Școala Populară De Arte Tudor Jarda Cluj
SECȚIILE NOASTRE Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact
EXAMENE - PROGRAMĂRI EXAMENE - REZULTATE ACTIVITĂȚI LUNARE TEORIA MUZICII ORARE REVISTA ARTE CATALOGUL ARTELOR NOU! CALENDAR CULTURAL OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ IMAGINI MANIFESTĂRI CULTURALE MUZICĂ ARTE VIZUALE COREGRAFIE ARTĂ DRAMATICĂ PROIECTUL JOC POPULAR CLUJEAN SECȚII EXTERNE CERTIFICARE ISO, BUGET PROGRAME ANALITICE CURSURI DIPLOME PRIETENII ARTELOR PARTENERI ȘI COLABORATORI LEGISLAȚIE UTILĂ ȘI REGULAMENTE APARIȚII ÎN PRESĂ CONCURSURI, FESTIVALURI, TABERE PROPRII IMAGINI ȘCOALA DE ARTE CLUJ
Prima pagină » APARIȚII ÎN PRESĂ » TABARA DE ICONOGRAFIE VOIVODENI 2010

TABARA DE ICONOGRAFIE VOIVODENI 2010

ttp://www.napocanews.ro/

Tabăra de iconografie Voivodeni 2010 marca Consiliul Județean Cluj

• publicat la: 13 July 2010

Tabăra de iconografie Voivodeni 2010 marca Consiliul Județean  Cluj

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a organizat în perioada 5-10 iulie 2010 cea de-a doua ediție a taberei de iconografie. Manifestarea, la care au participat cursanți ai școlilor populare de arte din țară, s-a desfășurat în spațiul mănăstirii ”Schimbarea la faț㔠din Voivodeni, comuna Dragu, județul Sălaj.

Prin intermediul celei de-a doua ediții s-a reușit promovarea și aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă, subliniindu-se în acest fel importanța artei tradiționale în dezvoltarea culturii.

Locația taberei precum și implicarea viețuitorilor mănăstirii a oferit un mediu adecvat realizării acestui gen de artă, totul contribuind din plin la liniștea sufletească a participanților, la însușirea de cunoștințe noi referitoare la semnificația icoanelor și la însemnătatea acestora. Manifestarea a avut ca și invitat un mare iconar din Transilvania – Gabriel Solomon, care a împărtășit din vasta sa experiență referitoare la iconografia bizantină, contribuind astfel din plin la dezvoltare cunoștințelor referitor la icoane precum și la sporirea dragostei participanților pentru icoanele pe sticlă și lemn.

Cei 17 participanți la această tabără, cursanți ai școlilor populare de arte din Târgu Jiu, Dej, București, Constanța, Ploiești, Satu-Mare și Cluj au realizat aproximativ 80 de icoane care vor participa în cursul acestui an la o serie de expoziții în cadrul mănăstirii, cu ocazia hramului acesteia (6 August)- „Schimbarea la Faț㔠, în spațiul Galeriei ”ARTE” Cluj-Napoca, cât și la expoziții organizate de școlile populare de arte din țară.

Napocanews

 

http://www.bursa.ro/on-line/

Tabăra de iconografie Voivodeni 2010

12.07.2010

Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a organizat în perioada 5-10 iulie 2010 cea de-a doua ediție a taberei de iconografie. Manifestarea, la care au participat cursanți ai școlilor populare de arte din țară, s-a desfășurat în spațiul mănăstirii "Schimbarea la față" din Voivodeni, comuna Dragu, județul Sălaj, potrivit unui comunicat remis redacției.
Prin intermediul celei de-a doua ediții s-a reușit promovarea și aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă, subliniindu-se în acest fel importanța artei tradiționale în dezvoltarea culturii.

 

http://www.business-point.ro/

Tabara de iconografie Voivodeni 2010

scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a organizat in perioada 5-10 iulie 2010 cea de-a doua editie a taberei de iconografie. Manifestarea, la care au participat cursanti ai scolilor populare de arte din tara, s-a desfasurat in spatiul manastirii ”Schimbarea la fata” din Voivodeni, comuna Dragu, judetul Salaj.
Prin intermediul celei de-a doua editii s-a reusit promovarea si aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticla, subliniindu-se in acest fel importanta artei traditionale in dezvoltarea culturii.
Locatia taberei precum si implicarea vietuitorilor manastirii a oferit un mediu adecvat realizarii acestui gen de arta, totul contribuind din plin la linistea sufleteasca a participantilor, la insusirea de cunostinte noi referitoare la semnificatia icoanelor si la insemnatatea acestora. Manifestarea a avut ca si invitat un mare iconar din Transilvania – Gabriel Solomon, care a impartasit din vasta sa experienta referitoare la iconografia bizantina, contribuind astfel din plin la dezvoltare cunostintelor referitor la icoane precum si la sporirea dragostei participantilor pentru icoanele pe sticla si lemn.
Cei 17 participanti la aceasta tabara, cursanti ai scolilor populare de arte din Targu Jiu, Dej, Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Satu-Mare si Cluj au realizat aproximativ 80 de icoane care vor participa in cursul acestui an la o serie de expozitii in cadrul manastirii, cu ocazia hramului acesteia (6 August)- „Schimbarea la Fata” , in spatiul Galeriei ”ARTE” Cluj-Napoca, cat si la expozitii organizate de scolile populare de arte din tara.

Biroul de presa
12.07.2010

 

http://www.ziarulfaclia.ro/

Tabăra de iconografie Voivodeni 2010


Social Miercuri, 14 Iulie 2010

17 cursanți ai școlilor populare de arte din Tîrgu Jiu, Dej, București, Constanța, Ploiești, Satu Mare și Cluj-Napoca au participat, în perioada 5 – 10 iulie, la cea de-a doua ediție a taberei de iconografie de la Voivodeni. Tabăra, organizată de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj în spațiul Mînăstirii “Schimbarea la Față”, l-a avut ca invitat pe iconarul Gabriel Solomon, care a împărtășit participanților din experiența sa în ceea ce privește arta pictării icoanei.
În cadrul taberei, cei 17 participanți au realizat aproximativ 80 de icoane, toate urmînd a fi expuse în spațiul mînăstirii, la hramul acesteia (6 august), iar apoi în spațiul Galeriei “ARTE” Cluj-Napoca și la școlile de arte din țară. (M. T.)

 

http://www.ziarulfaclia.ro/Tab%C4%83r%C4%83-de-iconografie-la-Voivodeni+42186

Tabără de iconografie la Voivodeni


Diverse Vineri, 2 Iulie 2010 Tabără de iconografie la  Voivodeni


15 cursanți ai școlilor populare de arte din Ploiești, Tîrgu Jiu, Dej, Galați, București și Cluj vor participa, în perioada 5 – 10 iulie, la cea de-a doua ediție a taberei de iconografie organizată, în spațiul Mînăstirii “Schimbarea la faț㔠din Voivodeni, comuna Dragu, județul Sălaj, de Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj.
Prin intermediul acestei tabere se dorește promovarea iconografiei ca gen de artă tradițională și aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă. Icoanele realizate în cadrul taberei vor fi expuse în cursul acestui an în cadrul mînăstirii, cu ocazia hramului   “Schimbarea la Faț㔠(6 august), în spațiul Galeriei “ARTE” Cluj-Napoca și la școlile populare de arte din țară.
M. T.

 

 

 

 

 

 

 


http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Tabara_de_iconografie_la_Voivodeni_0_290371252.html

 

Tabără de iconografie la Voivodeni

  • Joi 1 iul 2010

La ediția din acest an vor participa 15 participanți

La ediția din acest an vor participa 15 participanți

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj organizează, în perioada 5-10 iulie 2010, a doua ediție a taberei de iconografie în spațiul mănăstirii ”Schimbarea la faț㔠din Voivodeni, comuna Dragu, județul Sălaj, la care vor participa mai mulți artiști ai școlilor populare de artă din țară.

Potrivit organizatorilor, locația taberei precum și atmosfera spirituală din cadrul mănăstirii oferă un mediu adecvat realizării icoanelor, totul contribuind din plin la liniștea sufletească a participanților, la însușirea de cunoștințe noi referitoare la semnificația icoanelor și la însemnătatea acestora.

La ediția din acest an vor participa 15 participanți, cursanți ai școlilor populare de arte din Ploiești, Târgu Jiu, Dej, Galați, București și Cluj. Icoanele realizate în cadrul taberei vor fi expuse în cursul acestui an în cadrul mănăstirii, cu ocazia hramului „Schimbarea la Faț㔠(6 August), în spațiul Galeriei ”ARTE” Cluj-Napoca și la Școlile populare de arte din țară.

 

www.magazinsalajean.ro

Tabara de iconografie la manastirea din Voivodeni

Salaj, Voivodeni. Marți 6 Iulie 2010 08:00 - Sâmbătă 10 Iulie 2010

atmosfera spirituala din cadrul manastirii

Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliul Judetean Cluj, organizeaza in perioada 5 - 10 iulie 2010 a doua editie a taberei de iconografie in spatiul manastirii „Schimbarea la fata” din Voivodeni, comuna Dragu, judetul Salaj, cu participarea unor cursanti de la scoli populare de arte din tara. Prin intermediul acestei tabere se doreste promovarea iconografiei ca gen de arta traditionala si aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticla, informeaza TurdaNews. Locatia taberei precum si atmosfera spirituala din cadrul manastirii ofera un mediu adecvat realizarii icoanelor, totul contribuind din plin la linistea sufleteasca a participantilor, la insusirea de cunostinte noi referitoare la semnificatia icoanelor si la insemnatatea acestora. La editia din anul acesta vor participa 15 participanti, cursanti ai scolilor populare de arte din Ploiesti, Targu Jiu, Dej, Galati, Bucuresti si Cluj. Icoanele realizate in cadrul taberei vor fi expuse in cursul acestui an in cadrul manastirii, cu ocazia hramului „Schimbarea la Fata” (6 August), in spatiul Galeriei „ARTE” Cluj-Napoca si la scoli populare de arte din tara.

 

http://rsshunt.ro/cautare/Tabara%20de%20iconografie%20Voivodeni%202010/

Comunitatea din Dragu așteaptă artiști plastici din toată țara la tabără de iconografie de la Voivodeni

05.07.2010


Mănăstirea ortodox㠄Schimbarea la Faț㔠din satul Voivodeni, comuna Dragu din județul Sălaj va găzdui cea de-a doua ediție a taberei de vară destinate iconografilor. Astfel, codrii voievodali ai Sălajului vor constitui cadrul natural în care artiștii proveniți de la școlile populare de artă din toată țara se vor putea apleca asupra creației de icoane.

Tabăra este organizată de mănăstirea ortodoxă, în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj. Cu toate că tabăra de creație are loc în județul Sălaj, evenimentul este susținut de Consiliul Județean Cluj. Livia Petrescu de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” spune c㠄la acest eveniment vor participa 15 artiști plastici. Ei sunt absolvenți ai școlilor populare de artă din Dej, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca, București și din alte orașe. Artiștii vor avea ocazia să aprofundeze tainele picturii pe sticlă și a realizării icoanelor în stil bizantin, cu ajutorul metodelor tradiționale, așa cum a fost ele descoperite de către meșterii iconari ai vechiului Bizanț, iar mănăstirea ortodox㠄Schimbarea la Faț㔠reprezintă într-adevăr un cadru spiritual în care artiștii icononari vor putea crea în liniște”.

Tabăra de creație va avea loc în intervalul 5 -10 iulie, iar icoanele pe sticlă ce vor fi create la mănăstirea din Voivodeni vor fi reunite într-o expoziție, al cărei vernisaj va avea loc chiar de hramul mănăstirii, în data de 6 august, când ortodocșii și greco-catolicii din Transilvania serbeaz㠄Schimbarea la Față”.

Cu acest prilej, mănăstirea devine un centru de pelerinaj, oameni din toată zona urmând să se adune în lăcașul monahal pentru a se ruga, pentru a se spovedi și pentru a asculta sfânta liturghie.

În plus, ei vor avea ocazia să admire creațiile artiștilor care se vor strânge aici din toate colțurile țării. După ce expoziția va fi găzduită de mănăstirea din județul Sălaj, icoanele vor fi expuse la Cluj-Napoca, în spațiul Galeriei „Arte”. Apoi, expoziția va porni într-un adevărat pelerinaj și va putea fi admirată la sediile școlilor populare de artă din toată țara.

O oportunitate pentru comunitatea locală

Valentin Coman, coordonator local în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaștere”, afirmă c㠄orice eveniment care aduce vizibilitate comunității din Voivodeni, din comuna Dragu, este binevenit. Comuna Dragu reprezintă o comunitate izolată, fără prea mare acces la mijloacele de comunicare. Iar astfel de manifestări culturale reprezintă un bun prilej pentru promovarea valorilor împărtășite de localnici”.

De aceea, sătenii din comuna Dragu sunt încântați de acest eveniment. Reprezentanții administrației locale afirmă că este extrem de important ca această comună să fie pusă pe harta culturală a României. Și acest lucru în contextul în care administrația locală a reușit să obțină dreptul de a folosi un castel situat în comuna Dragu. Localnicii ar dori să îl reabiliteze și să îl transforme într-un centru cultural, unde s-ar putea găzdui pe viitor și mai multe manifestări artistice. Acestea, la rândul lor, vor aduce faimă localității, speră sătenii. Iar în cele din urmă, pe lângă plus-valoarea dată de creațiile culturale, comunitatea va beneficia și de un flux de turiști, speră localnicii.

 

http://www.niuzer.ro/Cluj/Tabara-de-iconografie-la-Voivodeni-1130894.html

Tabara de iconografie la Voivodeni

01.07.2010 — Adevarul — Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda" Cluj organizeaza, in perioada 5-10 iulie 2010, a doua editie a taberei de iconografie in spatiul manastirii "Schimbarea la fata" din Voivodeni, comuna Dragu, judetul Salaj, la care vor participa mai multi artisti ai scolilor populare de arta din tara. [...]

 

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=46612

CULTURĂ. Tabără de iconografie la Voivodeni

Cea de-a doua ediție a unei tabere de iconografie în spașiul mănăstirii ”Schimbarea la faț㔠din Voivodeni, din comuna sălăjeană Dragu, va fi organizată în perioada 5-10 iulie de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj. La tabără vor participa cursanți ai școlilor populare de arte.
„Prin intermediul acestei tabere se dorește promovarea iconografiei ca gen de artă tradițională și aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă. Locația taberei precum și atmosfera spirituală din cadrul mănăstirii oferă un mediu adecvat realizării icoanelor, totul contribuind din plin la liniștea sufletească a participanților, la însușirea de cunoștințe noi referitoare la semnificația icoanelor și la însemnătatea acestora”, au precizat reprezentanții Birouluio de Presă al Consiliului Județean Cluj, instituție sub autoritatea căreia se află Școala Popluară de Artă.

Le ediția 2010 a taberei de iconografie de la mănăstirea din Voivodeni vor particiopa 15 cursanți ai școlilor populare de artă din Târgu-Jiu, Ploiești, Dej, Galați,București și Cluj.

Icoanele care vor fi realizate vor fi expuse la mănăstirea „Schimbarea la față”, cu ocazia hrmului lăcașului de cult, sărbătorit în 6 august, dar și la galeria „Arte” din Cluj-Napoca și la celelalte galerii ale școlilor populare de arte din țară.
http://turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10375:tabr-de-iconografie-la-voivodeni&catid=24:ultima-or&Itemid=644

Tabără de iconografie la Voivodeni

Joi, 01 Iulie 2010 17:42 Comunicat Ultima oră

 

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliul Județean Cluj, organizează în perioada 5-10 iulie 2010 a doua ediție a taberei de iconografie în spațiul mănăstirii ”Schimbarea la faț㔠din Voivodeni, comuna Dragu, județul Sălaj, cu participarea cursanților școlilor populare de arte din țară. Prin intermediul acestei tabere se dorește promovarea iconografiei ca gen de artă tradițională și aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă.

Locația taberei precum și atmosfera spirituală din cadrul mănăstirii oferă un mediu adecvat realizării icoanelor, totul contribuind din plin la liniștea sufletească a participanților, la însușirea de cunoștințe noi referitoare la semnificația icoanelor și la însemnătatea acestora.

La ediția din anul acesta vor participa 15 participanți, cursanți ai școlilor populare de arte din Ploiești, Târgu Jiu, Dej, Galați, București și Cluj. Icoanele realizate în cadrul taberei vor fi expuse în cursul acestui an în cadrul mănăstirii, cu ocazia hramului   „Schimbarea la Faț㔠(6 August), în spațiul Galeriei ”ARTE” Cluj-Napoca și la Școlile populare de arte din țară.
http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/tabara-de-iconografie-voivodeni/sumar-articol/2649595/

http://www.revista-presei.com/stire-Tabara-de-iconografie-Voivodeni-2010-1797386.html

Tabăra de iconografie Voivodeni 2010

http://www.magazinsalajean.ro/index.php?cmd=article&artid=19214

Scoala Populara de Arte 'Tudor Jarda' Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a organizat in perioada 5-10 iulie 2010 cea de-a doua editie a taberei de iconografie.

Manifestarea, la care au participat cursanti ai scolilor populare de arte din tara, s-a desfasurat in spatiul manastirii 'Schimbarea la fata' din Voivodeni, comuna Dragu, judetul Salaj, potrivit unui comunicat remis redactiei

Tabara de iconografie la manastirea din Voivodeni
un articol de Daniel Sauca (6 Iulie 2010)


Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliul Judetean Cluj, organizeaza in perioada 5 - 10 iulie 2010 a doua editie a taberei de iconografie in spatiul manastirii „Schimbarea la fata” din Voivodeni, comuna Dragu, judetul Salaj, cu participarea unor cursanti de la scoli populare de arte din tara. Prin intermediul acestei tabere se doreste promovarea iconografiei ca gen de arta traditionala si aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticla, informeaza TurdaNews. Locatia taberei precum si atmosfera spirituala din cadrul manastirii ofera un mediu adecvat realizarii icoanelor, totul contribuind din plin la linistea sufleteasca a participantilor, la insusirea de cunostinte noi referitoare la semnificatia icoanelor si la insemnatatea acestora. La editia din anul acesta vor participa 15 participanti, cursanti ai scolilor populare de arte din Ploiesti, Targu Jiu, Dej, Galati, Bucuresti si Cluj. Icoanele realizate in cadrul taberei vor fi expuse in cursul acestui an in cadrul manastirii, cu ocazia hramului „Schimbarea la Fata” (6 August), in spatiul Galeriei „ARTE” Cluj-Napoca si la scoli populare de arte din tara.

 

 


Prima pagină | ADMITERE | Galeria "55" | Galeria ”ARTE” | Galeria "Carol Pop de Szathmari" | Evenimente | Revista ”ARTE” | BROȘURA "MAKING OF" | ANSAMBLUL FOLCLORIC “VATRĂ DE DOR” | Linkuri către instituții partenere | Contact