..PARTE DIN SUFLET”

Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj organizează, în data de 23 mai  2010, prima ediție a Concursului național de iconografie pe sticl㠓Icoana….parte din suflet”. Dorim ca acest eveniment să fie o competiție artistică ce își propune să descopere și să promoveze valoarea și frumusețea iconografiei tradiționale.

 

Cu această ocazie invităm cursanții școlilor populare de arte din țară să participe cu lucrări care să reprezinte stilul  iconografic al zonei.

Fiecare participant poate prezenta maxim 2 lucrări, dimensiunile fiind la alegere.

Pentru participarea la acest concurs, doritorii vor completa formularele pe care, în cursul lunii aprilie le vom trimite tuturor școlilor populare de arte din țară, ultima dată de primire a pachetelor fiind 23 mai 2011.

Formularele se completează în nume personal, așa cum vor fi expediate, ceea ce constituie acordul semnatarilor asupra condițiilor de participare. Ele vor fi ștampilate de Școala de Arte la care urmează cursurile.

Expoziția va fi etalată și vernisată în cadrul Galeriei “55”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca, în data de 30 mai 2011.

Lucrările vor fi expediate prin postă pe adresa: ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE “TUDOR JARDA” CLUJ-NAPOCA, STR. FABRICII DE ZAHĂR NR. 51, LOC. CLUJ-NAPOCA, JUD. CLUJ, COD POSTAL 400624

–

Pentru detalii vă rugăm să contactați secretariatul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj la numărul de telefon 0264-592576, sau pe doamna Livia Petrescu la numărul de telefon 0740474030.

Juriul poate hotărî neacordarea unor premii sau redistribuirea acestora.

Deciziile juriului rămân definitive.

Lucrările premiate vor rămâne organizatorilor.

http://www.welcome2cluj.com/2011/05/09/23-05-concursul-national-de-iconografie-pe-sticla-icoana-parte-din-suflet/

 

http://www.niuzer.ro/topic/Scoala-Populara-de-Arte.html

 

Consiliul Judetean Cluj, prin Școala Populara de Arte Tudor Jarda din Cluj-Napoca, organizeaza in aceasta perioada prima editie a Concursului national de iconografie pe sticla Icoana… parte din suflet . Aflata la prima editie, competitia se adreseaza atat elevilor Școlilor de Arte din intreaga tara, cat si amatorilor, urmarind sa descopere si sa promoveze valoarea si frumusetea iconografiei traditionale. Fiecare participant va trimite, pana pe data de 23 mai, maxim doua lucrari, icoane pe sticla care sa reprezinte stilul iconografic al zonei, dimensiunile fiind la alegere. Intrucat este prima editie, organizatorii au lasat participantilor libertatea de a-si alege tematica dorita, insa incepand de anul viitor toate lucrarile vor fi realizate pe o anumita tema.Nu exista o limita de varsta pentru concurenti, dar jurizarea se va face separat pentru copiii cu varste de pana la 12 ani. Icoanele vor fi analizate de o comisie de specialisti in domeniile teologie si arte plastice, iar lucrarile castigatoare vor fi expuse pe data de 30 mai, in cadrul Galeriei 55 , str. Fabricii de Zahar nr. 51, Cluj-Napoca. Vor fi desemnati castigatori primii 6 concurenti din fiecare grupa de varsta, premiile constand in albume de arta.Pentru participarea la acest concurs, doritorii trebuie sa completeze un formular standard, care in cazul Școlilor de Arte a fost trimis tuturor unitatilor din tara in luna aprilie, iar pentru cei din exterior se gaseste pe site-ul Școlii Populare de Arte Tudor Jarda din Cluj-Napoca.Lucrarile vor fi expediate prin posta la adresa: Școala Populara de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahar nr. 51, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, cod postal 400624.

 

http://www.noutati-ortodoxe.ro/concursul-national-i-icoana-parte-din-suflet-i_l13521_p0.html

 

„Icoana… parte din suflet“

Cosmina Nicoară

Consiliul Județean Cluj, prin Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca, organizează în această perioadă prima ediție a Concursului național de iconografie pe sticlă "Icoana… parte din suflet".

Mărește

Mai multe fotografii

Aflată la prima ediție, competiția se adresează atât elevilor școlilor de arte din întreaga țară, cât și amatorilor, urmărind să descopere și să promoveze valoarea și frumusețea iconografiei tradiționale. Fiecare participant va trimite, până pe data de 23 mai, maximum două lucrări, icoane pe sticlă care să reprezinte stilul iconografic al zonei, dimensiunile fiind la alegere. Întrucât este prima ediție, organizatorii au lăsat participanților libertatea de a-și alege tematica dorită, însă începând de anul viitor toate lucrările vor fi realizate pe o anumită temă. Nu există o limită de vârstă pentru concurenți, dar jurizarea se va face separat pentru copiii cu vârste de până la 12 ani. Icoanele vor fi analizate de o comisie de specialiști în domeniile teologie și arte plastice, iar lucrările câștigătoare vor fi expuse pe data de 30 mai, în cadrul Galeriei "55", str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca. Vor fi desemnați câștigători primii 6 concurenți din fiecare grupă de vârstă, premiile constând în albume de artă. Pentru participarea la acest concurs, doritorii trebuie să completeze un formular standard, care în cazul școlilor de arte a fost trimis tuturor unităților din țară în luna aprilie, iar pentru cei din exterior se găsește pe site-ul Școlii Populare de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca. Lucrările vor fi expediate prin poștă la adresa: Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj. Prima expoziție a fost vernisată în luna aprilie, în spațiul Galeria "55", în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Clujenii au putut admira icoane tradiționale realizate de cursanții Secției iconografie, tematica fiind diversă. Tinerii artiști s-au inspirat din izvoade vechi, unde se pot observa elemente caracteristice zonelor de unde au fost preluate (Nicula, Făgăraș, Țara Oltului, Brașov, Șcheii Brașovului). Câteva dintre icoane sunt realizate după izvoade preluate din icoanele pe lemn, dar transpuse în elementele sticlei, păstrându-se cromatica specifică zonei Nicula.

http://www.ziarullumina.ro/articole;1595;1;56382;0;Icoana%EF%BF%BD%C2%A6-parte-din-suflet.html

 Concursul național Icoana… parte din suflet

 

Consiliul Județean Cluj, prin Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, organizează în această perioadă prima ediție a Concursului național de iconografie pe sticl㠄Icoana… parte din suflet”. Aflată la prima ediție, competiția se adresează atât elevilor Școlilor de Arte din întreaga țară, cât și amatorilor, urmărind să descopere și să promoveze valoarea și frumusețea iconografiei tradiționale. Fiecare participant va trimite, până pe data de 23 mai, maxim două lucrări, icoane pe sticlă care să reprezinte stilul iconografic al zonei, dimensiunile fiind la alegere. Întrucât este prima ediție, organizatorii au lăsat participanților libertatea de a-și alege tematica dorită, însă începând de anul viitor toate lucrările vor fi realizate pe o anumită temă.

Nu există o limită de vârstă pentru concurenți, dar jurizarea se va face separat pentru copiii cu vârste de până la 12 ani. Icoanele vor fi analizate de o comisie de specialiști în domeniile teologie și arte plastice, iar lucrările câștigătoare vor fi expuse pe data de 30 mai, în cadrul Galeriei „55”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca. Vor fi desemnați câștigători primii 6 concurenți din fiecare grupă de vârstă, premiile constând în albume de artă.

Pentru participarea la acest concurs, doritorii trebuie să completeze un formular standard, care în cazul Școlilor de Arte a fost trimis tuturor unităților din țară în luna aprilie, iar pentru cei din exterior se găsește pe site-ul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Lucrările vor fi expediate prin poștă la adresa: Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, cod poștal 400624.

 

http://www.basilica.ro/ro/stiri/concursul_national_iicoana_parte_din_sufleti_5653.html

 

Consiliul Județean Cluj, prin Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, organizează în această perioadă prima ediție a Concursului național de iconografie pe sticl㠄Icoana… parte din suflet”. Aflată la prima ediție, competiția se adresează atât elevilor Școlilor de Arte din întreaga țară, cât și amatorilor, urmărind să descopere și să promoveze valoarea și frumusețea iconografiei tradiționale. Fiecare participant va trimite, până pe data de 23 mai, maxim două lucrări, icoane pe sticlă care să reprezinte stilul iconografic al zonei, dimensiunile fiind la alegere. Întrucât este prima ediție, organizatorii au lăsat participanților libertatea de a-și alege tematica dorită, însă începând de anul viitor toate lucrările vor fi realizate pe o anumită temă.

Nu există o limită de vârstă pentru concurenți, dar jurizarea se va face separat pentru copiii cu vârste de până la 12 ani. Icoanele vor fi analizate de o comisie de specialiști în domeniile teologie și arte plastice, iar lucrările câștigătoare vor fi expuse pe data de 30 mai, în cadrul Galeriei „55”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca. Vor fi desemnați câștigători primii 3 concurenți din fiecare grupă de vârstă, premiile constând în albume de artă.

Pentru participarea la acest concurs, doritorii trebuie să completeze un formular standard, care în cazul Școlilor de Arte a fost trimis tuturor unităților din țară în luna aprilie, iar pentru cei din exterior se găsește pe site-ul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Lucrările vor fi expediate prin poștă la adresa: Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, cod poștal 400624.

http://www.radiorenasterea.ro/index.php/7-stiri/90-concursul-national-icoana-parte-din-suflet

 

Noutati

cluj altele artiștii visual kontakt

Ultimele Evenimente

refugiu vs. mască

mass media

despre refugiu & mască - crișana - 11. 05. 2011

Like us on Facebook

 

 

Recommend us on Facebook

 

 

Selectați limba​▼

 

Messenger

 

 

 

Concurs national de icoane pe sticla Pt profesorii de desen din Bihor - 23 mai 2011 si Oradea

consiliul județean cluj, școala populară de arte “tudor jarda” cluj organizează, în data de 23mai 2010, prima ediție a concursului național de iconografie pe sticl㠓icoana….parte din suflet”. cu această ocazie vă invităm să participați cu lucrări care să reprezinte stilul iconografic al zonei.fiecare participant poate prezenta maxi...m 2 lucrări, dimensiunile fiind la alegere.lucrările vor fi expediate prin postă pe adresa: școala populară de arte “tudor jarda” cluj-napoca, str. fabricii de zahăr nr. 51, loc. cluj-napoca, jud. cluj, cod postal 400624
pentru detalii vă rugăm să contactați secretariatul școlii populare de arte “tudor jarda” cluj la numărul de telefon 0264-592576, sau pe doamna livia petrescu la numărul de telefon 0740474030. informații suplimentare pe site www.scoaladearte.ro, secțiunea festivaluri, concursuri și tabere proprii

http://www.visualkontakt.ro/index.php?idmenu=9&id=1729&sub=-1

 

joi, 26 mai 2011

“Icoana……..Parte din Suflet” - Concursul national de iconografie pe sticla

Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj organizează, din data de 23mai  2010, prima ediție a Concursului național de iconografie pe sticl㠓Icoana….parte din suflet”.
Expoziția va fi etalată și vernisată în cadrul Galeriei “55”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca, în data de 30 mai 2011.
Particip la acest concurs cu icoana pe sticla "Sfanta Treime" cu dimensiunea picturii de 17x25cm.

 

Privesc icoana.
Ma straduiesc sa-i aud soapta.
Tatal, Fiul si Sfantul Duh... Amin!
Eternitate dupa Eternitate... Spatiul care face posibila Eternitatea de dinaintea Eternitatii...
Oare voi intelege vreodata?
Imi mut gandul... Respir... Chiar respir! :) Intregul corp este in... Expansiune... Contractie... Expansiune... Contractie... ca intr-un dans... linistit... constant... cu pasi nestiuti dar atat de siguri si hotarati...
Imi mut privirea spre fereastra. Nori in goana... zgomotul orasului... si peste toate vantul acompaniat de trilul pasarilor abia trezite... Ascult...
Am citit undeva ca Pamantul respira asemeni intregului Univers. O fi in ritmul proprie-mi respiratii... sau poate in ritmul respiratiei tale...
Expansiune... Contractie... Expansiune... Contractie...

http://liliconstanta.blogspot.com/

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact