Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE AUDIȚII MUZICALE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » EXPOZIȚIA

EXPOZIȚIA

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun
Miercuri, 06 Iulie 2011 18:20
Scris de Ionel IGNAT
Email Imprimare PDF
expo scoala tudor jarda la turdaȘcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a organizat, în premieră la Turda, o expoziție de pictură. Găzduită de Galeria Municipală de Artă din Turda, expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda” prezintă lucrări realizate în cadrul Taberei de arte plastice organizată de către Școala de Arte Cluj în Turda, în perioada 20-25 iunie 2011.
iosif stegaruDupă ce le-a urat bun venit din partea Societății Filarmonia Turda, Iosif Stegaru, președintele Societății Filarmonia Turda, a spus câteva cuvinte în legătură cu evenimentul cultural: ”Pe simeze este expus rodul municii cursanților Școlii populare de Arte de pe durata a doi ani. Am dorit să aducem această expoziție la Turda pentru ca publicul vizitator să vadă cum privește un ochi străin municipiul nostru și ce anume îl impresionează. Acești cursanți sunt foarte tineri și ne bucură că interesul pentru artă, în rândul tineretului, nu a scăzut.”
felicia raceanȘefa Casei de Cultură Turda, Felicia Răcean, care a avut ea însăși o expoziție personală în Salina Durgău Turda, în aceeași săptămână, a vorbit despre relațiile foarte bune dintre cele două instituții: „Cu siguranță această expoziție nu va fi singura la Turda a cursanților Școlii Populare de Art㠄Tudor Jarda” din Cluj pentru că instituțiile noastre culturale colaborează pe diverse planuri. De aceea, vă asigur că această primă prezență într-un cadru expozițional la Turda este doar un început. Colaborăm în muzică, dar și, iată, în pictură, iar în viitor relațiile dintre Casa de Cultură Turda și instituția de cultură de la Cluj se vor putea extinde pentru că avem cu Școala Populară de Art㠄Tudor Jarda” un parteneriat demn de invidiat de către multă lume.”
vasile corpodeanOaspetele turdenilor, Vasile Corpodean, directorul Școlii Populare de Art㠄Tudor Jarda” din Cluj Napoca s-a adresat celor prezenți cu câteva referiri la tabăra de creație care s-a desfășurat la Turda: „Ne-am gândit să abordăm din punct de vedere artistic această zonă a Turzii, pentru că, de multe ori, eu am impresia că acest oraș este mult mai bogat, peisagistic și istoric decât zona Clujului. Dacă ne gândim că aici este Mormântul lui Mihai Viteazu, sunt ruinele Potaissei, Salina și Cheile Turzii, avem un aspect al importanței acestui oraș pentru județ și pentru țară.” Directorul școlii clujene a mai vorbit despre proiectul „Iubesc Clujul”, care se referă la întregul județ, și și-a manifestat speranța ca la inaugurarea noului sediu al Consiliului Județean Cluj să poată fi vernisată o amplă expoziție cu lucrări reprezentând mai multe zone din județul Cluj.”
Obiectivele artistice vizate de pictori au fost Salina, Cheile Turzii, Mormântul lui Mihai Viteazu, Castrul roman Potaissa și centrul municipiului Turda. Aceste lucrări au fost realizate de către elevii școlii: Varga Samuel, Perșa Raluca, Baciu Sanda, Călin Diana, Bojovschi Dumitru, Balea Darius, Ember Roxana, Cirebea Claudiu. Acestora li s-a alăturat și Vasile Marina de la Școala de Arte din Satu Mare.
eleva tudor jardaDe asemenea, sunt expuse și o parte din lucrările realizate în cadrul proiectului “Iubesc Clujul”, proiect menit să promoveze obiectivele de interes cultural și turistic ale județului Cluj. Și aceste lucrări au fost realizate de elevii Școlii de Arte Cluj și s-au axat pe obiectivele cultural – artistice din municipiul Cluj-Napoca.
http://www.ziarul21.ro/new/index.php?option=com_content&view=article&id=7173:expoziie-de-pictur-iubesc-clujul-iubesc-turda&catid=40:cultur&Itemid=59
Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează în data de 4 iulie 2011, la Galeria Municipală de Artă din Turda, expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda”. Lucrările prezentate au fost realizate în cadrul Taberei de arte plastice organizată de către Școala de Arte Cluj în Turda, în perioada 20-25 iulie 2011 și au avut ca obiective artistice Salina Turda, Cheile Turzii,... citeste mai mult
http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/expozitia-iubesc-clujul-iubesc-turda-830086.html

Expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda”

• publicat la: 4 July 2011
Expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda”

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează în data de 4 iulie 2011, la Galeria Municipală de Artă din Turda, expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda”. Lucrările prezentate au fost realizate în cadrul Taberei de arte plastice organizată de către Școala de Arte Cluj în Turda, în perioada 20-25 iulie 2011 și au avut ca obiective artistice Salina Turda, Cheile Turzii, Mormântul lui Mihai Viteazu, Ruinele Potaissei și centru orașului Turda. Aceste lucrări au fost realizate de către elevii școlii: VARGA SAMUEL, PERȘA RALUCA, BACIU SANDA, CĂLIN DIANA, BOJOVSCHI DUMITRU, BALEA DARIUS, EMBER ROXANA, CIREBEA CLAUDIU și VASILE MARINA de la Școala de Arte din Satu Mare.

De asemenea, vor fi expuse și o parte din lucrările realizate în cadrul proiectului “Iubesc Clujul”, proiect menit să promoveze obiectivele de interes cultural și turistic ale județului Cluj. Și aceste lucrări au fost realizate de elevii Școlii de Arte Cluj și s-au axat pe obiectivele cultural – artistice din municipiul Cluj-Napoca.

NapocaNews

Expoziție de pictură: „Iubesc Clujul, iubesc Turda”

expoziție de pictură: „iubesc clujul, iubesc turda”

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a organizat, în premieră la Turda, o expoziție de pictură. Găzduită de Galeria Municipală de Artă din Turda, expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda” prezintă lucrări realizate în cadrul Taberei de arte plastice organizată de către Școala de Arte Cluj în Turda, în perioada 20-25 iunie 2011.
După ce le-a urat bun venit din partea Societății... citeste mai mult

http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/expozitie-de-pictura-iubesc-clujul-iubesc-turda-838221.html

 

Expozitia „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, pentru o saptamana la TurdaGaleria Municipală de pictură găzduiește, cu începere de luni, 4 iulie, expoziția de artă plastic㠄Iubesc Clujul, iubesc Turda” a elevilor Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.
Articol publicat de: Ziarul21.ro

Pentru mai multe detalii privind Expozitia „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, pentru o saptamana la Turda dar si pentru mai multe noutati din Ziarul21.ro cititi articolul in intregime aici: Ziarul21.ro
http://www.cluj247.com/stiri/expozitia-iubesc-clujul-iubesc-turda-pentru-o-saptamana-la-turda

Expoziție „Iubesc Clujul, iubesc Turda”

Luni, 04 Iulie 2011 08:41 ionut bodea
Email Imprimare

IncreaseȘcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în subordinea Consiliului Județean, organizează în data de 4 iulie 2011, la Galeria Municipală de Artă din Turda, expoziția „Iubesc Clujul, iubesc Turda”.

Lucrările prezentate au fost realizate în cadrul Taberei de arte plastice organizată de către Școala de Arte Cluj în Turda, în perioada 20-25 iulie 2011 și au avut ca obiective artistice Salina Turda, Cheile Turzii, Mormântul lui Mihai Viteazu, Ruinele Potaissei și centru orașului Turda.

Aceste lucrări au fost realizate de către elevii școlii:Varga Samuel, Perșa Raluca, Baciu Sanda, Călin Diana, BojovschiDumitru, Bâlea Darius, Ember Roxana, Cirebea Claudiu și Vasile Marina de la Școala de Arte din Satu Mare.

De asemenea, vor fi expuse și o parte din lucrările realizate în cadrul proiectului “Iubesc Clujul”, proiect menit să promoveze obiectivele de interes cultural și turistic ale județului Cluj. Și aceste lucrări au fost realizate de elevii Școlii de Arte Cluj și s-au axat pe obiectivele cultural – artistice din municipiul Cluj-Napoca.(foto: rodicabotan.blogspot.com)

http://www.business-forum.ro/actual/evenimente/26036-expoziie-iubesc-clujul-iubesc-turda.html


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact