Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » CONCURSUL NATIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI FOLK

CONCURSUL NATIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI FOLK

CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI FOLK - TINEREȚE PE PORTATIV
11-06-2011 Ora: 15:00

Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca, instituție de cultură cu o mare tradiție, organizează în data de 11 iunie 2011 concursul național de muzică ușoară și folk. Concursul se va desfășura în Sala Șantier a Școlii de Arte, str. Fabricii de Zahăr nr. 51.

După desfășurarea primelor ediții în 1985, 1991, 2009, 2010, comunitatea culturală clujeană, reprezentată și prin Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda”, consideră necesară continuarea în 2011 a unui asemenea concurs, în acest oraș cu o mare tradiție culturală și artistică.

Evenimentul are drept scop afirmarea, promovarea și stimularea valorilor autentice în lumea muzicii ușoare, dar și folk, precum și readucerea în atenția interpreților a unora dintre cele mai valoroase creații ale compozitorilor noștri.


Concursul se va desfășura astfel:

Sâmbătă, 11 iunie 2011

- ora 15 - tragerea la sorți a intrării în concurs la ambele secțiuni.

- ora 16 – concurs muzică ușoară și folk


FESTIVITATEA DE PREMIERE

- ora 21 – cină


Repertoriul obligatoriu de concurs va cuprinde două piese:

1. Secțiunea muzică ușoară

* o piesă din repertoriul tradițional al muzicii ușoare românești
* o piesă la alegerea candidatului din repertoriul românesc sau internațional


2. Secțiunea folk

* o piesă folk din repertoriul românesc
* o piesă la alegere din repertoriul românesc, internațional sau o compoziție proprie


Relații suplimentare se pot obține de la Secretariatul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, la telefon 0264-592.576, de pe site-ul școlii www.scoaladearte.ro sau direct de la organizatori: Lavinia Bocu, Mihai Ghircoiaș, Claudiu Vintilă.

http://www.calendarevenimente.ro/detalii.php?ev=68962

11.06 ~ Concursul national de muzica usoara si folk “Tinerete pe portativ”

OnSite

11 iunie 2011

CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI FOLK  ”Tinerețe pe portativ”

Termen limita de inscriere: 27 mai 2011.

ediția a V-a

11 iunie 2011

Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție de cultură cu o mare tradiție, organizează și în acest concursul național de muzică ușoară  și folk. Concursul se va desfășura în Sala « Șantier » a Școlii de Arte, str. Fabricii de Zahăr nr 51.

După desfășurarea primelor ediții în 1985,  1991, 2009, 2010 comunitatea culturală clujeană, reprezentată și prin Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda”, consideră necesară continuarea în 2011 a unui asemenea concurs, în acest oraș cu o mare tradiție culturală și artistică.

Evenimentul  are drept scop afirmarea, promovarea și stimularea valorilor autentice în lumea muzicii  ușoare dar și folk , precum și readucerea în atenția interpreților a unora dintre cele mai valoroase creații ale compozitorilor noștri.

REGULAMENT DE CONCURS

Concursul este deschis tuturor tinerilor interpreți cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani (la secțiunea muzica usoara) si intre 16-26 de ani pentru secțiunea folk.

Fișele  de concurs, care se pot obține de la secretariatul instituției sau de pe site (www.scoaladearte.ro),  se vor trimite ulterior completării lor de către participanți și  în funcție de secțiunea de concurs, prin fax/poștă/e-mail sau aduse personal, la sediul Școlii Populare de Arte « Tudor Jarda » (Str. Fabricii de Zahăr nr 51, Cluj –Napoca)  până cel târziu în data de 27 mai 2011 (data limita).

Tragerea la sorți a ordinii de intrare în concurs se va face cu o oră înaintea începerii concursului

–

Concursul se va desfășura astfel :

Sâmbătă, 11 iunie 2011

- ora 15 – tragerea la sorti a  intrării în concurs la ambele sectiuni

- ora 16 – concurs muzică ușoară și folk

FESTIVITATEA DE PREMIERE

- ora 21 – cină

Repertoriul obligatoriu de concurs va cuprinde  două piese:

1.  Secțiunea muzică ușoară

  • o piesă din repertoriul tradițional al muzicii ușoare românești
  • o piesă la alegerea candidatului din repertoriul românesc sau internațional

2. Secțiunea folk

  • o piesă folk  din repertoriul românesc
  • o piesă la alegere din repertoriul românesc, internațional sau o compoziție proprie

Notarea în concurs se va face cu respectarea strictă a criteriilor de jurizare pentru ambele secțiuni: voce, muzicalitate, tehnica instrumentală și vocală, ținuta și prezența scenică, forța interpretativă, sensibilitate și originalitate.

Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Juriul este format din personalități ale lumii muzicale clujene (compozitori, textieri, soliști, critici muzicali, regizori).

Intrarea spectatorilor în ziua concursului, este LIBERĂ.

PREMIILE CONCURSULUI

Secțiunea muzică ușoară

Premiul I – 300
Premiul II – 250
Premiul III – 200
Premiu de  popularitate – 100

Secțiunea folk

Premiul I – 300
Premiul II – 250
Premiul III – 200
Premiu de  popularitate – 100

Relații suplimentare se pot obține  de la Secretariatul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, la telefon 0264-592.576 , de  pe site-ul școlii www.scoaladearte.ro sau direct de la organizatori : Lavinia Bocu, Mihai Ghircoiaș, Claudiu Vintilă.

http://www.welcome2cluj.com/2011/05/09/11-06-concursul-national-de-muzica-usoara-si-folk-tinerete-pe-portativ/

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact