Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE PRODUCȚII DE CLASĂ ORARE PLANIFICARE TEORIE MUZICALĂ ACTIVITĂȚI LUNARE FACEBOOK - FABRICA DE CULTURĂ CLUJ REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ REPARTIZAREA SĂLILOR REPARTIZAREA CURSANȚILOR IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO 9001/2008, BUGET PROGRAM AUDIENTE PROGRAME ANALITICE CURSURI STRUCTURA ANULUI EDUCAȚIONAL TIPIZATE DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » SPECTACOL DE TEATRU -

SPECTACOL DE TEATRU -

http://www.niuzer.ro/Cluj/Occident-Express-a-oprit-si-la-Campia-Turzii-2509639.html

"Occident Express" a oprit si la Campia Turzii

Luni, 11 aprilie 2011, ora 18.00 are loc la Casa de Cultura "Ionel Floasiu", din Campia Turzii Spectacolul de Teatru Contemporan Romanesc "Occident Express", de Matei Visniec. Piesa este regizata de Adina Ungur si interpretata de cursantii sectiei de Teatru ai Scolii Populare de Arte "Tudor Jarda", Cluj-Napoca (anii II si III). Personaje precum Orbul, Fata, Ceferista, Americanul si Manelistul, calatorii ce vor sa plece "Afara" sau "Occidentul pers [...]

http://www.turdanews.net/tiri/ultima-or/14072-spectacol-de-teatru-la-coala-tudor-jarda.html

Spectacol de teatru la Școala Tudor Jarda

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliul Județean Cluj, invită publicul interesat în data de 13 aprilie 2011, ora 19.30, în sala „Șantier” de la sediul central de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, la spectacolul de teatru „Proștii sub clar de lună”, comedie după Teodor Mazilu, regia Alexandru Robert Nagy. Spectacolul este o producție a Grupului de inițiativă teatral㠄Arca lui Noe” Cluj și se înscrie în programul de colaborări cu operatori culturali al Școlii de Arte Cluj. De asemenea este un preambul la Festivalul de teatru – ediția a II-a pe care Școala de Arte Cluj îl va organiza în perioada 11-12 mai 2011 și la care sunt invitate trupe de teatru de la școlile de arte din țară, cât și aparținând unităților de învățământ și cele organizate independent din municipiul Cluj-Napoca. Tot pentru promovarea festivalului, trupa de teatru „Pavlov 25” a Școlii de Arte va susține un spectacol cu piesa „Occident Expres” de Matei Vișniec, Luni, 11 aprilie 2011 la Casa de Cultură Câmpia Turzii.

http://campia-online.ro/stiri/905/621.html

"Occident Express" a oprit și la Câmpia Turzii

Scris de Administrator    Vineri, 08 Aprilie 2011 15:35

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Luni, 11 aprilie 2011, ora 18.00 are loc la Casa de Cultur㠄Ionel Floașiu”, din Câmpia Turzii Spectacolul de Teatru Contemporan Românesc „Occident Express”, de Matei Vișniec. Piesa este regizată de Adina Ungur și interpretată de cursanții secției de Teatru ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, Cluj-Napoca (anii II și III).

Personaje precum Orbul, Fata, Ceferista, Americanul și Manelistul, călătorii ce vor să plece „Afar㔠sau “Occidentul personalizat”, sunt interpretate de Alexandru Barbu, Cristina Elena Chingaru, Andra Dragomir Loga, Gabriela Ghimpu, Patricia Lupaș, Denisa Șușcă și Nicoleta Toșu.

Decorul este realizat de Marius Miclea, directorul instituției: Vasile Corpodean.

Spectacolul care destinde

Piesa „Occident Express” de Matei Vișniec este scrisă pe module teatrale. Construit din 5 scenete distincte, spectacolul de teatru contemporan, durează aproximativ 45 de minute și a avut premiera la data de 22 martie 2011 în Sala „Șantier” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”.

Succesul avut la public a determinat actorii să pregătească un al doilea spectacol, compus din texte dramatice ale aceluiași autor, Matei Vișniec, a cărei premieră va putea fi prezentată publicului, în luna iunie a anului în curs.

Balcanici sau occidentali?

Est și Vest. Complexe, frustrări, dorința de a trăi „dincolo”, de a fi aidoma modelelor occidentale, sunt doar câteva dintre obsesivele gânduri ale unei mari majorități a națiilor est-europene. Aluziile fine, simbolice sau felul în care sunt redate aceste gânduri, scenic, vor stârni zâmbetele. În „Occident Express”, Matei Vișniec, propune comicul de situație. Cine va râde? Sau cine se va destinde urmărind piesa? Probabil, tot publicul, de la omul simplu, până la intelectualul fin, pentru că piesa regizată de Adina Ungur și interpretată de cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, propune ipostaze sociale ușor de recunoscut, ale zilelor noastre. Tema e una simplă: Occidentul privit dinspre Europa de Est.

Intrarea este liberă!

Teatru contemporan românesc la Câmpia Turzii

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat luni, 11 aprilie 2011, ora 18.00, la Casa de Cultur㠄Ionel Floasiu”, din Câmpia Turzii, la spectacolul de teatru contemporan românesc „Occident Express”.

Piesa este regizată de către Adina Ungur și interpretată de cursanții secției de Teatru ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, Cluj-Napoca (anii II și III). Personaje precum Orbul, Fata, Ceferista, Americanul și Manelistul, călătorii ce vor să plece „Afar㔠sau Occidentul personalizat, sunt interpretate de Alexandru Barbu, Cristina Elena Chingaru, Andra Dragomir Loga, Gabriela Ghimpu, Patricia Lupaș, Denisa Șușcă și Nicoleta Toșu, decorul fiind realizat de Marius Miclea.

Spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec este conceput pe module teatrale. Construit din 5 scenete distincte, spectacolul de teatru contemporan, în propunerea regizată, durează aproximativ 45 de minute și a avut premiera la data de 22 martie 2011 în Sala „Șantier” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”.

Est și Vest. Complexe, frustrări, dorința de a trăi „dincolo”, de a fi aidoma modelelor occidentale, sunt doar câteva dintre obsesivele gânduri ale unei mari majorități a națiilor est-europene. Aluziile fine, simbolice sau felul în care sunt redate aceste gânduri, scenic, vor stârni zâmbetele. În „Occident Express”, Matei Vișniec, propune comicul de situație. Cine va râde? Sau cine se va destinde urmărind piesa? Probabil, tot publicul, de la omul simplu, până la intelectualul fin, pentru că piesa regizată de Adina Ungur și interpretată de cursanții Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca propune ipostaze sociale ușor de recunoscut, ale zilelor noastre. Tema e una simplă: Occidentul privit dinspre Europa de Est. Așadar, poftiți la teatru contemporan românesc! Și de ce nu, poftiți la comedie românească!

„Occident Express” a avut stație la Câmpia Turzii

Cursanții Școlii Populare de Art㠄Tudor Jarda” din Cluj-Napoca (anii II și III) au fost prezenți luni, 11 aprilie, la Câmpia Turzii. Scena din sala „Mircea Mihășan” a Casei de Cultur㠄Ionel Floașiu” a găzduit reprezentația piesei „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia Adinei Ungur.
În fața unui public relativ slab numeros, Alexandru Barbu, Cristina Elena Chingaru, Andra Dragomir Loga, Gabriela Ghimpu, Patricia Lupaș, Denisa Șușcă și Nicoleta Toșu au interpretat personaje precum Orbul, Fata, Ceferista, Americanul, Manelistul și călătorii care voiau să plece „afar㔠din Europa de est.
Cu o piesă scrisă pe module teatrale, spectacolul de teatru contemporan – construit din cinci scenete distincte – a avut premiera pe 22 martie anul curent în Sala „Șantier” a a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”.
Piesa lui Matei Vișniec și-a propus să scoată în evidență perenul „conflict”, eterna antiteză est-vest, balcani-occident, care pare să marcheze devenirea națiilor din Europa de Est. Dorința de-a trăi în occident, frustrările și complexele est-europenilor sunt câteva din elementele care dau savoare spectacolului și care traversează, ca un fir roșu, caracteristici naționale devenite mod de viață.
Un orb cu viață cazonă, trăită într-un regim totalitar, vrea măcar să ating㠄Occident Expressul”, simbol al drumului spre liberatatea pe care, probabil, nu o va mai trăi niciodată, dar spre care năzuințele sale nu încetau să se îndrepte. Doi emigranți tineri rămași în noaptea fugii de totalitarism s-au regăsit mult mai jos decât își doreau, chiar decât credeau că ar fi; speranțe ruinate. Călători așezați la bariera de vest a estului nu se cunoșteau între ei, dar aveau aceleași dorințe și cunoșteau aceleași lucruri: toți auziseră de Statuia Libertății, cunoșteau cuvinte în limbile vorbite de occidentali, cunoșteau moduri de viață și personaje occidentale și toți își doriseră, măcar o dată, să iasă dintr-un lagăr despre care considerau că le îngrădea libertățile. Mai mult, un manelist balcanic încerca să intre în contact cu un turist occidental care avea libertatea de a vizita estul, probabil singura modalitate de contact între cele două tipuri de atitudini.
Comicul de situație și ipostazele sociale ușor de recunoscut de către un public contemporan s-au dovedit ingredientele necesare și suficiente propuse de spectacolul piesei lui Matei Vișniec. Iar occidentul va rămâne mereu privit de către Europa de Est și mereu va exista câte un Occident Express prin care esticii să tânjească după vest.

Cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca vor organiza un spectacol de teatru luni, de la ora 18.00, la Casa de Cultur㠄Ionel Floasiu” din Câmpia Turzii, unde vor juca în piesa „Occident Express”.

Piesa este regizată de către Adina Ungur și interpretată de cursanții secției de Teatru ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca (anii II și III). Personaje precum Orbul, Fata, Ceferista, Americanul și Manelistul, călătorii ce vor să plece „Afar㔠sau Occidentul personalizat, sunt interpretate de Alexandru Barbu, Cristina Elena Chingaru, Andra Dragomir Loga, Gabriela Ghimpu, Patricia Lupaș, Denisa Șușcă și Nicoleta Toșu, decorul fiind realizat de Marius Miclea.

Spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec este conceput pe module teatrale. Construit din 5 scenete distincte, spectacolul de teatru contemporan, în propunerea regizată, durează aproximativ 45 de minute și a avut premiera la data de 22 martie 2011 în Sala „Șantier” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”.

 

 

 

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact