Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » imbinare-expozitie-de-arta-plastica-si-traditionala1

imbinare-expozitie-de-arta-plastica-si-traditionala1

Arta plastica si traditionala, in expozitie la Galeria Arte

Clujenii iubitori de arta plastica si traditionala sunt invitati luni, 23 aprilie, de la ora 17, la vernisajul expozitiei "Imbinare", la Galeria Arte. Expozitia este organizata de Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda". Tweet Expozitia cuprinde lucrari realizate de Florina Barbuta, Alexandru Ghete si Radu Trifan.
"Prin intermediul expozitiei se demonstreaza caldura obiectelor faurite cu sudoarea mainilor, a gandului si a materialului, expozitia fiind o imbinare calda a rachitei cu lemnul

http://www.ziare.com/cluj-napoca/stiri-life-show/arta-plastica-si-traditionala-in-expozitie-la-galeria-arte-2919998

 

Cultura

Artă plastică și tradițională, în expoziție la Galeria Arte

de Ziua de Cluj, 18 aprilie 2012, 10:57
citiri:147, comentarii:0
Clujenii iubitori de artă plastică și tradițională sunt invitați luni, 23 aprilie, de la ora 17, la vernisajul expoziției "Îmbinare", la Galeria Arte. Expoziția este organizată de Școala Populară de Arte "Tudor Jarda".

Expoziția cuprinde lucrări realizate de Florina Bărbuță, Alexandru Ghețe și Radu Trifan.

"Prin intermediul expoziției se demonstrează căldura obiectelor făurite cu sudoarea mâinilor, a gândului și a materialului, expoziția fiind o îmbinare caldă a răchitei cu lemnul și marmura. Așadar, alături de fibra densă și regulată a lemnului de stejar sau de brad și de cea contorsionată a lemnului rar de păr sălbatic, s-au folosit resursele vegetale sub forma cânepei, a crenguțelor, a paielor, a pănușilor de porumb, a trestiei și a papurii, expoziția aducând spre vizionare o gamă de obiecte ușoare și delicate, rezistente și neașteptate ca textură. Trăsătura comună este Arta, trăsătura caracteristică a artei e faptul că produce frumosul", se explică într-un comunicat remis presei.

http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/arta-plastica-si-traditionala-in-expozitie-la-galeria-arte--88631.html

 

Expoziția de artă plastică și tradițional㠄Îmbinare”

19/04/2012 de catre Leave a Comment

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, vă invită luni, 23 aprilie 2012, începând cu ora 17.00, în spațiul Galeriei „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca, la vernisajul expoziției de artă plastică și tradițională numită simbolic ”Îmbinare”.

Prin intermediul expoziției se demonstrează căldura obiectelor făurite cu sudoarea mâinilor, a gândului și a materialului, expoziția fiind o îmbinare caldă a răchitei cu lemnul și marmura. Așadar, alături de fibra densă și regulată a lemnului de stejar sau de brad și de cea contorsionată a lemnului rar de păr sălbatic, s-au folosit resursele vegetale sub forma cânepei, a crenguțelor, a paielor, a pănușilor de porumb, a trestiei și a papurii, expoziția aducând spre vizionare o gamă de obiecte ușoare și delicate, rezistente și neașteptate ca textură. Trăsătura comună este Arta, trăsătura caracteristică a artei e faptul că produce frumosul.

Expoziția cuprinde lucrări realizate de Florina Bărbuță,  Alexandru Ghețe și Radu Trifan.

 

http://jdd.ro/2012/04/19/expoziti-arta-plastica-si-traditionala/

 

Expoziție de artă plastică și tradițională la Școala Populară de Arte
Categorie:   Din Cluj Autor:  CRIȘAN Alexandra Data:  18.04.2012 Ora:  13:15 Citiri:  206

 

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită luni, 23 aprilie 2012, începând cu ora 17.00, în spațiul Galeriei „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca, la vernisajul expoziției de artă plastică și tradițională numită simbolic ”Îmbinare”. Expoziția cuprinde lucrări realizate de Florina Bărbuță,  Alexandru Ghețe și Radu Trifan.

Prin intermediul expoziției se demonstrează căldura obiectelor făurite cu sudoarea mâinilor, a gândului și a materialului, expoziția fiind o îmbinare caldă a răchitei cu lemnul și marmura. Așadar, alături de fibra densă și regulată a lemnului de stejar sau de brad și de cea contorsionată a lemnului rar de păr sălbatic, s-au folosit resursele vegetale sub forma cânepei, a crenguțelor, a paielor, a pănușilor de porumb, a trestiei și a papurii, expoziția aducând spre vizionare o gamă de obiecte ușoare și delicate, rezistente și neașteptate ca textură. Trăsătura comună este Arta, trăsătura caracteristică a artei e faptul că produce frumosul.

 

http://82.77.121.68/expozitie-de-arta-plastica-si-traditionala-la-scoala-populara-de-arte-55588.php

 

Moneystreet.ro Time4news.ro Stirideromanaia.ro
Navigare rapida: Time4News » Educatie & Cultura

Expozitie de arta plastica si traditionala la Scoala Populara de Arte

Din 19 Aprilie 2012 0 comentarii Vizualizari: 47

Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, va invita luni, 23 aprilie 2012, incepand cu ora 17.00, in spatiul Galeriei „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca, la vernisajul expozitiei de arta plastica si traditionala numita simbolic ”Imbinare”. Expozitia cuprinde lucrari realizate de Florina Barbuta,  Alexandru Ghete si Radu Trifan.

Prin intermediul expozitiei se demonstreaza caldura obiectelor faurite cu sudoarea mainilor, a gandului si a materialului, expozitia fiind o imbinare calda a rachitei cu lemnul si marmura.

 

http://www.time4news.ro/cluj/educatie-cultura/expozitie-de-arta-plastica-si-traditionala-la-scoala-populara-de-arte.html

 

http://beta.cluj4all.com/stiri/stirile-zilei/expozitie-de-arta-plastica-si-traditionala-la-scoala-populara-de-arte/

 

Vernisaj expoziție artă plastică și tradițională la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”

Miercuri, 18 Aprilie 2012 10:20 Business Forum
Email Imprimare

IncreaseȘcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită luni, 23 aprilie 2012, începând cu ora 17.00, în spațiul Galeriei „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca, la vernisajul expoziției de artă plastică și tradițională numită simbolic ”Îmbinare”. Expoziția cuprinde lucrări realizate de Florina Bărbuță,  Alexandru Ghețe și Radu Trifan.

Prin intermediul expoziției se demonstrează căldura obiectelor făurite cu sudoarea mâinilor, a gândului și a materialului, expoziția fiind o îmbinare caldă a răchitei cu lemnul și marmura. Așadar, alături de fibra densă și regulată a lemnului de stejar sau de brad și de cea contorsionată a lemnului rar de păr sălbatic, s-au folosit resursele vegetale sub forma cânepei, a crenguțelor, a paielor, a pănușilor de porumb, a trestiei și a papurii, expoziția aducând spre vizionare o gamă de obiecte ușoare și delicate, rezistente și neașteptate ca textură. Trăsătura comună este Arta, trăsătura caracteristică a artei e faptul că produce frumosul.

 

http://www.business-forum.ro/lifestyle/arta/50877-vernisaj-expoziie-art-plastic-i-tradiional-la-coala-popular-de-arte-tudor-jarda.html

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact