Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ PRODUCȚII DE CLASĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » INAUGURAREA GALERIEI

INAUGURAREA GALERIEI

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/9825-galerie-de-arta-fotografica-la-coala-tudor-jarda

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” inaugurează marți Galeria de Art㠄Carol Pop de Szathmari”.

 

Evenimentul are loc la împlinirea a 200 de ani de la nașterea pictorului, graficianului și primului fotograf de război din lume, Carol Pop de Szathmari, născut în Cluj în 12 ianuarie 1812.

Inaugurarea va avea loc la sediul central al școlii, pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, începând cu ora 17.00, această manifestare culturală fiind deschisă cu prezentarea expoziției foto „Reportaj...la cald”. Evenimentul va fi însoțit de un moment artistic susținut de cursanții Școlii de Arte Cluj, cât și de proiecția video „Reportaj de război”.

Carol Pop de Szathmari, personalitate marcantă a vremii sale, a constituit o punte de legatură între Transilvania și Regatul României, mare parte din activitatea sa desfășurându-se la București, unde a și murit în anul 1887. A fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii zece fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței.

Galeria inaugurată la sediul Școlii de Arte Cluj va fi dedicată cu precădere artei fotografice, această galerie adăugându-se celorlalte două pe care le are Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”: Galeria „Arte“ și Galeria „55“.

 

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, îi invită pe clujeni miercuri, 11 ianuarie 2012, la inaugurarea Galeriei de Art㠓Carol Pop de Szathmari”.

Evenimentul are loc la împlinirea a 200 de ani de la nașterea pictorului, graficianului și primului fotograf de război din lume, Carol Pop de Szathmari, născut în Cluj în 12 ianuarie 1812.

Inaugurarea va avea loc la sediul central al școlii, pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, începând cu ora 17.00, această manifestare culturală fiind deschisă cu prezentarea expoziției foto  *Reportaj…la cald* . De asemenea, evenimentul va fi însoțit de un moment artistic susținut de cursanții Școlii de Arte Cluj, cât și de proiecția video *Reportaj de război.  Carol Pop de Szathmari- personalitate marcantă a vremii sale, a constituit o punte de legatură între Transilvania și Regatul României, mare parte din activitatea sa desfășurându-se la București, unde a și murit în anul 1887. A fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii zece fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței.

Galeria inaugurată la sediul Școlii de Arte Cluj va fi dedicată cu precădere artei fotografice, această galerie adăugându-se celorlalte două pe care le are Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”: Galeria “Arte“ și Galeria “55“.

De CLON
Sursa: Inaugurare Galeria de Arta “Carol Pop de Szathmari”

http://stiriclujene.ro/clon/inaugurare-galeria-de-arta-%E2%80%9Ccarol-pop-de-szathmari%E2%80%9D/

 

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită miercuri, 11 ianuarie 2012, la inaugurarea Galeriei de Art㠓Carol Pop de Szathmari”. Evenimentul are loc la împlinirea a 200 de ani de la nașterea pictorului, graficianului și primului fotograf de război din lume, Carol Pop de Szathmari, născut în Cluj în 12 ianuarie 1812.

Inaugurarea va avea loc la sediul central al școlii, pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, începând cu ora 17.00, această manifestare culturală fiind deschisă cu prezentarea expoziției foto  *Reportaj...la cald* . De asemenea, evenimentul va fi însoțit de un moment artistic susținut de cursanții Școlii de Arte Cluj, cât și de proiecția video *Reportaj de război*.

Carol Pop de Szathmari- personalitate marcantă a vremii sale, a constituit o punte de legatură între Transilvania și Regatul României, mare parte din activitatea sa desfășurându-se la București, unde a și murit în anul 1887. A fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii zece fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței.

Galeria inaugurată la sediul Școlii de Arte Cluj va fi dedicată cu precădere artei fotografice, această galerie adăugându-se celorlalte două pe care le are Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”: Galeria “Arte“ și Galeria “55“.

http://www.business-forum.ro/actual/evenimente/40692-inaugurare-galeria-de-art-carol-pop-de-szathmari.html

 

In cadrul Bienalei Internationale Aniversara 'Carol Pop de Szathmari, 200', expozitia 'Reportaj...la cald' la Scoala Populara de Arte 'Tudor Jarda'

Din 10 Ianuarie 2012 06:20 0 comentarii Vizualizari: 72

Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca, str.Fabricii,nr.51, institutie de cultura sub autoritatea Consiliului Judetean, organizeaza in cadrul Bienalei Internationale Aniversara "Carol Pop de Szathmari, 200" , in data de 11 ianuarie, incepand cu ora 17.00, expozitia "Reportaj... La cald" realizata de catre membri Artimage, deschiderea Galeriei de fotografie "Carol Pop de Szathmari", urmata de un program artistic sustinut de cursantii scolii.

Coordonator : Mircea Schiau, Artimage.

Expozitia va fi deschisa pana in data de 30 ianuarie 2012.

 

Carol Pop de Szathmari (1812 - 1887) - Pictor, grafician si fotograf transilvanean, primul fotograf de arta din Tarile Romane. In 1840, Szathmari devine pictor de curte al domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica. În 1853 Szathmari fotografiază numeroși ofițeri din armatele care au participat la Războiul Crimeii, iar mai târziu, la începutul lui 1854, merge pe front, la malul Dunării, lângă cetățile Oltenița și Silistra pentru a fotografia  fortificațiile și combatanții, devenind primul fotograf de razboi din Tarile Romane.

http://www.cluj-am.ro/cultura/in-cadrul-bienalei-internationale-aniversara-carol-pop-de-szathmari-200-expozitia-reportajla-cald-la-scoala-populara-de-arte-tudor-jarda.html

 

http://www.buzznews.ro/2012/01/09/o-noua-galerie-de-arta-inaugurata-la-cluj/

 

http://www.welcome2cluj.com/2012/01/09/10-30-01-festivalul-national-luna-fotografiei-din-romania-la-cluj/

Se mai deschide o galerie de artă la Cluj, pentru memoria unuia dintre primii fotografi din Europa, un clujean

de Ziua de Cluj, 09 ianuarie 2012, 13:06
citiri:141, comentarii:0
Încă o galerie de artă din Cluj: se deschide miercuri, la Școala Populară de Arte "Tudor Jarda", cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea cunoscutului artist clujean Carol Pop de Szathmari.

Galeria va fi inaugurată miercuri, la sediul central al școlii de pe strada Fabricii de Zahăr, la ora 17, cu prezentarea unei expoziții de fotografie, „Reportaj... la cald". La vernisaj va fi proiectat și un material video, „Reportaj de război".


Carol Pop de Szathmari a fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței.

Galeria inaugurată la sediul Școlii de Arte Cluj va fi dedicată în special artei

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/se-mai-deschide-o-galerie-de-arta-la-cluj-pentru-memoria-unuia-dintre-primii-fotografi-din-europa-un-clujean--81465.html

 

Galerie dedicată primului fotograf de război din lume, născut la Cluj
Categorie:   Din Cluj Autor:  ftr.ro Data:  9.01.2012 Ora:  10:16 Citiri:  594

 

Foto: iconicphotos.wordpress.com

La 200 de ani de la nașterea, în orașul Cluj, a primului fotograf de război cunoscut din lume , Carol Pop de Szathmari, Școala Populară de Arte Tudor Jarda inagurează o galerie ce-i va purta numele fotografului, totodată pictor și grafician. Galeria de art㠄Carol Pop de Szathmari” va fi deschisă la sediul școlii, pe strada Fabricii de Zahăr, nr 51, pe 11 ianuarie, începînd cu ora 17.00. În cadrul evenimentului, elevii școlii de arte vor susține un moment artistic și va fi proiectat video un „Reportaj de Război”.

Potrivit unui comunicat al Școlii de Arte, „Carol Pop de Szathmari- personalitate marcantă a vremii sale, a constituit o punte de legatură între Transilvania și Regatul României, mare parte din activitatea sa desfășurându-se la București, unde a și murit în anul 1887. A fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii zece fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței”.

 

http://www.ftr.ro/galerie-dedicata-primului-fotograf-de-razboi-din-lume-nascut-la-cluj-52567.php

 

Inaugurare Galeria de Art㠓Carol Pop de Szathmari”

Tudor_jarda_topȘcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită miercuri, 11 ianuarie 2012, la inaugurarea Galeriei de Art㠓Carol Pop de Szathmari”. Evenimentul are loc la împlinirea a 200 de ani de la nașterea pictorului, graficianului și primului fotograf de război din lume, Carol Pop de Szathmari, născut în Cluj în 12 ianuarie 1812.
Inaugurarea va avea loc la sediul central al școlii, pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, începând cu ora 17.00, această manifestare culturală fiind deschisă cu prezentarea expoziției foto *Reportaj...la cald* . De asemenea, evenimentul va fi însoțit de un moment artistic susținut de cursanții Școlii de Arte Cluj, cât și de proiecția video *Reportaj de război*. Carol Pop de Szathmari- personalitate marcantă a vremii sale, a constituit o punte de legatură între Transilvania și Regatul României, mare parte din activitatea sa desfășurându-se la București, unde a și murit în anul 1887. A fost primul fotograf de artă și documentarist din Regatul României și unul dintre primii zece fotografi din Europa. În anul 1855 a primit medalii pentru albumele de fotografie realizate și pentru activitatea sa fotografică din partea Reginei Angliei, Împăratului Austriei, Regelui Spaniei, cât și din partea lui Napoleon al III- lea al Franței. Galeria inaugurată la sediul Școlii de Arte Cluj va fi dedicată cu precădere artei fotografice,
această galerie adăugându-se celorlalte două pe care le are Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”: Galeria “Arte“ și Galeria “55“.
Scorul actual:
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/5666-inaugurare-galeria-de-art-carol-pop-de-szathmari-?n=1
http://beta.cluj4all.com/stiri/stirile-zilei/inaugurare-galeria-de-arta-%E2%80%9Ccarol-pop-de-szathmari%E2%80%9D/

Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact