Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » DANSUL ORAȘULUI - EXPOZIȚIE VIVIANA VULTURAR

DANSUL ORAȘULUI - EXPOZIȚIE VIVIANA VULTURAR

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/bijuterii-din-file-de-ziar-200953.html

CLUJ. Artiștii redescoperă frumusețea materialelor clasice
Bijuterii din file de ziar
29 Septembrie 2010
Viviana creează bijuterii din materiale neconvenționale

Expoziția Vivianei Vulturar prezintă bijuterii unicat realizate din materiale neconvenționale, alături de mărgele, perle artificiale și lut ars, în galeria de artă de pe strada Vasile Alecsandri.

Primul pas pentru a fi un creator veritabil de bijuterii este acela de a crea exponate cu adevărat unice. Artiștii de succes au propriul stil de lucru care atrage de la bun început clientela, asta, în ciuda faptului că există tot mai multe pagini pe internet care vând bijuterii făcute de mână. Viviana Vulturar este unul dintre tinerii artiști care încearcă să-și facă loc pe piața de profil. Cu toate astea, nu are o pagină de internet care să o promoveze. Totul se rezumă la expoziții personale și de grup unde Viviana Vulturar își expune lucrările. Studentă în primul an la Universitatea de Arte și Design, pe care o urmează în paralel cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda" din Cluj-Napoca, tânăra artistă cucerește publicul prin modul în care combină materialele. Ultima sa expoziție conține bijuterii create din file de ziar lăcuit, mărgele și materiale plastice. „Sunt accesorii ce se adresează în mod special tinerilor, studenților, iar efectul lor se vede cel mai bine la lumina becurilor sau la lumină artificială. Tehnica este o idee a mea, nu știu să o folosească și alții. Am mai folosit file de ziar lăcuit aplicate pe material textil, pentru examenul de design vestimentar", spune Viviana Vulturar.

Pantofi cu talpa sculptată

Chiar dacă e la început de drum, Viviana Vulturar are proiecte mărețe în ciuda pieței economice prea puțin favorabile domeniului. „Sper ca anul viitor să prezint publicului prima mea colecție de pantofi, până acum am prezentat doar schițele acestora", spune artista. Colecția va fi una mai puțin obișnuită. Pentru crearea condurilor ea a apelat la sculptorul Gyuri Kun, care va sculpta în lemn tălpile pantofilor. În ceea ce privește bijuteriile, artista spune c㠄totul e unicat, ideile sunt personale, iar prețurile sunt în funcție de materialele folosite și de complexitatea manoperei". Prețurile bijuteriilor variază între 10 și 30 de lei, dar pot fi achiziționate doar direct de la artistă, asta, deoarece Școala de Arte nu comercializează lucrările cursanților. În viitor, spune artista, își va comercializa bijuteriile printr-o pagină personală pe internet.

„Dansul orașului"

Publicul poate urmări până vineri lucrările Vivianei Vulturar în cadrul expoziției „Dansul orașului", deschisă la galeria din strada Vasile Alecsandri. Aici sunt prezentate picturi și bijuterii. Tehnicile de realizare a lucrărilor sunt acrilic, pastel, ulei sau cărbune pe hârtie și carton, inclusiv tehnici mixte. Tot aici este expusă și o lucrare câștigătoare la Anuala De Grafică organizată de Școala Populară de Arte „Tudor Jarda".

http://afterevent.ro/2010/03/02/ultimele-tendinte-in-materie-de-moda-propuse-la-expozitia-%E2%80%9Efashion-mix%E2%80%9D-de-la-galeria-%E2%80%9Earte%E2%80%9D/

«

Ultimele tendințe în materie de modă

Clujencele se pot pune la curent cu ultimele noutăți în materie de modă vizitând expoziția „” de la Galeria „Arte” (str. Vasile Alecsandri nr. 1), unde pot admira rochițe de seară sau de oraș, crochiuri pentru rochii, imprimeuri sau bijuterii, toate realizate manual de cursanți ai Școlii Populare de Art㠄Tudor Jarda”. „Sezonul acesta se merge pe elegant și feminin în vestimentația doamnelor și domnișoarelor. S-a renunțat la masculinizarea modei feminine și feminizarea modei masculine” a declarat Monica Nechita Indolean, expert în design vestimentar, care a povestit reporterului Afterevent că lucrările cursanților pe care ea i-a coordonat sunt după ultimele trenduri în materie de modă, documentate din media și internet. Astfel, pentru sezonul de primăvară-vară 2010, femeilor li se recomandă materialele vaporoase în nuanțe pastelate, iar din garderoba lor nu ar trebui să lipsească rochițele cu imprimeuri florale.Chiar dacă expoziția nu beneficiază de un spațiu prea generos, clujencele care o vizitează vor avea cu siguranță de unde să se inspire când își vor comanda la croitor rochiile pentru acest an. Asta deoarece cursantele Școlii Populare de Artă au realizat nu mai puțin de 8 colecții de crochiuri, adecvate pentru o gamă variată de ținute: sport, elegant, casual și copilăresc. Tinerele creatoare nu au lăsat la o parte nici detaliile legate de încălțăminte, militând prin schițe pentru o încălțăminte comodă, dar elegantă prin înălțime. „Pantofii pe care îi propun sunt comozi datorită tălpii late. Am pornit de la floarea de lotus când am conceput modelul lor” a declarat Viviana Vulturar, care mai are printre exponate și o colecție de bijuterii realizate manual din mărgele, perle artificiale și lut ars. Unele dintre acestea se asortează cu rochiile de „haute couture” realizate de cursante, ca dovadă stând o exponată albă din in combinat cu dantelă care cuprinde pe lângă nasturii confecționați din mărgele și un șirag de perle artificiale. „O recomand ca rochie de seară pentru că e din material subțire” a declarat tânăra creatoare, care se poate mândri și cu o rochie combinație de tafta simplă și creponată, decorată cu un colier din perle și mărgele, care datorită complementarității dintre vișiniul și vernilul croielii dă un plus de eleganță femeilor destinate să o poarte.

Una dintre cele mai interesante exponate este o rochiță cu mânecă reglabilă, care se poate lăsa în jos pentru mai multă senzualitate sau ridica peste umăr că un fel de batistă la costum. „Tendința wave este cea care m-a influențat în realizarea  rochiței. M-am gândit la volum când am conceput-o. Este adecvată pentru fetele între 18 și 20 care vor să iasă în față prin senzualitate” a declarat Simona Borlea, o tânără creatoare care spune despre sine c㠄îi vin 10 idei pe minut”.

„Astfel de evenimente îi ajută pe cursanți să-și creeze portofolii pentru angajarea la firme” a declarat Monica Indolean, organizatoarea manifestării. Experta în design vestimentar are planuri mari pe viitor: să organizeze prezentări de modă în spații mai generoase, pentru cursanții ei, care „vin dedicați, din pasiune” la cursurile Școlii Populare de Artă.

 

http://www.ziarulfaclia.ro/Vernisaj-8220-Dansul-ora%C5%9Fului-8221-+45123

Vernisaj: “Dansul orașului”


Artă-cultură Vineri, 17 Septembrie 2010


La sediul Galeriei ARTE a Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” (Str. V. Alecsandri nr. 1), va avea loc luni, 20 septembrie 2010, de la ora 17, vernisajul expoziției intitulate  “Dansul orașului”. Sînt reunite lucrări de pictură și bijuterii – creații ale  cursantei Școlii Populare de Arte Cluj-Napoca, Viviana Vulturar. Lucrările de pictură sînt realizate în tehnici diverse: acrilic, pastel, ulei sau cărbune pe hîrtie și carton, inclusiv tehnici mixte. Bijuteriile reprezintă unicate, fiind realizate din materiale neconvenționale (de exemplu din plastic), îmbinate cu materiale ceva mai prețioase (ca, de exemplu, mărgele din sticlă). Cu această ocazie va fi expusă și o lucrare care a cîștigat premiului III la Anuala de Grafică organizată de Școala Populară de Arte ‘’Tudor Jarda’’ Cluj-Napoca, ediția I, aprilie 2010. Expoziția va rămîne la dispoziția publicului pînă în 4 octombrie a.c., putînd fi vizitată de luni pînă vineri, între orele 12-16. Intrarea este liberă.

 

http://www.turdanews.net/tiri/ultima-or/11307-vernisaj-expoziie-la-coala-popular-de-arte-tudor-jarda-.html

Școala Populară de Arte "Tudor Jarda", instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliul Județean Cluj va vernisa luni, 20 septembrie 2010, expoziția "Dansul orașului".

 

Expoziția va avea loc la sediul Galeriei Arte, situată pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, începând cu ora 17.00 și va fi deschisă până în data de 4 octombrie, de luni până vineri între orele 12.00 – 16.00, intrarea fiind liberă.

 

Expoziția reunește mai multe lucrări de pictură și bijuterii ale cursantei Școlii Populare de Arte Cluj, Vulturar Viviana. Tehnicile de realizare a lucrărilor sunt acrilic, pastel, ulei sau cărbune pe hârtie și carton, inclusiv tehnici mixte. Bijuteriile sunt unicat fiind realizate din materiale neconvenționale (ex. plastic) îmbinate cu materiale mai prețioase (ex. mărgele din sticlă).

 

Cu această ocazie va fi expusă și o lucrare câștigătoare a premiului III la Anuala De Grafică organizată de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj, ediția I, aprilie 2010.

http://www.business-adviser.ro/comunicate-de-presa/comunicate/vernisaj-expozitie-la-scoala-populara-de-arte-tudor-jarda.html

Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda", institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliul Judetean Cluj va vernisa luni, 20 septembrie 2010, expozitia "Dansul orașului".


Expozitia va avea loc la sediul Galeriei Arte, situata pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, incepand cu ora 17.00 si va fi deschisa pana in data de 4 octombrie, de luni pana vineri intre orele 12.00 – 16.00, intrarea fiind libera.
Expozitia reunește mai multe lucrari de pictura și bijuterii ale cursantei scolii Populare de Arte Cluj, Vulturar Viviana. Tehnicile de realizare a lucrarilor sunt acrilic, pastel, ulei sau carbune pe hartie și carton, inclusiv tehnici mixte. Bijuteriile sunt unicat fiind realizate din materiale neconvenționale (ex. plastic) imbinate cu materiale mai prețioase (ex. margele din sticla).
Cu aceasta ocazie va fi expusa și o lucrare caștigatoare a premiului III la Anuala De Grafica organizata de Școala Populara de Arte “Tudor Jarda” Cluj, ediția I, aprilie 2010.

 

http://www.subcluj.ro/expozitii/vernisajul-expozi%C5%A3iei-dansul-ora%C8%99ului.html

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, Luni, 20 septembrie

Școala Populară de Arte "Tudor Jarda", instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliul Județean Cluj va vernisa luni, 20 septembrie 2010, expoziția "Dansul orașului".

Expoziția va avea loc la sediul Galeriei Arte, situată pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, începând cu ora 17.00 și va fi deschisă până în data de 4 octombrie, de luni până vineri între orele 12.00 – 16.00, intrarea fiind liberă.

Expoziția reunește mai multe lucrări de pictură și bijuterii ale cursantei Școlii Populare de Arte Cluj, Vulturar Viviana. Tehnicile de realizare a lucrărilor sunt acrilic, pastel, ulei sau cărbune pe hârtie și carton, inclusiv tehnici mixte. Bijuteriile sunt unicat fiind realizate din materiale neconvenționale (ex. plastic) îmbinate cu materiale mai prețioase (ex. mărgele din sticlă).

Cu această ocazie va fi expusă și o lucrare câștigătoare a premiului III la Anuala De Grafică organizată de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj, ediția I, aprilie 2010.

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact