Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » PROIECTUL

PROIECTUL

Proiectul Tudor Jarda – 90 de ani

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, derulează în perioada 5 – 20 oct 2012 proiectul “Tudor Jarda – 90 ani”.

Tudor Jarda

În parteneriat cu 14 instituții de cultură din Cluj-Napoca, Tg. Mureș și Piatra Neamț, C.J.C.P.C.T. organizează o serie de evenimente de tipul concerte, expoziții și simpozioane, ce vor avea loc sub semnul omagierii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Compozitorul TUDOR JARDA (1922–2007) s-a impus cu strălucire în viața muzicală românescă din ultimele decenii. Profesând ca dirijor, etnomuzicolog, profesor, Tudor Jarda a fost o personalitate marcantă în viața culturală clujeană.

Deschiderea oficială a seriei de evenimente va avea loc vineri, 5 oct. 2012 orele 10.00 cu participarea unor personalități de seamă din sectorul academic al muzicii românești, membri ai Uniunii Compozitorilor din România, ai Academiei Române și ai Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” din Cluj-Napoca, prin luări de cuvânt ce vor evoca viața și opera lui Turor Jarda și contribuția sa la istoria culturală clujeană.

Proiectul “TUDOR JARDA – 90 ANI” este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

CALENDARUL EVENIMENTELOR

Vineri, 5 octombrie – Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, orele 10.00
Deschiderea seriei de evenimente omagiale la Cluj-Napoca
Prezentare de carte „Cu Tudor Jarda despre Tudor Jarda” autor N. Nedelcuț
Conferință de presă

Vineri, 5 octombrie – Sala de concerte Radio Cluj
Școala de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca,
Expoziție de lucrări plastice “Chipurile Clujului” – vernisaj orele 17.00
Spectacol de muzică populară și ușoară din creația românească, orele 18.00

Sâmbătă, 6 octombrie – Academia de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj-Napoca, orele 10.00
Simpozionul „Tudor Jarda – Viața și opera”
Evocare, proiecție film și susținere de lucrări științifice
Participă specialiști și invitați din România

Luni, 8 octombrie – Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj, 19.00
Concertul Școlii de Muzic㠓A. Bena” Cluj-Napoca

Miercuri, 10 octombrie – Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj, 19.00
Concertul Liceul de Muzic㠓S. Toduț㔠Cluj-Napoca

Duminică, 14 octombrie – Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților Cluj, orele 19.00
Concertul Orchestrei “Cununa Transilvan㔠a CJCPCT Cluj
Prelucrări folclorice din creația lui T. Jarda și alte creații contemporane de
inspirație populară

Marți, 16 octombrie – Universitatea de Arte Tg. Mureș, Sala de Concerte, orele 18.00
Masă rotundă și recitaluri muzicale din repertoriul românesc clasic

Miercuri, 17 octombrie – Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj, 19.00
Concertul studenților Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj-Napoca

Joi, 18 octombrie – Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj, 19.00
Concertul Corului Filarmonicii “Transilvania” Cluj-Napoca

Duminică, 21 octombrie
Opera Națională Română Cluj-Napoca, orele 18.30
Concert extraordinar cu soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Închiderea manifestărilor

http://www.buzznews.ro/2012/10/01/proiectul-tudor-jarda-90-de-ani/

 

Proiectul TUDOR JARDA – 90 DE ANI

9 octombrie 2012,7:03 am | Articol scris in CULTURA

Continuă manifestările consacrate omagierii compozitorului, profesorului universitar, dirijorului, directorului de Operă și etnomuzicologului clujean Tudor Jarda (1922-2007), proiectul cultural pus în operă de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu cele 11 instituții partenere extinzîndu-se pe perioada 5-21 octombrie a.c.

Miercuri, 10 octombrie, de la ora 19, în Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” este programat concertul Liceului de Muzic㠄Sigismund Toduț㔠• Duminică, 14 octombrie, va avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților (ora 19) Concertul Orchestrei „Cununa Transilvan㔠a CJCPCT Cluj • Marți, 16 octombrie, Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș va găzdui, de la ora 18, o masă rotundă și recitaluri muzicale din repertoriul clasic românesc • Miercuri, 17 octombrie, ora 19, în Sala 44 de la Academia de Muzic㠄Gh. Dima” – Concertul Studenților Academiei de Muzic㠕 Joi, 18 octombrie, ora 19, Studioul de concerte al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima”, lieduri și coruri din creația lui Tudor Jarda, soliști Iulia Merca – mezzosoprană și Cristian Hodrea – bariton, cu concursul Corului Filarmonicii de Stat „Transilvania”, dirijor Cornel Groza. Concertul face parte din programul celei de a 46-a ediții a Festivalului Internațional „Toamna Muzicală Clujean㠕 Duminică, 21 octombrie, la Opera Națională Română, cu începere de la ora 18.30 – Concert extraordinar cu participarea soliștilor, Corului și Orchestrei Operei Naționale Române Cluj-Napoca; dirijor: Cristian Sandu (invitat); regia: Emil Strugaru; dirijorul corului: Corneliu Felecan. Vor fi interpretate pagini din creația românească de operă și de lied. Evenimentul va închide seria de manifestări înscrise în proiectul TUDOR JARDA – 90 DE ANI, proiect care s-a bucurat de aprecierea comisiei de selecție a Administrației Fondului Cultural Național. Ca semn al profesionalismului cu care a fost gîndit acest proiect, dedicat unui remarcabil om al Cetății, comisia de selecție a notat proiectul cu 98,33 puncte în prima sesiune a anului 2012.

http://www.ziarulfaclia.ro/proiectul-tudor-jarda-%E2%80%93-90-de-ani/

Tudor Jarda – 90 ani

vineri, 12 octombrie 2012, 19:00 Casa de Cultura a Studentilor Comentarii

Printre compozitorii români care s-au impus cu strălucire în viața muzicală românescă din ultimele decenii se numără și TUDOR JARDA (1922–2007) – profesor, dirijor, etnomuzicolog, compozitor, care și-a desfășurat activitatea în municipiul Cluj-Napoca.

Centrul Județean pt Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, derulează în perioada 5 – 20 oct 2012 proiectul “Tudor Jarda – 90 ani” în cadrul căruia, 11 instituții de cultură partenere din Cluj-Napoca, București, Tg. Mureș și Piatra Neamț organizează o serie de manifestări culturale de tipul concerte, expoziții și simpozioane, ce vor avea loc sub semnul omagierii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a seriei de evenimente va avea loc vineri, 5 oct. 2012 cu participarea unor personalități de seamă din sectorul academic al muzicii românești, membri ai Uniunii Compozitorilor din România, ai Academiei Române și ai Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” dinCluj-Napoca, prin luări de cuvânt ce vor evoca viața și opera importantului personaj din istoria culturală clujeană.

Proiectul “TUDOR JARDA – 90 ANI” s-a bucurat de aprecierea comisiei de selecție a Administrației Fondului Cultural Național care a notat acest proiect cu 98,33 puncte în prima sesiune a anului 2012.

Omagierea artistului va continua cu Festivalul Tudor Jarda, organizat de Asociația Trompetiștilor din România, eveniment ce se va desfășura în perioada 6-9 noiembrie pe scena Cercului Militar din Cluj-Napoca și în cadrul căruia va avea loc tradiționalul concurs de muzică de cameră și interpretare solistică al formațiilor din armată.

Program:

Vineri, 5 octombrie – Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, orele 10,00
Deschiderea seriei de evenimente aniversare la Cluj-Napoca
Prezentare de carte „Cu Tudor Jarda despre Tudor Jarda” autor N. Nedelcuț
Conferință de presă

Vineri, 5 octombrie – Școala de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca,
Expoziție de lucrări plastice “Chipurile Clujului” – vernisaj orele 17,00
Spectacol de muzică populară și ușoară din creația românească
Sala cinematograf Mărăști, orele 18,00

Sâmbătă, 6 octombrie – Academia de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj-Napoca, orele 10,00
Simpozionul „Tudor Jarda – Viața și opera”
Susținerea lucrărilor, masă rotundă, discuții
Participă specialiști ai Academiei Române – filiala Arhiva Institutului de Folclor Cluj, Uniunea Compozitorilor, Opera Națională Cluj, Filarmonica “Transilvania” Cluj, Academia de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj, Liceul de Muzic㠓S. Toduț㔠Cluj, Școala de Muzic㠄A. Bena” Cluj, Școala de Arte „T. Jarda” Cluj, Universitatea Tg. Mureș, Facultatea de muzică Piatra-Neamț, CJCPCT Cluj și alți invitați.

Luni, 8 octombrie – Sala Studio a Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj, 18,00
Concertul Școlii de Muzic㠓A. Bena” Cluj-Napoca

Miercuri, 10 octombrie – Sala Studio a Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj, 18,00
Recitaluri instrumentale – Liceul de Muzic㠓S. Toduț㔠Cluj-Napoca

Vineri, 12 octombrie – Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților Cluj, orele 19,00
Concertul Corului Filarmonicii “Transilvania” Cluj-Napoca

Duminică, 14 octombrie – Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților Cluj, orele 19,00
Concertul Orchestrei “Cununa Transilvan㔠a CJCPCT Cluj
Prelucrări folclorice din creația lui T. Jarda și alte creații contemporane de inspirație populară

Marți, 16 octombrie – Universitatea de Arte Tg. Mureș, Sala de Concerte, orele 18,00
Masă rotundă și recitaluri muzicale din repertoriul românesc clasic

Joi, 18 octombrie – Sala “Studio” a Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj, 18,00
Concertul studenților Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” Cluj-Napoca

Duminică, 20 octombrie
Opera Națională Cluj-Napoca, orele 19,00
Arii, lieduri, coruri din opere românești
Închiderea manifestărilor

http://www.clujlife.com/2012/09/28/tudor-jarda-90-ani/

Proiectul "Tudor Jarda" - 90 ani

 

Printre compozitorii români care s-au impus cu strălucire în viața muzicală românescă din ultimele decenii se numără și TUDOR JARDA (1922–2007) – profesor, dirijor, etnomuzicolog, compozitor, care și-a desfășurat activitatea în municipiul Cluj-Napoca.

Centrul Județean pt Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, derulează în perioada 5 – 21 oct 2012 proiectul “Tudor Jarda – 90 ani” în cadrul căruia, 14 instituții de cultură partenere din Cluj-Napoca, Tg. Mureș și Piatra Neamț organizează o serie de manifestări culturale de tipul concerte, expoziții și simpozioane, ce vor avea loc sub semnul omagierii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a seriei de evenimente va avea loc vineri, 5 oct. 2012 orele 10,00 cu participarea unor personalități de seamă din sectorul academic al muzicii românești, membri ai Uniunii Compozitorilor din România, ai Academiei Române și ai Academiei de Muzic㠓Gh. Dima” din Cluj-Napoca, prin luări de cuvânt ce vor evoca viața și opera  importantului personaj din istoria culturală clujeană.

 

Instituții partenere:

- Consiliul Județean Cluj
- Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj
- Primăria municipiului Cluj-Napoca
- Academia de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj-Napoca
- Centrul de Excelență al Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj-Napoca
- Uniunea Compozitorilor din România – filiala Cluj-Napoca
- Opera Națională Română Cluj-Napoca
- Filarmonica „Transilvania” Cluj-Napoca
- Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Române – filiala Cluj-Napoca
- Universitatea de Arte Tg. Mureș - Facultatea de Muzică
- Filiala Piatra-Neamț a Academiei de Muzic㠄Gh. Dima” Cluj-Napoca
- Liceul de Muzic㠄Sigismund Toduț㔠Cluj-Napoca
- Școala de Muzic㠄Augustin Bena” Cluj-Napoca
- Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca
- Orchestra „Cununa Transilvan㔠a CJCPCT Cluj

http://www.amgd.ro/noutati/elena-mindru-premiata-la-shure-montreux-jazz-voice-competition/7/


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact