Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » Întâlnirea Președintelui Consiliului Județean cu directorii Școlilor de Arte din țară

Întâlnirea Președintelui Consiliului Județean cu directorii Școlilor de Arte din țară

Întîlnirea președintelui Consiliului Județean cu directorii Școlilor de Arte din țară

6 octombrie 2012,3:19 am | Articol scris in SOCIAL

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a primit ieri, 05.10.2012, la sediul instituției, vizita directorilor Școlilor de Arte din țară, vizită prilejuită în principal de manifestările organizate la Cluj cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, patronul spiritual al Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea forului administrativ județean.

Totodată, cu acest prilej, reprezentanții școlilor de arte din țară au fost invitați să facă o vizită la sediul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, avînd astfel prilejul de a observa la fața locului modul concret în care este organizată și funcționează instituția culturală clujeană.

Tot cu ocazia întîlnirii, ca o dovadă a aprecierii deosebite pentru ajutorul acordat și activitățile întreprinse în sprijinul actului cultural clujean în general și a al Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” în special, președintelui Consiliului Județean Cluj, domnului Horea Uioreanu, i-au fost conferite Diploma și, respectiv, medalia „Prietenii Artelor” .  “Importanța Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” în peisajul cultural clujean și regional este una de necontestat, ea avînd menirea de a forma și cizela persoanele înzestrate cu un real talent artistic. Prin aceasta, Școala de Arte acționează ca o veritabil㠄pepinier㔠de talente pentru viața culturală a țării. Numărul din ce în ce mai mare de cursanți înscriși la Școala noastră în ultima perioadă de timp, extinderea continuă a categoriilor de cursuri și specialități precum și numărul constant crescător al manifestărilor culturale de calitate organizate de Școala noastră de Arte ne determină să credem că, în acest domeniu, sîntem cu certitudine pe drumul cel bun iar rețeta cîștigătoare este cea aplicată acum. În mod evident, sprijinul nostru pentru această instituție culturală va continua să rămînă unul extrem de consistent”, a declarat președintele Consiliului județean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim în acest context faptul că, în vederea bunei funcționări a instituției confruntate cu pierderea sediului propriu ca urmare a proceselor de retrocedare, Consiliul Județean Cluj a pus la dispoziția Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” un imobil din patrimoniul propriu în a cărui reabilitare și modernizare a investit pînă în prezent nu mai puțin de 20 de miliarde de lei vechi.

http://www.ziarulfaclia.ro/intilnirea-presedintelui-consiliului-judetean-cu-directorii-scolilor-de-arte-din-tara/

 Uioreanu a primit medalia de „Prietenii Artelor”


Uioreanu a primit medalia de „Prietenii Artelor”

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a primit azi, la sediul instituției, vizita directorilor Școlilor de Arte din țară, vizită prilejuită în principal de manifestările organizate la Cluj cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, patronul spiritual al Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea forului administrativ județean.

Totodată, cu acest prilej, reprezentanții școlilor de arte din țară au fost invitați să facă o vizită la sediul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda”, având astfel prilejul de a observa la fața locului modul concret în care este organizată și funcționează instituția culturală clujeană.

Tot cu ocazia întâlnirii de astăzi, ca o dovadă a aprecierii deosebite pentru ajutorul acordat și activitățile întreprinse în sprijinul actului cultural clujean în general și a al Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” în special, Președintelui Consiliului Județean Cluj, domnul Horea Uioreanu, i-au fost conferite Diploma și, respectiv, medalia „Prietenii Artelor” .

“Importanța Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” în peisajul cultural clujean și regional este una de necontestat, ea având menirea de a forma și cizela persoanele înzestrate cu un real talent artistic. Prin aceasta, Școala de Arte acționează ca o veritabil㠄pepinier㔠de talente pentru viața culturală a țării. Numărul din ce în ce mai mare de cursanți înscriși la Școala noastră în ultima perioadă de timp, extinderea continuă a categoriilor de cursuri și specialități precum și numărul constant crescător al manifestărilor culturale de calitate organizate de Școala noastră de Arte ne determină să credem că, în acest domeniu, suntem cu certitudine pe drumul cel bun iar rețeta câștigătoare este cea aplicată acum. În mod evident, sprijinul nostru pentru această instituție culturală va continua să rămână unul extrem de consistent”, a declarat președintele Consiliului județean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim în acest context faptul că, în vederea bunei funcționări a instituției confruntate cu pierderea sediului propriu ca urmare a proceselor de retrocedare, Consiliul Județean Cluj a pus la dispoziția Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” un imobil din patrimoniul propriu în a cărui reabilitare și modernizare a investit până în prezent nu mai puțin de 20 de miliarde de lei vechi.

http://www.napocanews.ro/2012/10/uioreanu-a-primit-medalia-de-prietenii-artelor.html


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact