Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ACTIVITĂȚI LUNARE REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAME ANALITICE CURSURI DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » CURSANȚII ȘCOLII DE ARTE CLUJ

CURSANȚII ȘCOLII DE ARTE CLUJ

http://www.citynews.ro/cluj/cultura-23/alexandra-sidor-am-inceput-sa-cant-cand-am-avut-varicela-110075/

Alexandra Sidor: Am inceput sa cant cand am avut varicela

Cultura 24 Februarie 2011 - 16:35 - Vizualizari: 512
Alexandra Sidor: Am inceput sa cant cand am avut varicela

Alexandra Sidor este o cantareata de folk recompensata cu multe premii in Romania. Este nascuta langa orasul Nasaud, in satul Liviu Rebreanu. Are 23 de ani, a terminat Facultatea de Psihologie si acum este  masteranda. A studiat un an chitara clasica si pictura, iar acum studiaza Jazz la Scoala Populara de Arte.

Relatia cu muzica a inceput-o printr-o intamplare amuzanta. A inceput sa cante din plictiseala, cand era in liceu si s-a imbolnavit de varicela. “Aveam varicela intr-un an, de sarbatori, si eram singura in casa. Era ajunul Anului Nou si toata familia era plecata. Eu eram deja de doua saptamani in casa si atunci ce sa fac? Nu stiam sa cant, nu stiam sa fac absolut nimic si imi placea foarte mult piesa de la Aerosmith, «I Don’t Wanna Miss A Thing». Am pornit casetofonul, mi-am luat bluza cu AC/DC, m-am facut neagra pe unghii si mi-am luat manusile cu degetele taiate. Am pus un mop intr-o galeata si mi-am agatat o racheta de tenis dupa cap cu o sfoara. Mi-am pus si ochelari de soare si am inceput sa cant. Apoi m-am gandit: Stai putin ca mie imi plac piesele astea, iar fratele meu deja canta la chitara. El m-a invatat sa cant la chitara, nu am avut profesori profesionisti. M-a mai ajutat un profesor din liceu, dar nu am facut cursuri”, isi aminteste tanara.

Prezentare de modă și de rochii de mireasă, sâmbătă la Școala Populară de Arte

de Ziua de Cluj, 13 februarie 2011, 12:10
citiri:352, comentarii:0

O demonstrație de stzling live și un recital de chitară susținut de clujeanca Alexandra Sidor, absolventă a Școlii Populare de Arte "Tudor Jarda", sâmbătă după-masă la instituția de învățământ.

http://www.citynews.ro/cluj/cultura-23/ionut-mangu-si-pilula-lui-de-folk-110603/

Ionut Mangu si pilula lui de folk

Cultura 01 Martie 2011 - 15:01 - Vizualizari: 412
Ionut Mangu si pilula lui de folk

Ionut Mangu are 28 de ani si este un cunoscut folk-ist printre artistii clujeni. El este cel care a initiat “Pilula de Folk”, o serie de concerte live saptamanale, interpretate de folk-isti locali. Desi este nascut la Braila si a absolvit Facultatea de Industria Lemnului din Brasov, Ionut s-a indragostit de Cluj, unde in prezent este muzician cu norma intreaga, dar si student in primul an la Scoala Populara de Arte Tudor Jarda.

“Pilula de Folk” se tine in seara de miercuri la “Le General”, unde folk-istii clujeni sunt invitati sa cante in jur de 5-6 piese. In urma cu doua saptamani, in cadrul evenimentului  a incoltit un concurs pentru tinerii pasionati de muzica. Astfel a inceput concursul denumit “Duelul Pilulelor”, unde tinerii se intrec sa incante publicul.

Competitia are patru saptamani de calificare pentru marea finala. In fiecare saptamana participa cate trei folkisti, care interpreteaza timp de 30 de minute un set de piese alese anterior. Cei 12 participanti sunt notati de public si de un juriu format din muzicianul Mihai Calian, Bogdan Besliu, din partea folkblog.ro, si Toma Adrian, din partea pub-ului “Le General”.

In urma calificarilor, cei patru finalisti se vor lupta apentru o chitara electroacustica, oferita celui care va obtine locul I, suport financiar pentru participarea la un festival national, pentru locul al II-lea, si un premiu din partea localului pentru locul al III-lea.

Organizatorul concursului, Ionut Mangu, spune ca este multumit de numarul participantilor. “Sa ne gandim ca festivalurile nationale din tara cum sunt la Medias sau Alba Iulia au adunat un numar similar de concurenti, dar din toata tara. Noi am reusit aici sa adunam dintr-un singur oras 12 participanti. Ceea ce pentru mine inseamna ca e miscare. Adica sunt oameni care tin aproape de muzica asta”, explica Ionut.

In cadrul concursului nu s-a impus prin regulament ca cei care participa sa cante creatii proprii, insa este de apreciat, dupa cum spune organizatorul. “Important este sa aiba un repertoriu bine ales. Puteam foarte usor sa facem un concurs in care sa canti doua piese si gata, ca la majoritatea concursurilor din tara. Insa e foarte probabil ca in doua piese, si fiind neexperimentati, cei tineri sa nu reuseasca sa se prezinte atat de bine. Si atunci am zis ca le dam o jumatate de ora sa se prezinte artistic si atunci spun mai multe despre ei si despre talentul lor. Atunci e de apreciat daca vor sa cante si creatiile lor. Nu a fost o regula inclusa, insa i-am rugat pe cei din juriu ca acest lucru sa aiba un anumit aport. Singura conditie legata de repertoriu a fost sa fie doar melodii romanesti”, adauga Mangu.

“Duelul Pilulelor” continua miercuri, 2 martie 2011, cu etapa a III-a a calificarilor pentru finala. Maine vor concura Robert Filip, Andreea Neicu si Sorana Trif. Evenimentul incepe la ora 21:00, iar intrarea este libera.

Marian Chinciusan
Foto: Ionut Mangu


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact