Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL 2010-2011

DESCHIDEREA ANULUI EDUCAȚIONAL 2010-2011

 

Deschiderea anului educațional la Școala de Arte Cluj

 

Începând cu data de 1 octombrie 2010 Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj își deschide porțile aniversând 55 de ani de activitate neîntreruptă. Cu eforturi susținute și cu finanțarea Consiliului Județean Cluj, anul aniversar găsește instituția într-un sediu nou amenajat, dotat cu cele necesare, cu o ofertă de cursuri variate și cu extinderi importante în localitățile județului Cluj. Pentru deschidere, vă propunem trei evenimente culturale:

1.      În data de 1 octombrie, ora 17, în sala „Șantier” de la sediul central de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51 va avea loc un spectacol de deschidere a anului educațional, spectacol realizat în colaborare cu Centrul de Cultur㠄Augustin Bena” din Alba Iulia – Școala Populară de Arte. Astfel, veți putea urmări jocurile populare din localitatea Ocna Mureș-profesor Maria Decean și muzică populară în interpretarea grupului „Muguri de Tezaur”, condus de profesorul coordonator Leontina Farcaș: Ina Todoran, Bianca Șușman, Bogdan Cornea, Denisa Bărbat, Nicolae Balu, Alexandru Dican, Georgiana Petorca, Bogdan Mara, Cristian Todor, Ana Gligor, acompaniați de către taraful Centrului de Cultur㠄Augustin Bena”.

De asemenea, grupul „Primavera” alcătuit din Adina Pop, Denisa Popa, Romina Lasca, Dorina Lăcățuș, Oana Pășculeț – conduse de profesor Marinela Pop vor interpreta melodii de D. G. Chiriac și George Sion.

Școala de Arte Cluj va prezenta un spectacol muzical – coregrafic compus din: dans modern susținut de grupul „Aura Albastră”, condus de Emiluț Călian, viitor cursant al Școlii de Arte Cluj, muzică ușoară în interpretarea cursanților Andreea Mureșan, Andrei Cucul și Ioana Moldovan, corepetitor profesor Mihai Ghircoiaș. De asemenea, va fi un moment de muzică folk susținut de cursanta Sorana Bal, pregătită de expertul Claudiu Vintilă și un moment folcloric susținut de cursanții și absolvenții Radu Lazăr, Andreea Ciupe, Raul Oltean, Marian Dascăl, Cristina Beldean-Moșuțan, Adelina Boita, pregătiți de către expert Ana Strîmturean, corepetitor Emil Mihaiu. Experții Ciprian Poenar și Daniel Istrate vor interpreta un moment de virtuozitate la taragot și vioară. Acompaniamentul muzical va fi susținut de un taraf  al Orchestrei „Rapsodia Someșană”, condus de Marius Moldovan.

Tot în cadrul spectacolului vor fi înmânate diplomele de absolvire cursanților secției de împletituri nuiele condusă de către instructor Florina Bărbuță și se va constitui „Clubul absolvenților – secția canto” în care vor putea activa toți cei care au terminat cursurile Școlii la secția canto.

2.      Duminică, 3 octombrie 2010 la Muzeul „Octavian Goga” – Ciucea în cadrul Concursului național de Creație literar㠄Octavian Goga” organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național, Uniunea Scriitorilor și Revista Tribuna se va vernisa expoziția cu lucrările de artă plastice tematice (viața și opera lui Octavian Goga și peisajul zonei Ciucea) realizate în cadrul celei de-a doua ediții a Taberei de pictură, grafică și sculptură realizată de Școala Populară de Arte Cluj în cadrul Muzeului Octavian Goga Ciucea.

3.      În data de 4 octombrie 2010, ora 17, la Galeria „Arte” va avea loc o expoziție realizată în colaborare cu Școala de Arte din Satu-Mare, expoziție care îl are în centrul atenției pe „omul de iarb㔠Vasile Marina, de 17 ani, din Certeze-Oaș, elev al acestei instituții. Un „fenomen”, Vasile își pictează oșenii și peisajele mirifice ale satului său cu o febrilitate demnă de un mare artist. Participant în taberele de vară ale Școlii de Arte Cluj (Tabăra de Arte Plastice Ciucea, și Tabăra de Iconografie de la mănăstirea Voivodeni - Sălaj), Vasile a fost convins să-și aducă lucrările la Cluj pentru a fi admirate și analizate și de către publicul clujean, iubitor de artă.


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact