Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » Evenimente » FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA POP PTR. COPII SI ADOLESCENTI „PORTATIVUL CU STELUTE” PITESTI - EDITIA II.

FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA POP PTR. COPII SI ADOLESCENTI „PORTATIVUL CU STELUTE” PITESTI - EDITIA II.

ASOCIATIA CULTURALA BELLE ARTI

Impresariat artistic/ Organizator evenimente/ spectacole pentru copii si tineret

FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA POP PTR. COPII SI ADOLESCENTI

 

„PORTATIVUL CU STELUTE”

PITESTI - EDITIA II.

17 NOIEMBRIE 2012

REGULAMENT

Capitolul I. – Dispozitii generale

 

Art. 1.  Festivalul National „ Portativul cu Stelute „  Pitesti 2012 editia II. este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Belle Arti cu sprijinul

EHL REAL ESTATE ROMANIA - EUROMALL Pitesti
Art. 2.  Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor  talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti. De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.
Art. 3.  Festivalul National „ Portativul cu Stelute „ este un eveniment anual care se desfasuara in 2 etape :
* Faza de preselectie
* Faza finala – Concursul de interpretare

Capitolul II. – Conditii de participare

 

Art. 4.  La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
Art. 5.  Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele categori de varsta :
* 4 – 6 ani/ 7 – 9 ani/ 10 – 12 ani/ 13 – 15 ani si duete ( incluse in grupele de varsta )
Art. 6.  In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.
Art. 7.  Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzării. Aceasta implică și folosirea fotografiilor și a oricăror alte materiale audio și video făcute la repetiții și în culise, pt. Cd-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau a oricărui alt produs de Asociatia Culturala Belle Arti.

Capitolul III. – Inscrierile la Preselectie

 

Art. 8.  Inscrierile la Preselectie se fac pe baza urmatoarelor materiale :
* Fisa de concurs completata corect si integral ( se descarca de aici )
* Copie certificat de nastere
* 2 fotografii ( jpg ) (plan intreg/apropiat si fara accesorii - diplome, trofee, flori etc.).
* 1 piesa de muzica pop romanesca sau internationala ( pozitiv + negativ ) in format mp3
* NU SE PERCEPE TAXA DE PRESELECTIE !!!
Art. 9.  Materialele vor fi trimise in perioada 15 – 31 Octombrie 2012 pe adresele de e-mail:portativul_stelute@yahoo.com sau asoc.bellearti.com
Dupa aceasta data nu se mai primesc materiale, concurenti calificati care nu au materialele complete sunt descalificati, iar in concurs vor intra urmatorii concurenti in ordinea mediilor.

Capitolul IV. – Preselectia

 

Art. 10.  Preselectia va avea loc pe data de 01 Noiembrie 2012. Juriul va audia fiecare piesa trimisa si va nota prestatia concurentilor, urmand a decide cine intra in finala concursului in urma mediilor acumulate. Lista cu finalisti se va afisa pe site-ul oficial al festivalului Sambata 03 Noiembrie 2012.

Capitolul V. – Faza finala

 

Art. 11.  Concurenti admisi in finala festivalului vor trimite pana pe data de : 10 Noiembrie 2012.
* copia chitantei taxei de inscriere in finala in valoare de 130 ron/ solist individual si 160 ron/ duet depusa in contul :

RO69BTRL04301201207821XX ( Titular Natalia Selaru )
Banca Transilvania  sucursala Unirii  Bucuresti.

pe adresele de e-mail : portativul_stelute@yahoo.com sau asoc.bellearti.com

Materialele trimise ptr. inscriere la preselectie, precum si taxa de inscriere in concursul final sunt nereturnabile.
Art. 12.  In concursul final concurentii/ duetele admisi vor interpreta piesa trimisa la inscrierea in preselectie pe negativ orchestral pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Fiecare concurent sau duet poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara ( grup vocal, grup de acompaniament, dansatori )
Art. 13.  Dupa preselectie, piesa nu se mai poate schimba.
Art. 14.  Festivalul/ concurs „ Portativul cu Stelute „ editia a II a, se va desfasura Sambata 17 Noiembrie 2012 incepand cu orele 10.30. Programul festivalului va fi afisat in timp util pe site-ul oficial al evenimentului.

Capitolul VI. – Juriul

 

Art. 15.  Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte  - Muzicianul Mihai Traistariu. Participarea in Juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

 

Capitolul VII. - Jurizarea

Art. 16.  Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Art. 17.  Juriul va acorda note de 7 la 10 fara subunitati. Rezultatele jurizării vor fi comunicate de către fiecare membru, inclusiv de către Președintele Juriului.
Art. 18.  Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul Marelui Trofeu va fi desemnat concurentul care obtine cel mai bun rezultat indiferent de grupa de varsta.

Capitolul VIII. – Premii

Art. 19. Se va acorda  Marele Trofeu al Festivalului National de Muzica Pop “ Portativul cu Stelute “ Editia a II a Pitesti 2012.
Art. 20. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Trofeul Festivalului National de Muzica Pop “ Portativul cu Stelute “ Editia a II a Pitesti 2012.
Art. 21. Se va acorda Trofeul Asociatiei Culturale Belle Arti
Art. 23. Se vor  acorda la fiecare grupa de varsta  Locurile I. II. III. si  Mentiuni
Se vor acorda si premii speciale oferite de juriu si sponsori. Se vor acorda si premii speciale in funcție de opțiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizațiilor de profil, susținute de sponsori .
Art. 23.  Toti concurentii vor fi premiati.

Capitolul IX. - Obligatiile participantilor

  • Sa respecte clauzele regulamentului festivalului. 
    * Sa semneze contractele de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
    * Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
    * Nesemnarea de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali și a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
    * Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Capitolul X. - Obligatiile organizatorilor

* Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
* Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
* Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
* Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
* Organizatorii își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanții în timp util.

Dispozitii finale

* Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
* Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din :
- Contributii directe ale institutiilor partenere
- Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
- Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
* Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.

Informatii suplimentare, zilnic 10.00 – 20.00 la secretariatul Festivalului 
Tel. 0737.309.009/ 0767.216.893

 

 

Asoc. Culturala Belle Arti

 

 

ASOCIATIA CULTURALA BELLE ARTI

Impresariat artistic/ Organizator evenimente/ spectacole pentru copii si adolescenti

Web. http://www.bellearti.ro

PORTATIVUL CU STELUTE EDITIA II. PITESTI  2012

FISA INSCRIERE PRESELECTIE

Numele și prenumele concurentului _________________________________________
Data nașterii ______________________ Adresa completă _______________________

______________________________________________________________________

Telefon părinte _____________________ E-mail ___________________________________
Locul de pregătire _______________________________________________________

Profesor _______________________________________________________________

Titlul piesei propuse pentru concurs / compozitor / _______________________________textier:______________________________________

Numele duetului _________________________________________

Componenta_______________________________si_________________________________
Data nașterii _____________________________si_________________________________ Adresa completă _____________________________________________________________

______________________________________________________________________

Telefon părinte _____________________ E-mail ___________________________________
Locul de pregătire _______________________________________________________

Profesor _______________________________________________________________

Titlul piesei propuse pentru concurs / compozitor / textier:___________________________

DECLARATIE

 

Subsemnatul________________________________________________ posesor al C.I./B.I.

 

Seria_________nr.________________ eliberat de_____________________________la data

 

De____________________________in calitate de parinte/profesor al concurentei(lui)/ duetului

 

______________________________________________declar ca sunt de acord cu cesionarea

 

 

drepturilor ce deriva din prestatiile artistice ale piesei_________________________prezentata

 

la Fest. Portativul cu Stelute editia II. Pitesti 2012

 

 

Data,                                                                     Semnătura,


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact