Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » ȘCOALA ARTELOR TURDENE

ȘCOALA ARTELOR TURDENE

http://ziarul21.ro/new/index.php/lifestyle-a-timp-liber/cultur/8953-coala-artelor-turdene-s-a-simit-la-turda

Școala artelor turdene

După-amiaza zilei de joi, 23 februarie 2012 a fost, la Turda, dedicată artelor. Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Consiliul Local și Primăria municipiului Turda, împreună cu Teatrul Municipal Turda și Casa Municipală de Cultură Turda au organizat spectacolul Școala Artelor Turdene.

Găzduită de teatrul municipal Turda, manifestarea a prilejuit urcarea pe scenă a cursanților de la secțiile Turda și Cluj ale Școlii Populare de Art㠄Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Astfel, în spectacol și-au găsit locul jocurile populare de la Turda (coordonator instructor Ioan Cuc), canto muzică ușoară și folk (coordonator expert Ioan Gherman) canto Cluj-Napoca și inițiere corală Turda (coordonator expert Sebastian Zăhan) sau fanfara de la Turda (coordonator expert Ștefan Vannai).
Printre momentele de jocuri populare oferite de ansamblurile „Comori Ardelene” și Datina sau cele oferite de interpreți precum Crina Prața sau elevii veniți de la Cluj, directorul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, Vasile Corpodean, a găsit un moment în care să mulțumească într-un mod mai special celor două doamne care au făcut posibile atât existența secției de la Turda a Școlii „Tudor Jarda”, cât și spectacolul din după-amiaza de joi.
Referindu-se și la încununarea a doi ani de activitate a secției de la Turda, Vasile Corpodean preciza că Școala ține de Consiliul Județean Cluj, una dintre responsabilitățile Consiliului Județean – spunea Vasile Corpodean – „este și aceea de a se întinde în tot județul Cluj din punct de vedere cultural”. „Vreau să mulțumesc părinților că au avut încredere în Școala de Arte și i-au ajutat pe acești tineri, pe lângă activitatea pe care o au, să vină și să se dedice și activității pedagogice la Școala de Arte”, mai spunea Vasile Corpodean, adăugând: „pentru ca să ajungem aici am avut nevoie de sprijin și un sprijin foarte important l-am primit din partea a două doamne pe care, de Dragobete – care este ziua iubirii la români – vrem să le onorăm cu două diplome «Prietenii artelor»”. Persoanele la care se referea directorul Școlii „Tudor Jarda” erau consilierul județean Viorica Toma și directorul Casei de Cultură Turda, Felicia Răcean.
În calitate de consilier județean, declarându-se extrem de onorată de distincția pe care a primit-o, preciza că diploma – a cărei primire o bucur㠖 îi impune o și mai mare responsablitate față de instituția de cultură, Școala populară de Arte „Tudor Jarda”. „De-a lungul celor aproape șase decenii de activitate a acestei instituții s-au selectat și promovat, din rândul locuitorilor județului Cluj, foarte mulți artiști care astăzi, prin imensul lor talent, ne-au bucurat de-a lungul atâtor spectacole pe care le-au prezentat și suntem onorați în același timp de prestația lor”, spunea, fără echivoc, Viorica Toma, adăugând și că totalitatea manifestărilor o duce cu gândul la faptul că prestigioasa instituție subordonată Consiliului Județean Cluj „este pionierul cel mai de seamă al culturii tradiționale clujene”.
Nu în ultimul rând, Viorica Toma a găsit și o explicație indirectă a primirii distincției oferite de Vasile Corpodean: „În calitatea mea de consilier județean, secretar al comisiei de învățământ, cultură, artă, religie, am susținut – și cred că am și reușit – această instituție la rezolvarea atâtor probleme care au fost și aici mă refer la inaugurarea noului sediu, la extinderea numărului de secții externe și alocarea de bani”.
Directorul Casei de Cultură Turda, Felicia Răcean, considera că distincția primită o merită cu prisosință și colegii săi din cadrul secțeiei turdene a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, nominalizându-i, astfel, pe profesorul Ioan Gherman, profesorul Sebastian Zăhan, profesorul Ștefan Vannai și instructorul Ioan Cuc.
„Nu este întâmplătoare colaborarea noastră, perteneriatul nostru cultural între Școala Populară de Arte și Casa de Cultură. Este o tradiție. De mulți ani colaborăm și participăm la activități culturale comune. Iată că s-a fructificat această colaborare în înființarea acestor secții la Turda. Se economisesc timp și bani pentru cursanți, iar talentele au tot dreptul să fie reprezentate”, mai spunea Felicia Răcean, fiind convinsă c㠄ceea ce ne-ați oferit ne obligă și ne onorează în același timp”.
Momentele festive au fost completate cu interpretări de diverse piese muzicale performate de elevi sosiți de la Cluj-Napoca, elevi precum Cristina Baboș, Paul Agapi, Tinuța Cămărășan, Paul Cristian și Ioana Moldovan.
Nu în ultimul rând, la fel de mult merită menționați și copiii pregătiți de profesorul Ioan Gherman – grupul „Simpatix” – copii care, la rândul lor, au smuls aplauze publicului prezent în sala Teatrului Municipal Turda.
În completarea momentelor de pe scena instituției de cultură turdene, foaierul Teatrului Municipal Turda a găzduit o expoziție cu lucrări de artă plastică aparținând atât cursanților din Cluj-Napoca ai Școlii „Tudor Jarda”, cât și cursanților din Turda. Cursanții expozanți de la Cluj-Napoca erau toți în anul III, în timp ce cursanții de la Turda erau toți în anul I.
Dacă printre cursanții expozanți din Cluj-Napoca se numărau Otilia Păcurar, Diana Hoțiu, Monica Iluțiu, Mihaela Ionescu, Teodora Gavriluț, Mariana Suciu sau Maria Dușa, printre cursanții expozanți turdeni se numărau Larisa Oniș, Ana Haneș, Maria Ilișiu, Manole Ciui sau Iosif Stegaru. Iar dacă majoritatea expozanților erau prezenți în expoziția din foaierul teatrului cu câte o lucrare, singurii care aveau câte două lucrări expuse au fost Larisa Oniș, Teodora Gavriluț, Manole Ciui și Iosif Stegaru.

Școala artelor turdene

Joi, 23 Februarie 2012 01:45
Imprimare PDF

Astăzi, de la ora 17, la Teatrul Municipal Turda are loc un spectacol susținut de cursanți ai secțiilor Turda și Cluj ai Școlii de Arte „Tudor Jarda”, spectacol intitulat  „Școala artelor turdene“. Evenimentul e organizat de Consiliul Local Turda, Primăria Turda, Teatrul Municipal Turda și Casa de Cultură Turda. Spectacolul va cuprinde momente de joc popular, muzică ușoară și folk, instrumente, muzică clasică. Pe scenă va cânta și Formația „Eufonia” a Casei Municipale de Cultură Turda, formație condusă de expertul Ștefan Vannai. De asemenea, în foaierul Teatrului Municipal Turda se poate viziona o expoziție de pictură realizată cu lucrările cursanților secțiilor pictură Turda și Cluj.

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/11179-coala-artelor-turdene

Școala artelor turdene

25 februarie 2012,8:24 am | Articol scris in CULTURA

Casa de cultură din Turda, împreună cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, au organizat un spectacol în cadrul căruia au evoluat cursanții secțiilor de canto, chitară folk, jazz, dans popular și fanfară. Spectacolul, desfășurat joi, 23 februarie, pe scena Teatrului municipal Turda, a avut loc cu prilejul împlinirii a doi ani de cînd, la Casa de cultură din localitate se organizează cursuri de muzică și pictură, sub egida Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Spectacolul a debutat cu un microrecital susținut de fanfara „Potaissa” a Casei de cultură Turda. După o suită de dansuri și cîntece populare interpretate de ansamblurile turdene „Comori ardelene” și „Datina” respectiv de către solista Crina Prața, pe scena teatrului turdean au urcat cîțiva soliști de muzică ușoară: Cristina Bardoș, Cristian Agachi, Tinuța Cămărășan, Cristian Paul și Ioana Moldovan, cursanți ai Școlii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, îndrumați de preotul Sebastian Zăhan. După evoluția acestora, Vasile Corpodean, directorul Școlii de Arte „Tudor Jarda”, a înmînat diploma „Prietenii artelor” consilierului județean Viorica Toma, secretarul comisiei de cultură, artă și învățămînt din cadrul forului deliberativ județean. Aceeași distincție a primit-o și Felicia Răcean, directorul Casei de Cultură din Turda.

În foaierul teatrului turdean s-a organizat o expoziție cu lucrări ale cursanților de la secțiile de pictură, din Cluj-Napoca și din Turda, ale Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”: Teodora Gavriluț, Maria Dușa, Mariana Suciu, Mihaela Ionescu, Diana Hoțiu, Otilia Păcurar (anul III, Cluj), respectiv Ana Haneș și Larisa Oniș (anul I Turda). Au mai expus Manole Ciui, Iosif Stegaru și Maria Ilișiu.

Emil HĂLĂȘTUAN

http://www.ziarulfaclia.ro/scoala-artelor-turdene/

 

Manifestare artistica „scoala artelor turdene“Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Consiliul Local Turda, Primaria Turda, Teatrul Municipal Turda si Casa de Cultura Turda, va invita joi, 23 februarie 2012, incepand cu ora 17.00, in sala Teatrului Municipal Turda la un spectacol sustinut de cursanti ai sectiilor Turda si Cluj, ai scolii de Arte, spectacol intitulat  „scoala artelor turdene“.
Spectacolul, sustinut de cursantii sectiilor: jocuri populare Turda, coordonator instructor Ioan Cuc, canto muzica usoara si folk, chitara Turda, coordonator expert Ioan Gherman, canto Cluj-Napoca, initiere corala Turda, coordonator Sebastian Zahan, initiere fanfara Turda, coordonator stefan Vannai, cuprinde momente de joc popular, muzica usoara si folk, instrumente, muzica clasica.
Pe scena va canta si Formatia “Eufonia” a Casei Municipale de Cultura Turda, formatie condusa de expert Stefan Vannai.
De asemenea, in foaierul Teatrului Municipal Turda se poate viziona o expozitie de pictura realizata cu lucrarile cursantilor sectiilor pictura Turda si Cluj.
Partenerii locali ai acestui eveniment sunt scoala “Avram Iancu” Turda, scoala “Horea, Closca si Crisan” Turda si Centrul de ingrijire si asistenta pentru varstnici “Acoperamantul Maicii Domnului”  Turda.
http://www.business-adviser.ro/comunicate/manifestare-artistica-scoala-artelor-turdene.html

“Școala artelor turdene” debutează la Teatrul Municipal Turda

PDFImprimareEmail

Scris de Daciana DERDA Marți, 21 Februarie 2012 10:05

Cultură

Joi, 23 februarie, în foaierul teatrului turdean are loc cu începere de la ora 17 o expoziție de pictură cu lucrările cursanților secțiilor din Turda și Cluj ai Școlii Populare de Atre “Tudor Jarda” Cluj Napoca.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă jocuri populare din Turda, coordonate de instructorul Ioan Cuc, canto de muzică ușoară și folk la chitară, coordonate de expertul Ioan Gherman, canto de Cluj-Napoca și inițiere corală Turda, coordonate de expertul Sebastian Zăhan.

Totodată, cei prezenți vor asista și la o inițiere a Fanfarei Turda, dar vor urmări și Formația „Euforia” a Școlii „Horea Cloșca și Crișan” din Turda și vor avea ocazia să vadă o expoziție de pictură cu lucrările cursanților secțiilor de la Turda și de la Cluj-Napoca.

http://www.turdanews.net/articole/culturtradiie/18749-scoala-artelor-turdene-debuteaza-la-teatrul-municipal-turda.html
Turda și Cluj-Napoca se îmbină într-un eveniment culturalorganizat de instituții turdene. Eveniment intitulat „Școla artelor turdene”.

Evemientul va avea loc în data de 23 februarie 2012 la Teatrul municipal Turda, cu începere de la ora 17,00, iar la acest eveniment vor participa elevii socțiilor Turda și Cluj-Napoca ale școlii Populare de Arte „Tudor Jaarda” Cluj-Napoca.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă jocuri populare din Turda, coordonate de instructorul Ioan Cuc, canto de muzică ușoară și folk la chitară, coordonate de expertul Ioan Gherman, canto de Cluj-Napoca și inițiere corală Turda, coordonate de expertul Sebastian Zăhan.

Totodată, cei preznți vor asista și la o inițiere a Fanfarei Turda, dar vor urmări și Formația „Euforia” a Școlii „Horea Cloșca și Crișan” din Turda și vor avea ocazia să vadă o expoziție de pictură cu lucrările cursanților secțiilor de la Turda și de la Cluj-Napoca.

Întregul eveniment va avea loc în foierul Teatrului Municipal Turda.
http://www.cluj-am.ro/social/turda-si-clujnapoca-imbinate-in-evenimentul-Scoala-artelor-turdene.html

Școala artelor turdene

Miercuri, 22 Februarie 2012 12:39 Ionel Ignat
Email Imprimare PDF

Thumbnail imageȘcoala Populară de Arte "Tudor Jarda", instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Consiliul local Turda, Primăria Turda, Teatrul Municipal Turda și Casa de Cultură Turda, vă invită joi, 23 februarie 2012, începând cu ora 17.00, în sala Teatrului Municipal Turda la un spectacol susținut de cursanți ai secțiilor Turda și Cluj, ai Școlii de Arte, spectacol intitulat „Școala artelor turdene". Spectacolul, susținut de cursanții secțiilor: jocuri populare Turda, coordonator instructor Ioan Cuc, canto muzică ușoară și folk, chitară Turda, coordonator expert Ioan Gherman, canto Cluj-Napoca, inițiere corală Turda, coordonator Sebastian Zăhan, inițiere fanfară Turda, coordonator Ștefan Vannai, cuprinde momente de joc popular, muzică ușoară și folk, instrumente, muzică clasică.
Pe scenă va cânta și Formația "Eufonia" a Casei Municipale de Cultură Turda, formație condusă de expert Ștefan Vannai.
De asemenea, în foaierul Teatrului Municipal Turda se poate viziona o expoziție de pictură realizată cu lucrările cursanților secțiilor pictură Turda și Cluj.
Partenerii locali ai acestui eveniment sunt Școala "Avram Iancu" Turda, Școala "Horea, Cloșca și Crișan" Turda și Centrul de îngrijire și asistență pentru vârstnici "Acoperământul Maicii Domnului" Turda.
http://stiri.turdainfo.ro/index.php/Turda/Cultura/scoala-artelor-turdene.html

Manifestare artistic㠄Școala artelor turdene“

Teatrul_turda_topȘcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea
Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Consiliul Local Turda, Primăria Turda, Teatrul Municipal Turda și Casa de Cultură Turda, vă invită joi, 23 februarie 2012, începând cu ora 17.00, în sala Teatrului Municipal Turda la un spectacol susținut de cursanți ai secțiilor Turda și Cluj, ai Școlii de Arte, spectacol intitulat „Școala artelor turdene“. Spectacolul, susținut de cursanții secțiilor: jocuri populare Turda, coordonator instructor Ioan Cuc,
canto muzică ușoară și folk, chitară Turda, coordonator expert Ioan Gherman, canto Cluj-Napoca, inițiere corală Turda, coordonator Sebastian Zăhan, inițiere fanfară Turda, coordonator Ștefan Vannai, cuprinde momente de joc popular, muzică ușoară și folk, instrumente, muzică clasică.
Pe scenă va cânta și Formația “Eufonia” a Casei Municipale de Cultură Turda, formație condusă de expert Ștefan Vannai.
De asemenea, în foaierul Teatrului Municipal Turda se poate viziona o expoziție de pictură realizată cu lucrările cursanților secțiilor pictură Turda și Cluj.
Partenerii locali ai acestui eveniment sunt Școala “Avram Iancu” Turda, Școala “Horea, Cloșca și
Crișan” Turda și Centrul de îngrijire și asistență pentru vârstnici “Acoperământul Maicii Domnului”
Turda.
http://www.gazetadecluj.ro/citeste/6162-manifestare-artistic-coala-artelor-turdene-?n=1

Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact